Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

мнения за телевизор PHILIPS 29PT8520 100Hz
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mirovampiro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2006 23:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 сигурно си прав, така ще го оставя!!
Но се появи дооста неприятен проблем за мене, значи от няколко дена си гледам филми от компютъра който е вързан към телевизора с s-video към чинч, но си купих преди 3 дена s-video към s-video и го пуснах така, обаче за мое учудване явно кабела ли не струва или и аз не знам обаче картината на телевизора се влоши спрямо стария кабел който използвах ! И аз си минах пак на стария кабел, обаче НЕ, картината пак си остана, как да го кажа, някак си на квадратчета, абе странна работа! И сега си е така, зле та зле, аз ли бъркам някъде не знам, обаче съм 100 процента сигурен че когато бях със стария кабел нямаше такива забележими промени в картината, тоест влошаване! Помислих си че проблема е във видеокартата,(GF 2 MX) И днес си купих Asus GF 5700 Обаче проблема пак остана, картината се вижда на квадрати , абе кофти работа, ако сега донеса стария 21 инчов телевизор ще има разлика в полза на стария !
Ами сега какво да правя, аз ли не съм наред, или не правя нещо като хората?? А и какво да кажа ако отида в сервиза, Абе пичове, тука нещо картината не ми харесва как излиза !
Такааа, за капак на всичко имам и един тв конвертор, (той е ако нямаш тв аут на видеокартата да го ползваш за включване към телевизор ) и с него като пробвах преди 2 дена беше същата квадратна картина, абсолютно същата?
Утре ще пробвам с настолното двд на един приятел да видя какво ще излезне?
Ще те помоля за съвет ?
Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 11:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с включването на компютрите към друга техника е много щипкав въпрос.Проблема не е изследван обстойно,но обикновено идава от доброто замасяване на кабелната и много жълтите захранвания на компютрите,не е изключено вече да си повредил телевизора си.....Най добре е да изключваш кабелната докато е включен компютъра,а РС-то и телевизора да са в един контакт или кабелната да си я разделиш галванично.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mirovampiro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 11:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 сигурно си прав, обаче аз винаги изключвам кабелната телевизия от телевизора преди да включа компютъра към него !
Иначе тези дни ще си купя устройство за галванично разделяна на кабелната телевизия!
Също и компютъра и телевизора са включени в един контакт !
Сега въпроса е какво да правя, чакам един приятел да дойде с едно настолно двд да пробвам как ще е картината там, ако и там е зле, какво ме съветваш да направя?? Да го нося в сервиза ли? А от сервиза не могат ли да изпратят техник, все пак това е 29 инчов телевизор, не е лесно да се мъкне насам натам? Или пък да го сменя във магазина от който съм го купил, по закон имам право до 14 дена да го сменя ако не ми харесва? Какво да правя, моля те посъветвай ме???
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 12:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Немога да ти давам такива съвети,също се съмнявам техник да дойде в къщи за чисто нов телевизор,виж да не са се задействали автоматично някакви цифрови филтри заради калпав кабел,огледай менютата хубаво.Пробата с DVD е добра идея.
Върнете се в началото
mirovampiro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами добре, за сега ще изчакам да пробвам с двд то, като ми го донесат към 3 часа днес ! Smile)
Иначе гледах по менюто но нищо не намерих, кофти е това за мене, дано се оправи от самосебе си, иначе не знам какво да правя, в краен случай в сервиза, но кой ли знае колко време ще го бавят там !
Иначе се получава много кофти ситуация, не ми е приятна да ти кажа
Sad(
Върнете се в началото
mirovampiro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 13:46    Заглавие: Отговорете с цитат

За съжаление се оказах прав, и при настолен двд плейър се получава дефект в картината, тоест: картината все едно е на мрежа, на квадрати излиза, буквите са насечени и тн, както се получава при компютъра, на телевизия не мога да видя дали се получава това заради лошия и сигнал, но може би и там е проблемно!
Stoy40 какво мислиш, за сервиз е нали? Но как да им обясня проблема, може да ми кажат че нищо му няма? Дано няма проблеми но все пак ?
Върнете се в началото
Рачев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ихтиман

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2006 16:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Така и така аз започнах тази тема поне и да участвам. Във връзка със S-video.При мен се получава Следното, При вкл с 25м кабел от компа до ТВто има "раета" на екрана при комплексен видео сигнал "AV." Като изклуча кабелната намаляват осезателно но пак ги има.При S-VIDEO са по малко.Стигнах до извода че кабела които използвам е калпав. Сега сам решил да го заменя с микрофонен кабел/2 жила и екран/ 2 жила заради S-videoto. Имам обаче друг проблем компа съм го прекарал прес сат. приемник Philips на ITV partner но неми излиза S-videoto. Накои знае ли този приемник пуска ли S-video прес AV in към AV out???
mirovampiro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 23:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте пак, в четвъртък се обадих на Пан Сервиз за проблема с телевизора ми, обясних им какво се получава, а именно поява на квадрати по картината и от двд плейър и от компютър!
Да не повярва човек но дойдоха с техен транспорт да го вземат, което е доста добре според мене !
Както и да е , днес се обадих и говорих с техника от сервиза им, обясни ми че телевизора е изправен и няма гореспоменатите проблеми,обясни ми че това се получавало от некачествени кабели! даже ми предложи ако искам да дойда утре в сервиза им да тества пред мене за да се уверя, даже си мисля да отида с компютъра и един настолен двд плейър за да съм сигурен че няма проблеми!
Странното е само че и в първите дни от експоатацията на телевизора ми нямаше такива проблеми, те се появиха в последствие ! (това със същите кабели)
За това утре си купувам галванична защита(мисля че така се казваше, за кабелната телевизия служи, за да не се получават смущения и ново захранване за компютъра, вече си взех нова видеокарта)
Надявам се всичко да е наред, благодаря ви за мненията
Smile
Върнете се в началото
vlad_o
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Яну 19, 2006 10:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Купувайте качествени ,а не евтини кабели! Very Happy ,
а изкривяването си е от кинескопа(ОС) Smile .
mirovampiro
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 19, 2006 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте
Днес бях в Пан Сервиз, говорих с техника, даже пробвахме с мой двд плеър и двд дискове, явно проблема е бил при мене, или в кабела или в компютъра ми!
Оказа се че при гледане на двд не трябва да се пускат цифровите подобрения за картината, точно те са част от проблема! Без тях филмите се виждат перфектно !
Благодаря на Пан Сервиз, и главно на техника с който тествахме по всевъзможни начини телевизора! Човека си загуби времето с мене така да се каже! Smile
Еми това е, телевизора си работи на 6
Благодаря на всички за участието в темата
Все пак след толкова думи за този телевизор , ами аз мисля че си заслужава, добър модел на добра цена !
Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети