| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 22, 2006 21:03 Заглавие: |
|
|
Дори и да е така (не че се съмнявам в написаното от теб) можеш ли да ми обясниш защо тогава като си направих инфраред за дъното и го закачих на буксата на дъното програмата дето я ползвах за обмен да данни ми казваше че инфрареда е на втори ком.
Устройството е TFDU4100, а схемата е тази:
http://store1.data.bg/bily/Infrared.jpg
На такива рисунки им намалявай размера. Не на всички трафика им е безплатен или бърз.  _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Jermaine Активен потребител

Регистриран на: 26 Дек 2005 Мнения: 95 Местожителство: с.Горно Нанадолнище
|
Пуснато на: Пон Яну 23, 2006 13:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ....закачих на буксата на дъното програмата дето я ползвах за обмен да данни ми казваше че инфрареда е на втори ком. |
Bily ние не спорим с теб че няма такива устройства.На втория IRDA който си купих и е в мен в момента,също ми изписва така.Аз затова и те попитах.Но преди време с донесеното ми IRDA ми изписа нещо от сорта "USB Direct IR...".Само че тогава устройството въобще не тръгна и се наложи да си купя друго.А моя проблем с това е че уиндоус иска да използва ГСМ-то като модем(понеже има вграден).Аз му давам да не го ползва и той ми изписва че може да има проблем с "drive Panasonic".
като му разреша да го ползва като модем се мъчи да се върже в интернет и нищо не прехвърля от телфона на PC.. _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 23, 2006 19:06 Заглавие: |
|
|
| Bily написа: | | можеш ли да ми обясниш защо тогава като си направих инфраред за дъното и го закачих на буксата на дъното програмата дето я ползвах за обмен да данни ми казваше че инфрареда е на втори ком. | . Влез в BIOS-а и рагледай настройките на COM2. той може да се превключва от RS232 В IrDA. Това че windows ти го показва по този начин е въпрос на дефиниции.
Аз си направих USB to IrDA устройство.
Мисля че съм качвал схемата му някъде в този форум и виж какво ми дава в настройките на драйвера:
 _________________ home studio |
|
|
 |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 18:35 Заглавие: |
|
|
Прочетох постовете до тук, но не намерих нищо за моя проблем а той е следния. Купих си един инфраред който изобщо не мога да му сложа никакви драйвери а на диска към него няма. Търсих и в нета и нищо на кутииката писхе че модела му е IR-680 a в диска има драйвери за МА-660 . Та въпроса ми е ако някой случайно е имал проблем точно със същия модел да сподели как се е справил. В Device menager не ми го разпознава изобщо като инфраред а пише other devices/USB to Serial. и е с въпросителна.
Чипа е с номер
CY7C63723
SC 0442
Ако има някакво значение това. Та ако някой мойе да ми помогне мало ще съм му много благодарен. |
|
|
 |

|
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 22:39 Заглавие: |
|
|
Опитвах се да инсталирам един ето такъв http://www.gsmweb.nl/gsmweb/images/access/ma/ma660_2.jpg MA-660 на един приятел. IR-660 изглежда по същия начин. НЕ стана нито с оригиналните, нито с какви да е свалени драйвери от където и да е и на какъвто и да е компютър. От цялата инициатива ми стана ясно едно - че устройството е USB to RS232 и за да се открива като IrDA трябва да се инсталира допълнителен драйвер. Чипа му беше CY7C63722/23 - USB & PS/2 Controller. Програмируем е и мисля че е възможно при тези MA-660 да не са програмирани със провилният HEX. Ако можеш да намериш работещо такова устройство, можем да измислим някакъв програматор с който да прочетем програмата от работещия IrDA и да програмираме другия. Идеята има смисъл, колкото и налудничава да изглежда... _________________ home studio |
|
|
 |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 23:27 Заглавие: |
|
|
Пробвах сайтовете но единия с драйвер за WIN98 и не стана а на другия сайт не открих нищо. А снимката която е дал guitman / http://www.gsmweb.nl/gsmweb/images/access/ma/ma660_2.jpg / моят инфраред изглежда същия само дето е черен на цвят. Отвратителна работа са тези инфраред-и не мойе да ги ползва човек закво ги продават изобщо.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 23:51 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Пробвах сайтовете но единия с драйвер за WIN98 и не стана а на другия сайт не открих нищо. |
На кой сайт не стана.На първия сайт Първия драйвер е за IR-210 & NOKIA. Втория драйвер е за IR-660 Infrared Docking Station. а третия е за Уин95.На втория сайт точно под дългия червен ред са всички дарйвери за IR-680. _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 10:33 Заглавие: |
|
|
| На първия сайт свалих всички драйвери и не стават а на втория намирам модела и този дето е за XP но като кликна на него нищо пращта ме някъде и немога да намеря нищо много е объркано. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 22:19 Заглавие: |
|
|
guitman
| Цитат: | | Мисля че съм качвал схемата му някъде в този форум и виж какво ми дава в настройките на драйвера: |
прати ми тази схема на майла че не можах да я намеря.Къде си я качил??? За IRDA-то става въпрос. _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
|