| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 20, 2006 6:35 Заглавие: Поредното изгоряло импулсно :( [Flyback] |
|
|
Значи това е схемата:
Само захранването е изправено мрежово, всичките електролитни кондери ги смених. Обаче пищи та се къса. Особено звучно и измъчено става когато бодна сондата на осцилоскопа в/у анода на диода до трансформатора. Или като му се намали товара. Как да го убия този шум? Направо ме подлудява. Дали кондензаторите (не електролитните) са криви - уж са полиестерни? Всичко е фабрично и напоследък се разпищя. Трансформатора е порядъчно омазан с лепило  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 20, 2006 9:03 Заглавие: |
|
|
| Провери R11,и въобще демпф. вирига. |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 17:57 Заглавие: |
|
|
Получи се някакъв странен (д)ефект. Ако е откачена вторичната намотка от масата (м/у R4 и изв.7 на трафа, С3 остава закачен само за изв.7), на изхода се получават напреженията. Ако я закача, лампата която съм закачил вместо предпазител не спира да гасне (и със и без товар). Преди гаснеше, така че отпада варианта да е слаба. Това да не е от трансформатора? Нещо да се пробива при високото напрежение (на входа е 380, не 12В)? Като го меря с омметър, няма признаци на късо.
Последната промяна е направена от Sharo на Вто Яну 24, 2006 18:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 18:01 Заглавие: |
|
|
Мче всичко ще пробие и чип и транзистор.Или схемата не е съвсем същата... |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 18:03 Заглавие: |
|
|
| Какво ще пробие? Схемата е леко променена за да поеме 380те волта, ако за това говориш. Има делител към чипа, и транзистора е 800V |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 19:01 Заглавие: |
|
|
| колко леко,искаш да кажеш че обратната връзка е останала с резистори и не си разделен галванично от мрежа? |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 21:07 Заглавие: |
|
|
Значи, не съм аз автора на творението, споко . Така е фабрично. На входа от мрежата има грец и големи електролитни кондензатори (там където са 4-те 10мкф). Vcc е захранена през делител с 2 резистора. Всичко друго е същото, само изходите са +30 и -20V вместо -30 и 90. И да, изхода не е галванично разделен от мрежата. А също има и някаква простотия - на Vcc отива през диод и напрежение от единия изход.
edit: Мда...дефекта е от една разпоена жица (от много клатене на платката). Обаче ми изгоря диода  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 10:58 Заглавие: |
|
|
| Щом като имаш до 30 волта само,спокойно можеш да опиташ със Шотки диод -например SS14 или 1N5819,те са по презумпция ултрафаст.За да си сигурен виж с осцилоскопа пика на напрежението дали ндхвърля пробивното на диода |
|
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 11:32 Заглавие: |
|
|
| Sharo написа: | Значи, не съм аз автора на творението, споко . Така е фабрично. На входа от мрежата има грец и големи електролитни кондензатори (там където са 4-те 10мкф). Vcc е захранена през делител с 2 резистора. Всичко друго е същото, само изходите са +30 и -20V вместо -30 и 90. И да, изхода не е галванично разделен от мрежата. А също има и някаква простотия - на Vcc отива през диод и напрежение от единия изход.
edit: Мда...дефекта е от една разпоена жица (от много клатене на платката). Обаче ми изгоря диода  | Това не е простотия а захранването на контролера. Осцилограмите на гейта гледал ли си? Кой диод е гръмнал и с какъв е сменен? |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 13:03 Заглавие: |
|
|
Така де, само се захранва себе си и като не може да вдигне напрежението и умира работата . Диода е Д3 на схемата и изгоря както го бучках със сондата да му гледам осцилограмите. Беше MURS160, сега ще бъде BYV26C по идея на ЕLP. Сложих временно един и всичко заработи, само че пак пищи. Дали да намаля С11? |
|
|
 |
|