| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hakama Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 19:47 Заглавие: Проблем с мултицет? веригопроверител . препоръчайте |
|
|
Здравейте имам един мултицет (SUNWA) на който му се развали веригопроверителя ,амперметъра също е изгорял ,по-принцип 1.5V батерия измерва напрежение: 3.2V ,как мога да го използвам за веригопроверител? Препоръчайте ми някой и каква му е цената. _________________ "Нито един експеримент не е провал,
винаги може да бъде използван като лош пример "
- Джон Карсън - |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 20:05 Заглавие: |
|
|
На първо време, ако не си го правил вече:
-смени му батерията (това във връзка, че: 1.5V батерия измерва напрежение: 3.2V)
-огледай дали и къде има предпазител (бушон) и виж дали е цял (това за: му се развали веригопроверителя ,амперметъра също е изгорял ), да не си се пробвал да премериш колко е тока в контакта
По отношение на това: | Цитат: | | Препоръчайте ми някой и каква му е цената. | то зависи за какво ти трябва, сам знаеш каква е цената на този за който питаш, а сериозните уреди са с доста сериозни цени, но такъв едва ли ти е нужен. А за веригопроверител и "пробна лампа" става. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 21:00 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | На първо време, ако не си го правил вече:
-смени му батерията (това във връзка, че: 1.5V батерия измерва напрежение: 3.2V)
-Ok
|
| RC написа: | | огледай дали и къде има предпазител (бушон) и виж дали е цял (това за: му се развали веригопроверителя ,амперметъра също е изгорял ) |
Май ще се разглабя ,но все пак е за 9лв купен ,как ще изглежда този бушон
| RC написа: | | да не си се пробвал да премериш колко е тока в контакта |
Беше бързовар и не бях го настроил на по голям обхват ,поправимо ли (бушон дали има)
| RC написа: | | А за веригопроверител и "пробна лампа" става. |
Е аз искам да меря без да има напрежение, а и за различни напрежения ще ми трябва цял набор от крушки
| RC написа: |
а сериозните уреди са с доста сериозни цени, но такъв едва ли ти е нужен |
Трябва ми нещо което д ае надеждно и да има основните функции тъй като не съм професионалист (което си личи)  _________________ "Нито един експеримент не е провал,
- Джон Карсън - |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 22:45 Заглавие: |
|
|
hakama
1. | hakama написа: | | Май ще се разглабя ,но все пак е за 9лв купен ,как ще изглежда този бушон |
Бушона ще изглежда като бушон - Виж
2. | hakama написа: | | Беше бързовар и не бях го настроил на по голям обхват |
Интересно как със мултицет за 9 кинта си мерил променлив ток
3. | hakama написа: | | Е аз искам да меря без да има напрежение |
Странно желание Мултицеците "мерят с напрежение"
RC искаше да каже да си направиш устройство което да индикира с крушка дали веригата е изправна или не. _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 23:44 Заглавие: |
|
|
| По тия уреди бушона е 250-300мА/250V - цели 15стотинки парчето. И ако мериш ток не на отделното гнездо, обикновено това изгаря. Сменя се лесно, като се отвори. За това че показва грешно напрежението ме съмнява да е от батерията, но пробвай. |
|
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 0:44 Заглавие: По темата |
|
|
Здравейте, абе такива уреди съм гръмнал много, и то заради бързане. Не сложен на правилният волтаж. Всички до 15 - 20лв. са пълни боклуци. Бушона остава здрав в повечето случай. Почерняват два резистора в средата на платката и после се скапва контролера. купи си нов, тоя е малко вероятно да става нещо от него. )) |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 11:11 Заглавие: |
|
|
Тея мултимери мисля че са тез от магазинчетата от 1лев (дето няма нищо по един лев). Мисля че няма какво да коментираме, уредите са пълна боза; един такъв ми мереше съпротивление на сондите 3кOhm, а без да меря нищо ми отчиташе напрежения . Така че според мен да зарежеш тая работа. За по 20-25 лева има малки но по качествени мултимери, такаче по добре си купи един такъв.
Успех _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 11:18 Заглавие: |
|
|
| Sharo написа: | | По тия уреди бушона е 250-300мА/250V - цели 15стотинки парчето. И ако мериш ток не на отделното гнездо, обикновено това изгаря. Сменя се лесно, като се отвори. За това че показва грешно напрежението ме съмнява да е от батерията, но пробвай. |
Как горе долу изглежда бушона?
май ще трябва да си купя нов ,а как мога да го ползвам поне за веригопроверител ,с омметъра съм забелязал че като има верига показва 0.00 Ома ,можели да се мери на включенов мрежата и когато не е включено? _________________ "Нито един експеримент не е провал,
- Джон Карсън - |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 15:05 Заглавие: |
|
|
Като вземе да изкарва странни показания, а преди това е работило значи е от батерията. Мисля, че под 6 V не работи, явно толкова му е референтно напрежение.
Пък като не знаеш как изглеждат бушоните за какво си си взел мултицет. Шегувам се, не се обиждай  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 16:14 Заглавие: |
|
|
Знам какво е бушон даже съм и поправял , сега ще го отворя и ще видя _________________ "Нито един експеримент не е провал,
- Джон Карсън - |
|
|
 |
|