| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 20:39 Заглавие: Проблемче с един стар компютър? |
|
|
| Проблема е следния като го рестартирам иска да му извадя кабела от захранването иначе на пали?! Това от захранването ли е или от дъното според вас? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 21:04 Заглавие: |
|
|
| При така зададен въпрос, явно проблема е в предмониторното устройство! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 21:15 Заглавие: |
|
|
Зарежда ли в началото имаш ли достъп до Биос и така нататък  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 22:21 Заглавие: |
|
|
Значи като рестартирам компа не стартира монитора а като махна кабела на захранването и го сложа пак тогава като го пусна от копчето и си пали нормално. Без да го махна и да го слойа и да го гася от копчето и да го рестартирам от копчето за рестарт, не пали. Незнам как по чсно да ви го обясня.  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 22:25 Заглавие: |
|
|
Не съм много навътре в хардуера но пробвай с друго захранване и ще си отговориш на въпроса. Обяснението не ти е много точно и нищо не ми става ясно освен това че при повторно вкарване на мрежата вече стартира. Да чуем и по разбиращите какво ще кажат Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
mirotv Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 23:37 Заглавие: |
|
|
Според мен проблема е в захранването.Преди време имах подобен случай.Пробвай с друго захранване. _________________ Нищо не е толкова лесно колкото изглежда |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 23:59 Заглавие: |
|
|
Ako компютъра наистина е стар няма логика да не става от копчето, защото то е свързано между входната букса на захранването и самото захранване т.е. няма значение дали ще изключиш компчето или ще извадиш кабела и в двата случая прекъсваш подаването на 220В към захранващия блок. _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
THX Активен потребител

Регистриран на: 10 Окт 2005 Мнения: 78 Местожителство: Варна, Вл-вово, 50
|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 3:16 Заглавие: Цитат |
|
|
Ako компютъра наистина е стар няма логика да не става от копчето, защото то е свързано между входната букса на захранването и самото захранване т.е. няма значение дали ще изключиш компчето или ще извадиш кабела и в двата случая прекъсваш подаването на 220В към захранващия блок.
Да, ама не! Не всички компютри са с АТ захранвания. Виждал съм и с АТХ от 96 или 97 година (не се сещам). _________________ Athlon X2 4800+, Asus M2N SLI DELUXE, 4x1GB PQI, ATi HD5750 + GF 9500GT, Seagate 80GB, Hitachi 500GB, 400W PNF |
|
|
 |
THX Активен потребител

Регистриран на: 10 Окт 2005 Мнения: 78 Местожителство: Варна, Вл-вово, 50
|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 3:18 Заглавие: |
|
|
Според мен проблема е или захранване или Биос  _________________ Athlon X2 4800+, Asus M2N SLI DELUXE, 4x1GB PQI, ATi HD5750 + GF 9500GT, Seagate 80GB, Hitachi 500GB, 400W PNF |
|
|
 |
Tangra Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 11:53 Заглавие: |
|
|
Моята баракуда има подобен проблем.Паленето става като го включа,изчакам 2-3 сек. да се развартят вентилаторите и хардовете и след това натисна ресета.Захранването му е АТХ,а даното на ZIDA със Celeron на 400МН.Флашнах му биоса които е AMI,но ефект нямаше.Пробвах с биос на AWARD,които е за подобно дано и компа трагна нормално,но му липсваха флопито и PS2-ката на мишката,затова се върнах на стария биос.Моя савет е да пробваш да му флашнеш биоса с по-нова версия,ако има,или с оригиналната. Добре е да знаеш,какво точно правиш,защото в противен случай,ще имаш едно дано за резервни части. Аз лично не препрограмирах оригиналния биос,а намерих подобни чипове от дефектирали дъна.Пожелавам ти да имаш по-голям успех от моя...  |
|
|
 |
|