|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jermaine Активен потребител

Регистриран на: 26 Дек 2005 Мнения: 95 Местожителство: с.Горно Нанадолнище
|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 17:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Туй дъно не е двуканално, нали? По-добре 1 х 512.
Проблема ти е 90% в паметта. Гледай новата да е Kingston, Kingmax или нещо друго марково. Не е нужно паметта да е за овърклок, важното да е с хубави чипове (Samsung, Hynix, Micron).
Цитат:
Според мен е по-добре на 1х512MB, но да знаеш че и дъното ти е боклук. На компютър със същото дъно като му сложа FSB над 140MHz ми се налага да рестартирам биоса
Ами процесора ти поддържа ли шина над 133 (266DDR)? Според мен не. |
Напротив дъното е с двуканална шина до паметта,ако това питаш.Подържа двуканална памет.Преди 5 мин. си купих нова памет A-DATA И всичко тръгна без проблем.Направи ми впечатление че старата памет беше пак на A-DATA а на тази която извадих току що пише PQI...
На 2 от банките на модула има някакво сиво вещество като графит и не може да се махне нито пък цапа.Може нещо да е избило...
cvetomirconev
Да процесора съм го пускал на 266МХц и биоса го познава като 2400+ въпреки че е 1800+ ,и работи на 2.00ГХц а стандартно е 1.55.Само че това беше с дъното на MSI.Пак ще си взема такова на следващия комп.
Благодаря на всички които ми помогнаха и писаха в тази тема.Вече всичко е оправено.Надявам се и аз да бъда полезен на някой закъсал като мен  _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 19:20 Заглавие: |
|
|
Радвам се, че всичко е нормално. То и аз имах премеждия с PQI памет. Явно не са фирави нещо.
Забележката за честотата на шината беше за THX. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2006 21:53 Заглавие: |
|
|
cvetomirconev:
Абе след слагането на новата памет компа работи малко и се рестртира.На какво се дължи това? По кабела за нета ме бие ток.Да не е нещо от него да прави. _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
dreamTech Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 8:32 Заглавие: |
|
|
Не е от кабела за нета.
Спомена, че дъното ти е ASUS. Има няколко възможни причини.
Най-вероятно вече си го поомазал с игричките с паметта, но може и да не
е от това. На лични ти писах къде да го донесеш ако видиш зор!
Каква ОС ползваш? И ако е WinXP, има ли SP2? |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 12:55 Заглавие: |
|
|
Ако теста на паметта минава нормално, значи не е от нея. Ти Windows-а със здравата памет ли го инсталира? Ако не пробвай да преинсталираш.
Ако те съмнява кабела на ЛАН-а най-лесно ще разбереш като го махнеш. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
THX Активен потребител

Регистриран на: 10 Окт 2005 Мнения: 78 Местожителство: Варна, Вл-вово, 50
|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 0:07 Заглавие: |
|
|
Значи говорим за едно и също дъно. Пробвай да смъкнеш FSB-то на 100 MHz и ако пак имаш същия проблем значи имаш нужда от нова RAM. Все пак пробвай да изкараш RAM-та и да я почистеш заедно със слота. Това е рядкост да е проблем, но съм имал случаи след почистване да тръгне. _________________ Athlon X2 4800+, Asus M2N SLI DELUXE, 4x1GB PQI, ATi HD5750 + GF 9500GT, Seagate 80GB, Hitachi 500GB, 400W PNF |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 14:55 Заглавие: |
|
|
Значи:Инсталирах Уиндоус с новата памет.Всичко тръгна ОК.Но като реша да си пусна някоя игра или да инсталирам по тежка програма , например за видео обработка компа се рестартва самичък.Сигурни ли сте че таймингите на паметта трябва да са такива.И в биоса ми показва AGP=67МХц. (таймингите 2.5 - 3 - 3 - 8)Паметта е на 1 слот но при тест с CPU-Z ми показва че е на 2.На самите слотове(3бр.) на дъното пише както следва:1-2 , 3-4 , 5-6.С memtest86 пак дава грешки след 103-я МБ.Пробвахме с още една нова памет същата работа.Май ще се окаже от дъното.Вие как мислите?Има някакъв дефект в шината или контролера на паметта според мен.Сега го върнах на старите настройки(100МХц FSB) и го тествам.Ще видим дали ще се ресетва с по бавната шина. _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 18:06 Заглавие: |
|
|
По-добре го занеси на сервиз да ти изтестват компонентите поотделно, защото не можеш да си сигурен от какво е докато не го смениш и не се убедиш че е от него. В моята практика съм имал различни случаи на такъв проблем (мемтеста да дава грешки). Шансовете да е памет или друго са 80 на 20, когато не е памет вариантите пак са два дъно - 90% или процесор - 10% (учудващо за някои колеги, но и това е възможно, аз лично имам вече 3-4 такива случая) . Така че тествай! _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 20:51 Заглавие: |
|
|
Bily:
По спора за Инфрареда.Беше казал че може да е от nForce-a.Ако се наложи да си купя ново дъно кое ще ми препоръчаш. nForce или VIA.
Други също да си кажат мнението.Относно компа сега на 100МХц си работи без да се рестартира.
| Цитат: | | По-добре го занеси на сервиз да ти изтестват компонентите поотделно, защото не можеш да си сигурен от какво е докато не го смениш и не се убедиш че е от него. |
Реших аз да си бъда "сервиза."И без това съм решил да си купувам по нов компютър така че памет дъно процесор ще ми трябват.Стария ще е за приятелката ми да играе на карти и на СИМС  _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
THX Активен потребител

Регистриран на: 10 Окт 2005 Мнения: 78 Местожителство: Варна, Вл-вово, 50
|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 1:56 Заглавие: |
|
|
Найш ко? Зимай си едно дъно с N-force4 на GIGABYTE и нямаш проблеми.  _________________ Athlon X2 4800+, Asus M2N SLI DELUXE, 4x1GB PQI, ATi HD5750 + GF 9500GT, Seagate 80GB, Hitachi 500GB, 400W PNF |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|