|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 19, 2005 23:59 Заглавие: |
|
|
Абе хора къде живеете .С една въздухарка-пушка като треснеш 2-3 другите няма да помислят да се връщат.Аз ги търся под дърво и камък а те виш къде се крият гадовете  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nasko0o Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 17:55 Заглавие: |
|
|
каде са... и аз много го тровя с въздухарката  |
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 18:39 Заглавие: |
|
|
| Има химични вещества наречени орнитоциди или авициди , които са съединения за борба с вредни и болни птици.Ако не искаш да ги мориш може да използваш ,Репеленти това са препарати синтетични аналози на миризми отблъскващи птицици и не само, използват се в растениевъдството попитай в някоя агроаптека. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 0:46 Заглавие: Борба с гларуси |
|
|
| Малко късно предложение,но актуално.Колега,живея от 40г. във Враца,дето се казваше,че гарга не каца,щото софиянци изяли мършата,но от доста години гаргите се завърнаха,като гледат безработицата и мизерията в нашия край,та им замириса на мърша.Затова ти предлагам бартер:И на двама ни е писнало от птици,на един от бели,а другия от черни,и така или иначе не съм ходил на море от много години,хайде да си разменим местожителството,аз съм на втория етаж и от птици нямам оплакване,само кучета и котки водят бой край кофите за боклук,комший нямам,всичко е тихо и кротко,хора почти не останаха нормални-в чужбина се спасиха,остава само едни данъци да плащаш,ако ти остане нещо от помощите,няма кражби,щото крадците ги хранят добре в затвора,дори и кабелна имат,абе скука-тишина и безпаричие,що са ти тия гларуси?А ние-врачани се славим,като медийни звезди на последните страници,на някои вестници,току виж и ти си се прославил,ама след време,а пък аз мога и гларуси да слушам,вместо жена си,то си е същото,само езиците са различни и звуковите интонаций.Климата е еднакво отвратителн,абе все България.Нужна ни е някаква промяна,та дори и еднозначно противна,но географски променена.След време,като ни писнат цвърчящи пилета,лоши управници и недостатъчни доходи-пак ще се разменим,важно е да има промяна и да не ти пука-спокойствието е само на едно място и някои доста се потят да ни пратят на курорт. |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 21:07 Заглавие: Re: Борба с гларуси |
|
|
| wesko dilow написа: | | Малко късно предложение,но актуално.Колега,живея от 40г. във Враца,дето се казваше,че гарга не каца,щото софиянци изяли мършата,но от доста години гаргите се завърнаха,като гледат безработицата и мизерията в нашия край,та им замириса на мърша.Затова ти предлагам бартер:И на двама ни е писнало от птици,на един от бели,а другия от черни,и така или иначе не съм ходил на море от много години,хайде да си разменим местожителството,аз съм на втория етаж и от птици нямам оплакване,само кучета и котки водят бой край кофите за боклук,комший нямам,всичко е тихо и кротко,хора почти не останаха нормални-в чужбина се спасиха,остава само едни данъци да плащаш,ако ти остане нещо от помощите,няма кражби,щото крадците ги хранят добре в затвора,дори и кабелна имат,абе скука-тишина и безпаричие,що са ти тия гларуси?А ние-врачани се славим,като медийни звезди на последните страници,на някои вестници,току виж и ти си се прославил,ама след време,а пък аз мога и гларуси да слушам,вместо жена си,то си е същото,само езиците са различни и звуковите интонаций.Климата е еднакво отвратителн,абе все България.Нужна ни е някаква промяна,та дори и еднозначно противна,но географски променена.След време,като ни писнат цвърчящи пилета,лоши управници и недостатъчни доходи-пак ще се разменим,важно е да има промяна и да не ти пука-спокойствието е само на едно място и някои доста се потят да ни пратят на курорт. |
Разумно решение на казуса. То и от Бургас няма да си удивен. Редовно като те тровят със серен диоксид и какви ли не газове от нефтозавода, от улиците които приличат по скоро на бойно поле отколкото на място където да си караш колата, да не говорим специално за улицата на която аз живея, че то един път влязъл на нея не знаеш дали някога ще можеш да излезеш, ама на... Плюс това стана обичай в България да се разваля всичко хубаво, така и ние сме на път да изгубим морската си градина. И куп други проблеми, но морето колега ...... само заради морето никога не бих се преместил. То и то вече не е това което беше ама кво да правиш. И въпреки това дори да се наложи да слушам граченето на гларуси, гарги и какво ли не , за нищо на света не бих заменил гледката от тераста си
<= _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2006 21:10 Заглавие: Борба с гларуси |
|
|
| Тъкмо се канех да пиша,че единствено заради морето искам промяната,а ти мислиш,като мен.Иначе лунния пеизаж е еднакъв във цялата ни страна.Продажните политици затъркаха всичко,като при световна война,затова и не остана уютно достъпно местенце за почивка,но нали ,все пак има и Господ-предишния ни алчен кмет си отнесе милионите,там-дето не трябват и на много други лакоми за пари и власт!А колко малко му е нужно на човек,да е спокоен и доволен.Дано догодина нещата се променят и вие от морския регион ни молите за квартири в нашия чуден Балкан!Дано!!!! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2006 21:46 Заглавие: |
|
|
Не се тревожете колеги. Господ мисли за нас и за това прати птичия грип и от него ще умрат всички гларуси и гарги Остава въпроса дали ние ще бъдем живи да ги видим тях умрели  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 7:45 Заглавие: |
|
|
| Аз също съм от Бургас и имах подобен проблем. И аз живея на последен етаж и съм имал ядове с тези пернати от същото естество. Освен шума и крякането сутрин рано, носят и всевъзможна мърша след което остават кости по керемидите, да не броим и нацвъканото . Ако птичия грип не ги умори гадините (а много се съмнявам, че ще ги хване - тея са бетер хлебарки) виж ако пак дойдат да гнездят ( това обикновенно е напролет), след като снесат можеш да им унищожиш гнездото и яйцата. Най-често избират да си направят гнезда между комина и вертикалния скат (зависи и от изложението-ако е завет). Тотално разчисти всички клечки и ги махни от покрива. Същото стори с яйцата (мой познат твърди че ставал чудесен крем-карамел от тях.....бхууу....отврат). Само внимавай защото са доста опасни и отмъстителни и си брянят гнездото, дори нападат. После няколко дена ще чуваш едно жално крякане наоколо и край. Тази двойка повече няма да гнезди там. Малко е гадно но....... на война като на война! |
|
|
 |
Nasko0o Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 2:44 Заглавие: . |
|
|
абре няма такива...
купи една въздухарка максимум за 50лв.. после ще си я използваш и за развлечение..
тя е най - лесния и ефикасен начин аз тука в моята махала ги изгоних и ся съжалявам че нямам по какво да стрелям  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|