Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Борба с гларуси
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 19, 2005 23:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе хора къде живеете .С една въздухарка-пушка като треснеш 2-3 другите няма да помислят да се връщат.Аз ги търся под дърво и камък а те виш къде се крият гадовете Razz
Върнете се в началото
Nasko0o
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 06, 2006 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

каде са... и аз много го тровя с въздухарката Smile
Върнете се в началото
krassy_m
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Яну 06, 2006 18:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Има химични вещества наречени орнитоциди или авициди , които са съединения за борба с вредни и болни птици.Ако не искаш да ги мориш може да използваш ,Репеленти това са препарати синтетични аналози на миризми отблъскващи птицици и не само, използват се в растениевъдството попитай в някоя агроаптека.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Съб Яну 07, 2006 0:46    Заглавие: Борба с гларуси Отговорете с цитат

Малко късно предложение,но актуално.Колега,живея от 40г. във Враца,дето се казваше,че гарга не каца,щото софиянци изяли мършата,но от доста години гаргите се завърнаха,като гледат безработицата и мизерията в нашия край,та им замириса на мърша.Затова ти предлагам бартер:И на двама ни е писнало от птици,на един от бели,а другия от черни,и така или иначе не съм ходил на море от много години,хайде да си разменим местожителството,аз съм на втория етаж и от птици нямам оплакване,само кучета и котки водят бой край кофите за боклук,комший нямам,всичко е тихо и кротко,хора почти не останаха нормални-в чужбина се спасиха,остава само едни данъци да плащаш,ако ти остане нещо от помощите,няма кражби,щото крадците ги хранят добре в затвора,дори и кабелна имат,абе скука-тишина и безпаричие,що са ти тия гларуси?А ние-врачани се славим,като медийни звезди на последните страници,на някои вестници,току виж и ти си се прославил,ама след време,а пък аз мога и гларуси да слушам,вместо жена си,то си е същото,само езиците са различни и звуковите интонаций.Климата е еднакво отвратителн,абе все България.Нужна ни е някаква промяна,та дори и еднозначно противна,но географски променена.След време,като ни писнат цвърчящи пилета,лоши управници и недостатъчни доходи-пак ще се разменим,важно е да има промяна и да не ти пука-спокойствието е само на едно място и някои доста се потят да ни пратят на курорт.
Върнете се в началото
electronics
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас /Варна

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 21:07    Заглавие: Re: Борба с гларуси Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
Малко късно предложение,но актуално.Колега,живея от 40г. във Враца,дето се казваше,че гарга не каца,щото софиянци изяли мършата,но от доста години гаргите се завърнаха,като гледат безработицата и мизерията в нашия край,та им замириса на мърша.Затова ти предлагам бартер:И на двама ни е писнало от птици,на един от бели,а другия от черни,и така или иначе не съм ходил на море от много години,хайде да си разменим местожителството,аз съм на втория етаж и от птици нямам оплакване,само кучета и котки водят бой край кофите за боклук,комший нямам,всичко е тихо и кротко,хора почти не останаха нормални-в чужбина се спасиха,остава само едни данъци да плащаш,ако ти остане нещо от помощите,няма кражби,щото крадците ги хранят добре в затвора,дори и кабелна имат,абе скука-тишина и безпаричие,що са ти тия гларуси?А ние-врачани се славим,като медийни звезди на последните страници,на някои вестници,току виж и ти си се прославил,ама след време,а пък аз мога и гларуси да слушам,вместо жена си,то си е същото,само езиците са различни и звуковите интонаций.Климата е еднакво отвратителн,абе все България.Нужна ни е някаква промяна,та дори и еднозначно противна,но географски променена.След време,като ни писнат цвърчящи пилета,лоши управници и недостатъчни доходи-пак ще се разменим,важно е да има промяна и да не ти пука-спокойствието е само на едно място и някои доста се потят да ни пратят на курорт.

Разумно решение на казуса. Laughing То и от Бургас няма да си удивен. Редовно като те тровят със серен диоксид и какви ли не газове от нефтозавода, от улиците които приличат по скоро на бойно поле отколкото на място където да си караш колата, да не говорим специално за улицата на която аз живея, че то един път влязъл на нея не знаеш дали някога ще можеш да излезеш, ама на... Плюс това стана обичай в България да се разваля всичко хубаво, така и ние сме на път да изгубим морската си градина. И куп други проблеми, но морето колега ...... само заради морето никога не бих се преместил. То и то вече не е това което беше ама кво да правиш. И въпреки това дори да се наложи да слушам граченето на гларуси, гарги и какво ли не Laughing , за нищо на света не бих заменил гледката от тераста си Smile

<=

http://drmelectronics.hit.bg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Яну 15, 2006 21:10    Заглавие: Борба с гларуси Отговорете с цитат

Тъкмо се канех да пиша,че единствено заради морето искам промяната,а ти мислиш,като мен.Иначе лунния пеизаж е еднакъв във цялата ни страна.Продажните политици затъркаха всичко,като при световна война,затова и не остана уютно достъпно местенце за почивка,но нали ,все пак има и Господ-предишния ни алчен кмет си отнесе милионите,там-дето не трябват и на много други лакоми за пари и власт!А колко малко му е нужно на човек,да е спокоен и доволен.Дано догодина нещата се променят и вие от морския регион ни молите за квартири в нашия чуден Балкан!Дано!!!!
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Яну 15, 2006 21:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се тревожете колеги. Very Happy Господ мисли за нас и за това прати птичия грип и от него ще умрат всички гларуси и гарги Evil or Very Mad Остава въпроса дали ние ще бъдем живи да ги видим тях умрели Sad
no money
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас/Созопол

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 7:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също съм от Бургас и имах подобен проблем. И аз живея на последен етаж и съм имал ядове с тези пернати от същото естество. Освен шума и крякането сутрин рано, носят и всевъзможна мърша след което остават кости по керемидите, да не броим и нацвъканото . Ако птичия грип не ги умори гадините (а много се съмнявам, че ще ги хване - тея са бетер хлебарки) виж ако пак дойдат да гнездят ( това обикновенно е напролет), след като снесат можеш да им унищожиш гнездото и яйцата. Най-често избират да си направят гнезда между комина и вертикалния скат (зависи и от изложението-ако е завет). Тотално разчисти всички клечки и ги махни от покрива. Същото стори с яйцата (мой познат твърди че ставал чудесен крем-карамел от тях.....бхууу....отврат). Само внимавай защото са доста опасни и отмъстителни и си брянят гнездото, дори нападат. После няколко дена ще чуваш едно жално крякане наоколо и край. Тази двойка повече няма да гнезди там. Малко е гадно но....... на война като на война!
Върнете се в началото
Nasko0o
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 27, 2006 2:44    Заглавие: . Отговорете с цитат

абре няма такива...
купи една въздухарка максимум за 50лв.. после ще си я използваш и за развлечение..
тя е най - лесния и ефикасен начин аз тука в моята махала ги изгоних и ся съжалявам че нямам по какво да стрелям Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети