| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 26, 2004 21:18 Заглавие: JVC AV-K21TR |
|
|
Здравейте!
Докараха Ми от друг сервиз за ремонт телевизор JVC AV-K21TR. При включване за няколко сенкунди се чува говор,и се показва картина ,но без обща синхронизация,след което защитата сработва и започва да мига светодиода на таймера.Във този апарат центр.процесор е M37212M6-116SP и видеопроцесор TB1226BN. Телевизорът е занесен на ремонт след гръм.буря.При пъвоначалния оглед не забелязах видими поражения.Всички напрежения са в рамките на нормата.Липсата на синхронизация ме наведе на мисълта за деф.видеопроц. но след замяната му нямаше никаква промяна.Забелязах ,че ако на една секунда секунда натикам Р+ времето за сраб. на защитата се удъжава и преди да изгасне екрана за секунда се изписва "ОСР". Някой имал ли е подобен проблем? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 6:55 Заглавие: |
|
|
А как са нивата на SDA иSCL към паметта и към видеопроцесора?Паметта сменена ли е? _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 7:14 Заглавие: |
|
|
Да сменена е.Имах и дъмп за тоя за тоя модел но резултат нямаше.
П.Петров |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 7:44 Заглавие: |
|
|
| Както пита dima какви са нивата на sda и scl на TB1226 ( трябва да са около 3,8V).Обърни внимание на ценерите за утечка. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 7:46 Заглавие: |
|
|
Тези модели имат извод на процесора за защита.Нямам схемата в момента пред мен но отворих подобна , в нейния случай е 33 кр/ процесора е M37212M6-109SP / . Провери какво е напражението на този крак. Ако трябва го откачи временно за да разбереш къде е проблема.
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 27, 2004 9:29 Заглавие: JVC AVK21TR |
|
|
Налага ми се да изляза за няколко часа .Като се върна ще продължа и ще ви пиша до къде съм стигнал.Благодаря Ви!
П.Петров |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 29, 2004 20:28 Заглавие: |
|
|
Здравейте отново!Благодаря Ви за насоките ,които ми давате, но тук явно ще трябва повечко да се поровя, така че ако някой може да ми помогне със схема ще му бъда много благодарен.Не е изключено и видеопроц.който ми дадоха за проба да е бил неизправен,но понеже външните признаци са същите това ме навежда на мисълта че проблема с липсата на обща синхронизация е някъде наоколо но без схема ми е трудно да проследя нещата.След гръмотевици,както знаете изненади много,а това лято по нашия район ги имаше много.
П.Петров |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 30, 2004 19:16 Заглавие: |
|
|
| Закривам темата.Колегите от "ЕЛ95"са имали скоро същия проблем и ми съдействаха със схема.Оказа се ,че телетекста се захранва отделно с един малък 7805 ,който Аз не забелязах преди.След замяната на същия и възтановяването на захранването на телетекста всичко си дойде на мястото.Не прецених ,че текста се захранва отделно и това ме върна няколко дни назад,но какво да се прави не Съм съвършен!!!! |
|
|
 |
|