| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
teoto Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 9:11 Заглавие: Електромер при 160V |
|
|
| Някой може ли да ми каже дали електромера ми отчита точно при 160V. Всяка зима, пролет и есен напрежението пада. Лятото при сухо време качва до 210. По-капризните уреди са ми през повишаващ трансформатор. Също така между земя и нула има 10-15V. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 9:42 Заглавие: Re: Електромер при 160V |
|
|
| teoto написа: | | Някой може ли да ми каже дали електромера ми отчита точно при 160V. Всяка зима, пролет и есен напрежението пада. Лятото при сухо време качва до 210. По-капризните уреди са ми през повишаващ трансформатор. Също така между земя и нула има 10-15V. |
Ако всичко това което си написал е така, то нулата ти не е никаква нула. Добре е да провериш шината на нулана си и как са връзките по нея. Имаш лоши връзки.
По никакъв начин не трябва да има потенциал между нулата и земя, та това е едно и също, _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 9:49 Заглавие: |
|
|
Ами заземи си нулата, ще елиминираш пада поне по този проводник и ще си дигнеш напрежението с 10-15 волта. А електромера би трябвало да отчита вярно, ако всичко му е наред. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 10:43 Заглавие: |
|
|
Подкрепям мнението за "Повторно заземяване".Намираш хубав водопровод или си правиш един заземител и дублираш нулата.Това ще ти изравни потенциалите и ще ти вдигне напрежението както ти писа колегата.Вероятно живееш в къща и сечението на нулевия проводник от трафопоста до твоята къща е много малко а възможно е и лоша връзка по стълбовете.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 11:34 Заглавие: |
|
|
| Това си е жива далавера, понеже електромера умножава тока по напрежението и изкарва сметката за kW/h, но той няма как да знае, че имаш едни 15V в повече, които можеш да вземеш от водопроводната тръба. т.е. сметките ще са на базата на по-ниското напрежение. }:=> Иначе да, вероятно нулата има лош контакт. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 11:41 Заглавие: |
|
|
| Връзките наистина са отвратителни. Преди година беше като дискотека. Викнах аварийната и се оказа лоша връзка на стълба-усукан меден проводник върху алуминиев. С триста зора ги накарах да сложат скоба. Преди време опитвах да сложа заземяване, но не се получи - тръбата стига на 80см с голям зор- всичко е каманак. По въпроса електромера дали отчита еднакво при 160 и 220V. Все пак ги бием Американците с 50V |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 11:48 Заглавие: |
|
|
| dreadx написа: | | Това си е жива далавера, понеже електромера умножава тока по напрежението и изкарва сметката за kW/h, но той няма как да знае, че имаш едни 15V в повече, които можеш да вземеш от водопроводната тръба. т.е. сметките ще са на базата на по-ниското напрежение. }:=> Иначе да, вероятно нулата има лош контакт. |
Това е така ако лошия контакт на нулата е преди електромера. Но ако е след електромера май енергото е на далавера. _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 12:04 Заглавие: |
|
|
| Е точно това се сетих сега да добавя, ако лошата връзка е след електромера значи самият той ще се захранва от 220V и протеклият през него ток ще отговаря на по-висока мощност, от тази която получаваш. Провери самият електромер на какво напрежение се захранва и дали загубите са преди него, или след него. Все пак предполагам, че 50 волта няма къде да отидат без лошата връзка да се запали. Дали е лоша връзка, или загуби в кабелите, далеч ли си от трафопоста?. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 12:16 Заглавие: |
|
|
| Загубите са преди него. Трафопоста е на около 800м и е от преди 40г. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 12:21 Заглавие: |
|
|
| Загубите са преди него. Трафопоста е на около 800м и е от преди 40г. И комшиите се така. На енергото му дреме за нас. Нали си плащаме за некачествена услуга. Казват ми ,че плащам каквото съм изразходил, но котлон и бойлер загряват по различен начин при 160 и 200V |
|
|
 |
|