| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Treach Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 16:18 Заглавие: Ремонт на фритюрник |
|
|
Здравейте,
Имам фритюрник Moulinex, който закупих преди около половин година. Преди 2-3 седмици последно пържих картофи в него и онзи ден като го пуснах не светна лампата и съответно не тръгна. Не мога да си обясня каква може да е причината. По принцип фритюрника стоеше на остъклената тераса и си мисля да не му е станало нещо от студовете, но сега времето е хубаво и отново не тръгва. Все още е в гаранция и мисля да го занеса (на ул. "Вежен" 25 ме праща гаранционната карта). Но все пак да питам дали може да има някакъв предпазител, нещо като бушон, което мога да сменя и да тръгне. Ако някой може да помогне.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
satchy Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 16:26 Заглавие: Re: Ремонт на фритюрник |
|
|
Предпазител или нещо като бушон може и да има но ако не е от него...
както ти е в гаранция ще си платиш сервиза. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 17:07 Заглавие: Re: Ремонт на фритюрник |
|
|
| Treach написа: | Здравейте,
Имам фритюрник Moulinex, който закупих преди около половин година. Преди 2-3 седмици последно пържих картофи в него и онзи ден като го пуснах не светна лампата и съответно не тръгна. Не мога да си обясня каква може да е причината. По принцип фритюрника стоеше на остъклената тераса и си мисля да не му е станало нещо от студовете, но сега времето е хубаво и отново не тръгва. Все още е в гаранция и мисля да го занеса (на ул. "Вежен" 25 ме праща гаранционната карта). Но все пак да питам дали може да има някакъв предпазител, нещо като бушон, което мога да сменя и да тръгне. Ако някой може да помогне.... |
Вътре има едно беличко,тъничко,което като изгори ...Може да се шунтира,но не знам до къде и колко си навит да се намесиш,при положение,че както каза колегата-си в гаранция. |
|
|
 |
angele62 Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 21:25 Заглавие: |
|
|
Да ,бе ,умен съвет му даде! И като шунтира онова мъничкото беличкото /то между другото не гори,щото му е много хубаво/ и един хубав ден му се запали къщата,ще е голям кеф...Хвала на такива люде,както казва поета!
Успехи |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 21:48 Заглавие: фритюрник |
|
|
| Отиваш във магазин и купуваш термо бушонче за 2 лв . За 250градуса |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 21:48 Заглавие: |
|
|
| карай го на сервис,това мъничко беличко за което говорят е термо предпазител за определена температура обикновено за 210- 244 градуса,ако гори значи терморегулатора не е наред |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 22:55 Заглавие: |
|
|
Той нека си го занесе на сервиз, но много рядко тези мъничките беличките горят от повишена температура, практиката е показала че си горят от много хубава изработка, в кавички де Не вярвам на терасата на човека да е имало над 250 градуса  |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 23:39 Заглавие: |
|
|
| И моя Мулинекс му изгоря термозащитата преди 2 години помня ,че единия и извод беше керниран към единия извод на нагреватела .Но си мисля,че лампичката светеше, но не нагряваше нагреватела.При теб свети ли? |
|
|
 |
Ret Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 0:24 Заглавие: Ремонт на фритюрник |
|
|
Както казва Колегата pamporov, основния проблем на всички
гаранционни фритюрници до сега е бил термопредпазителя!
Поне при мен - желая успех на всички! |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 12:14 Заглавие: |
|
|
| а,тогава защо гори термопредпазителя-или от голям ток или от висока температура,при положение че не е менте предпазителя |
|
|
 |
|