|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 22:42 Заглавие: |
|
|
Да вкарам и аз малко приказки,въпреки че съм далеч от телевизорите.На времето-преди около 20 години работех в СОДИ-Девня.Колегите от КИП-овете,които имаха руска техника-основно мостове-бяха стигнали до една истина-пролет и есен поголовно сменяха електролитните кондензатори по тези прибори и след това си гледаха рахатлъка.В момента,в който се доберяха до българските КЕА-II,то смяната ставаше за ПОСЛЕДЕН ПЪТ!Разликата тук обаче е в това,че те като си свършеха тази работа,никой за нищо повече не ги закачаше,след като приборите им работеха.А да се метнеш да сменяш всички кондензатори на един телевизор ще отнеме доста времеи средства.Според мен при сегашните цени на тази техника не само това,а и доста други ремонти вече са неоправдани.Та за електролитите.Аз специално не съм имал проблеми с HITANO-купувал съм и от тях,все още във Варна няма кой знае какъв избор.А ако колегата micanka не е доволен от тях,да се обади,ще му кажа от къде може да вземе К-50-6 например.Все пак и той,и доста други колеги тук години наред са си вадили хляба с тях,и то какъв хляб беше!-с двайсет чарка в куфара....  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
micanka Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 23:01 Заглавие: ..... |
|
|
.....
Последната промяна е направена от micanka на Съб Мар 25, 2006 22:50; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 23:22 Заглавие: |
|
|
През далечната 1983година бях изпратен в завода за телевизори Рубин в Москва за запознаване на новите модели Ц202.Отидохме група техници от цялата страна на 20 януари и от прозореца на стаята където ни обучаваха се виждаха три конвеера поточна линия и усилено сглабяне на телевизори денонощно на три смени. Като стана 1ви февруари конвеерите спряха. минаха няколко дни и никой нищо не работеше .Питам началника защо не работят а той казва че са свършили материалите . Добре де викам му как до 31 януари имаше а след това няма . Ами така е казва . И ми направи впечатление че тия телевизори дето бяха на конвеера просто им се отдели много голямо внимание защото работниците нямаше какво друго да правят и си ги човарникаха бавно спокойно настройваха ги както се полага.А всичкия еруш преди това е бил само и само да се отчетат бройките за месеца и че плана е изпълнен за да има заплата и премии.И още нещо .Тези платки които след като ги поставят не тръгваха или имаха проблем не ги ремонтираха а ги слагаха в кашони и ги пращаха за резервни части по сервизите.Затова много често нови блокове и платки тук бяха дефектни въпреки че ни ги пращаха за здрави. Такива времена бяха.
Сега колкото до ремонтите има една приказка.
Един човек цял живот е поправял покриви на къщите да не текат но вече много остарял и когато го извикали да поправи един покрив той извикал и сина си с него.Отишли до къщата и той казал на сина си : Качи се синко и виж коя цигла е спукана и я смени.Синът се качил видял в единия край спукана цигла взел че я хвърлил от покрива на земята поставил нова цигла и слязъл доволен при баща си .Като си тръгнали баща му рекъл : Синко ти така семейство не можеш храни . Тази цигла дето я хвърли те е отгледала .Ти не трябваше да я хвърляш а да я поставиш на другия край на покрива .При следващия дъжд покрива ще прокапе там и пак ще те викнат и пак ще ти платят. И така докато остареш като мен. Та сами си правете извода...  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 19:14 Заглавие: |
|
|
| dima написа: | Благодаря ти Noel,не исках да се намесвам,но ти ми спести доста писане 100% съгласен.
И едно лично наблюдение от минали години,нима на всички Юности излезли от сервизите на бившата Битова техника са със сменени електролитни кондезатори за един ремонт? |
Убиец въпрос - все едно да си сечеш клона на който си седнал  |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:37 Заглавие: |
|
|
И аз да се включя.
едно време на един ТВ техник му обяснявах как работи ЦВЕТНИЯТ телевизор...И той оправяше(ремонтираше) по 8-9 на ден...Естествено взимаше заплата.
Та нека господина да ми обясни как става така ,като им мине гаранцията и се развалят..Аз бих му обяснил,предполагам и всеки от НАС би могъл.
И както се спомена по горе ,навремето бяха 5-6 марки с по 10 лампи и то и ги въртяха по телевизорите като ,айде да не казвам,като какво...или пък само Е-380 и подобни....
Искал всички кондезатотри да са с еди колко си процента повече...ами колко ще му струва телевизора?Колко ще му струва ремонта...
Аман от,аз така ги наричам,нещастници...Вечни телевизори.
Имах един клиет ,който за едно Електронче ,толкова пари даде.Обяснявам ,говоря ,не та не"Сони ,казва,ряпа да яде...",а червният беше толкова слаб...
Та както казаха,нека господина да си гледа пенсийката и да остави по младите да се оправят...Ще се оправят.А ,теории-за тях има книги... _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:41 Заглавие: |
|
|
В подкрепа на КОЦЕВ-И аз така работя,като не мога да го опрвя или зацикля,запварям капака и казвам :има и други колеги,и край.
Не е приятно ,но по добре така отколкото да му купувам нов телевизор _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 13:36 Заглавие: |
|
|
Колеги понеже повечето писания са ми майтапчийски и който е в час разбира какво пиша а сега сериозно ви казвам . Така както лекарите си имат специалности един е гинеколог друг ортопед трети вътрешни болести и така нататък така е и при нас. Не може един човек да е специалист по всичката електронна техника.Аз не приемам видеоапарати касетофони и някой марки телевизори за които съм сигурен че няма да ги направя.Затова си казвам на клиентите да си потърсят друг сервиз.Мисля че постъпвам правилно.Наблегнал съм на определени марки телевизори защото съм сигурен в себе си че ще ги направя .При положение че на ден приемам повече от 5-6 телевизора то си позволявам лукса да си отбирам кой да приема и кой да върна а като дойде време да идва по един на ден тогава вече ще приемам каквото дойде  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 14:01 Заглавие: |
|
|
коцев
, един личен въпрос който ме итересува,ако дойде клиент с два телевизора Фунай и от твоите любими Шарпове какво правиш?
Оставете този при мен а другия където искате? _________________ Димитър |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 14:28 Заглавие: |
|
|
Нямам друг избор Дима.Вместо да си загубя часове с Шарпа то през това време си направям няколко други и аз съм доволен и клиентите са доволни че бързо съм ги обслужил.Тук също има един тънък момент от който колегите които приемат Шарпа трябва да са доволни защото аз предварително настройвам клиента че ремонта на Шарпа ще му е скъп изисква много време за ремонта му.Така че той отива вече подкован при другия колега че с малко пари няма да му се размине.Това също си има предимства нека тия колеги дето правят по трудните ремонти да правят по един два телевизора на ден и да вземат толкова пари колкото ние ако направим пет шест но с по леки дефекти. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 15:03 Заглавие: |
|
|
| 45 лева за ремонт,и ако е ТХО и има само HR май Коцев ще е по на сметка |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|