| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 21:45 Заглавие: |
|
|
| Наистина за тази версия 1293-10 малко писано има(че почти нищо) ,но за буквата А е от знчение състава на текста(ако има такъв и плавното сменяне на каналите.Друга разлика не дават.Ако имаш текст е от значение |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tsukevboyan Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 21:48 Заглавие: |
|
|
Значи като променям опции 1.5, 3.1 , 3.2 а дори и 3.5, 3.7 немога да достигна до резултат.
Ясно е че за пълна комбинацията трябват 3 черти.
Всички канали се хващат.Но несъм убеден кой канал на кой обхват е и от там да определя.
Няма телетекст |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 22:05 Заглавие: |
|
|
tsukevboyan, май вече те питах.
Имаш ли "четиво" за опциите или го караш по спомени ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 22:13 Заглавие: |
|
|
Да имам описание
и в това което съм го споменал горе, съм абсолютно сигурен.
Дори съм отворил книгата "Микросхем для телевидения и видеотехники" впуск 2 1995г. За да не стане фал, и да пиша простотии. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2006 22:21 Заглавие: |
|
|
tsukevboyan, ОК!
Успех ти желая, дано да се намери някой който да ти чете мислите и да ти гледа през очите. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 8:28 Заглавие: |
|
|
Колега tsukevboyan това с черта горе и черта долу за обхвати е класически проблем на объркани опции .Не знам от тази книга какво точно четеш но явно се мъчиш сам да си оправиш ТВ .Този така наречен дефект се прави близо 20 години в поне 10 вида телевизори.Ако не можеш да разбереш описанието поне препиши опциите от Велико Търново ХХ Електрон Кристал .Ако и така не се справиш на СЕРВИЗ. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 9:57 Заглавие: |
|
|
в опция 3(три)-направи активни сегменти 1(едно ) и 3(три) и ще имаш три обхвата-VHL,VHH,UHV
След всяка промяна на сегмент,натискай "М"(запаметяване).Изключи и после включи отново телевизора. _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 20:42 Заглавие: |
|
|
Процесора се оказа повреден - не поддържа 5-ти байт опции, освен това че неможе да запаметява програми от първи обхват.След смяната му (със същия SAA1293-10) всичко тръгна идеално.
Интересно ми е защо всички се захванахте само с тази индикация. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 21:31 Заглавие: |
|
|
tsukevboyan, позволи ми да не се съглася съвсем с това твърдение: | Цитат: | | Процесора се оказа повреден - не поддържа 5-ти байт опции | много е съмнително това твърдение. Петия байт има отношение само към телетекста! Как е изглеждало неподдържането?
След като може да ги настрои на I обхват, това | Цитат: | | това че неможе да запаметява програми от първи обхват | също е странно. Процедурата (от гледна точка на самия процесор - неговото програмно осигуряване) е една и съща - с два крака (и външен дешифратор при правилно зададени опции) се избира обхват, 12 битовия DAC изкарва на съответния крак "варикапното" напрежение, чийто код се запомня в паметта (два байта при 8 битова организация),
а от останалите четири - един бит се ползва за признак на запомнена програма (функцията "интелигентни" Р+/- да "прескачат" незапомнени позиции). Другите два са за обхват, а последния честно казано не помня за какво се ползваше (и дали).
А това | Цитат: | | Интересно ми е защо всички се захванахте само с тази индикация. | стана защото начина по който обясняваше проблема не беше никак ясен и всеки си го интерпретираше от гледна точка на собствената си практика, а обясненията ти бяха свързани със странности в индикацията.
P.S.Не твърдя, че твоите констатации са грешни, но на мен ми изглеждат не много убедителни.
За да има някаква полза от форума за други които се сблъскат с подобни проблеми е добре да има ясно (недвусмислено) поставен проблем с добро описание на признаците му и неговото решение. |
|
|
 |
|