Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сив фон при печатане с лазерен принтер !?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nascar
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: C:\

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 12:05    Заглавие: Сив фон при печатане с лазерен принтер !? Отговорете с цитат

Здравейте

Имам два лазерни принтера - HP 5L и Brother HL-6V.
И при двата, в различни периоди от време се появява един и същ дефект (включително и при тест страницата без връзка с PC).

Дефектът се състои в това, че се появява сив вертикален фон, на част от листа. А буквите са фокусирани и плътни.
Дефекта не се поправя и след почистване на барабана.
Някой път е вертикална ивица широка 2-3 см, а някой път заема повече от половината лист.

Моля, ако някой знае на какво се дължи проблема и как да го избегна, да ме посъветва какво да направя.

Благодаря ви предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jovany
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 13:43    Заглавие: Отговорете с цитат

При НР-то мисля че проблема ти е в касета. Ако е зареждана повече от 2 пъти или вземай нова или смяна на барабан и нож.
По добре не пипай барабана и не го чисти защото влошаваш нещата по този начин.
За Brother не мога да ти кажа нищо за съжаление ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 13:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото знам в тонер касетата има нещо като гумена стъргалка /забравил съм точния термин/, която отстранява излишния тонер от листа. С течение на времето тя се втвърдява и не си върши работата както трябва. За проба може да пуснеш да се печата празна страница - ако излизат такива линии, най-вероятно това е проблема. Не знам как се възстановява, по принцип фирмите, които правят презареждане на тонер касети решават по някакъв начин проблема. От къде си?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hshop
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кнежа

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2006 22:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Бих ти препоръчал,отвори и внимателно извади касетата-на който и да е от двата пр.-след което я разклати по хоризонтала,няколко пъти.Вдигни капачето на барабана и огледай повърхноста му-трябва да е гладка без видимо дълбоки надрасквания,ако се виждат много тънки драскотини-причинени от преминалата хартия,равномерни по целия барабан-то барабана е добър.Препоръчително е тонер касета да не се презарежда повече от 3 пъти !Пусни копие и дано всичко е наред.Разтръскването разпределя по равномерно тонера в обема на касетата Wink
С поздрави hshop !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2006 9:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами баш в "стъргалката" ми се струва и на мен, че е проблема - демек нов почистващ нож. Другия проблем е, може би, много стар барабан.
Върнете се в началото
rudi
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 9:48    Заглавие: triabva da si reciklira6 kasetata Отговорете с цитат

triabva da si reciklira6 kasetata.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 9:50    Заглавие: triabva da si reciklira6 kasetata. Отговорете с цитат

prepora4vam ti firma SATORI namira se do pirogov na 50m sled MO2
Върнете се в началото
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Сря Фев 08, 2006 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

тея НР май имаха проблеми със високото напрежение - прехвърчат малки искри и се появяват тея петна...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети