| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 14:22 Заглавие: Захранване на GSM от акумолатора на кола |
|
|
| От къде в София мога да намера подходящ стабилизатор и какъв модел ще препоръчате |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 14:31 Заглавие: Re: Захранване на GSM от акумолатора на кола |
|
|
| Anonymous написа: | | От къде в София мога да намера подходящ стабилизатор и какъв модел ще препоръчате |
За чий ***ти е стабилизатор.Напрежението от акомулатора е достатъчно стабилно и право.Все пак тва си е един вид батерия а не е изправено напрежение от мрежата
По вероятно ти трябва да понижиш напрежението.
Такива устройства се продават по пазарите а и вярвам и по автомагазините
Последната промяна е направена от showMANiak на Съб Авг 28, 2004 20:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 14:43 Заглавие: |
|
|
да сигорно грешно се изразявам с тоя стабилизатор
GSMа няква евтина Nokia сигорно ще е
Трябва ми за едни опити |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 14:47 Заглавие: |
|
|
| а и да подчертая че ми трябва захранване т.е GSMа да ползва акумолатора вместо батерия а не да зареждам батерията на апарата от акумолатора |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 14:51 Заглавие: |
|
|
| всъщност ако забядното седи nonstop вклучено и GSMa седи да се зарежа непрекъснато това намялява ли живота на батерията и може ли да повреди нещо |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 15:52 Заглавие: |
|
|
За да получиш по-конкретни отговори, трябва да зададеш конкретен въпрос.
Не всеки апарат може да работи без батерията си (ако това е един от въпросите).
Дали е добре на батерията ако е включено зарядното постоянно също зависи от типа (и вида) на батерията.
Но след като пишеш за | Цитат: | | няква евтина Nokia | и | Цитат: | | Трябва ми за едни опити | съвсем спокойно може да си вземеш едно зарядно за кола на първо време. При всички положения ще е по-добре от номера с резистора. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 16:02 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | да сигорно грешно се изразявам с тоя стабилизатор
GSMа няква евтина Nokia сигорно ще е
Трябва ми за едни опити |
Ако съдя по написаното / разбира се може и да греша / помисли над варианта , какво би правил ако попаднеш на място което няма покритие :-)Как би отключил колата или изключил алармата ?   _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 16:11 Заглавие: |
|
|
ами няма да права точно това за което си мислиш
така начи искам да попитам друго забравете това в първия пост
Ако използвам зарядно за кола да зареждам GSMa nonstop и с течение на времето батерията се прецака може ли GSMa да се изключи или да се повреди |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 17:19 Заглавие: |
|
|
Еми като(ако зависи от батерията)се прецака батерията ще спре да държи и няма да има от къде да черпи ток ГСМ-а.А ако е възможно и го пуснеш директно към акомулатора без батерия просто шти хаби акомулатора.Естествено ако се движиш много насам натам с колата генератора ше произвежда ток и като баца ГСМ-а тва няма да се отрази на акомулатора ама ше ти се отрази на джоба-за бензин
Поне така мисла аз с моя 15 годишен мозък
Другите ше кажат дали мисля правилно  |
|
|
 |
|