Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам честотомер за измерване честотата на дистанционни !
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nikola Kirov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 1:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи цената е малко ниска за качествен честотомер за такава честота. Има много специфика в входното устроиство за получаване на точно измерване. Добър входен делител трябва също. И обработка на измерваното трябва да се прави щото има модулация съответното дистанционно.
А е нещо дето се продава някакви дребни броики така че не може да се падне в цената от голямо количество. Наи вероятно и затова са оплакванията че не работи много добре.
Има заводски честотомери на около 600 лева които покриват изискванията за това с сигурност.
Ако се съберете няколко човека дето ви трябва качествен такъв може да излезе към 150-180 бройката, с точност около 10khz реална.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 7:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами вече ако говорим за цени от порядъка на 600 лв. и нагоре то честотомер е най глупавата идея да се пазарува. Кабелджиите с какво работят!!!!??????? ---> Със спектроанализатори ! Сега ще кажете нееее много са скъпи а аз мога да ви кажа че на старо преди 2 години когато се занимавах с подобна техника вървяха около 1000 лв. Като както знаете освен честотомери са СПЕКТРАЛНИ до 1GHz. .........

А това дето честотата бяга толкова много на алармите хич не е вярно. Колега и аз съм монтирал аларми и то не по 2/3 на ден а по десет. Доста рядко се налагат такива драстични корекции. Бобините са печатни и вариациите са много малки а ако сте посетили моята страница ще видите че сега аз правя такива приемничета и предавателчета на 433MHz АМ. Та тези 100/600 или 1000лева във все по малко печелившия бизнес с аларми на дребно ми се струва че майстора ще си ги отгладува
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Окт 18, 2005 17:10    Заглавие: Отговорете с цитат

По какъв начин успяваш да монтираш десет аларми дневно?Виртуално може би или с помощта на още 5 колеги?Колко време ти отнемат спойките по връзките или и ти като специалистите от Варна заголваш жиците,усукваш ги и навиваш отгоре изолационната лента Question А после Негово Величество Клиента да му мисли,когато колата спре посред нощ на пътя!Един във Варна имаше нахалството да ми обяснява по този повод че било по-добре да не се запоява,защото спойките ставали студени,а вихровите токове се концентрирали в средата на проводника,което водело до големи проблеми.Някакъв коментар?Аз не твърдя,че всеки трансмитер се разстройва,но защо тогава във всеки сервиз за монтаж на аларми има такова честотомерче,което колегата търси?И защо тъпите италианци комплектоват всички скъпи модели аларми с трансмитери с кварцова стабилизация на честотата?А?

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kostadin iantchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Окт 19, 2005 0:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Мога да намеря два вида честотомери за ДУ. Единият е български другият Тайвански. За цената се сещам по памет БГ - 60 лв, Тв - 80 лв.
Ако ви интересува пишете на лични.
balin
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 20, 2005 13:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Вижте,трябва ми нормален честотомер до 80-ина лева.Не говорим за скъпи уреди и т.н. !!!
Върнете се в началото
dtmf
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 22:58    Заглавие: Re: Купувам честотомер за измерване честотата на дистанционн Отговорете с цитат

balin написа:
търся честотомер !

ето няколко от моите
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=electro&Number=1944942616&page=2&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1

китайския работи до около 380 Мхц,по високите честоти не са проблем,добавя се само прескалер(делител на честота)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети