| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikola Kirov Активен потребител

Регистриран на: 23 Фев 2005 Мнения: 85 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 1:45 Заглавие: |
|
|
Значи цената е малко ниска за качествен честотомер за такава честота. Има много специфика в входното устроиство за получаване на точно измерване. Добър входен делител трябва също. И обработка на измерваното трябва да се прави щото има модулация съответното дистанционно.
А е нещо дето се продава някакви дребни броики така че не може да се падне в цената от голямо количество. Наи вероятно и затова са оплакванията че не работи много добре.
Има заводски честотомери на около 600 лева които покриват изискванията за това с сигурност.
Ако се съберете няколко човека дето ви трябва качествен такъв може да излезе към 150-180 бройката, с точност около 10khz реална. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 7:45 Заглавие: |
|
|
Ами вече ако говорим за цени от порядъка на 600 лв. и нагоре то честотомер е най глупавата идея да се пазарува. Кабелджиите с какво работят!!!!??????? ---> Със спектроанализатори ! Сега ще кажете нееее много са скъпи а аз мога да ви кажа че на старо преди 2 години когато се занимавах с подобна техника вървяха около 1000 лв. Като както знаете освен честотомери са СПЕКТРАЛНИ до 1GHz. .........
А това дето честотата бяга толкова много на алармите хич не е вярно. Колега и аз съм монтирал аларми и то не по 2/3 на ден а по десет. Доста рядко се налагат такива драстични корекции. Бобините са печатни и вариациите са много малки а ако сте посетили моята страница ще видите че сега аз правя такива приемничета и предавателчета на 433MHz АМ. Та тези 100/600 или 1000лева във все по малко печелившия бизнес с аларми на дребно ми се струва че майстора ще си ги отгладува |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 18, 2005 17:10 Заглавие: |
|
|
По какъв начин успяваш да монтираш десет аларми дневно?Виртуално може би или с помощта на още 5 колеги?Колко време ти отнемат спойките по връзките или и ти като специалистите от Варна заголваш жиците,усукваш ги и навиваш отгоре изолационната лента А после Негово Величество Клиента да му мисли,когато колата спре посред нощ на пътя!Един във Варна имаше нахалството да ми обяснява по този повод че било по-добре да не се запоява,защото спойките ставали студени,а вихровите токове се концентрирали в средата на проводника,което водело до големи проблеми.Някакъв коментар?Аз не твърдя,че всеки трансмитер се разстройва,но защо тогава във всеки сервиз за монтаж на аларми има такова честотомерче,което колегата търси?И защо тъпите италианци комплектоват всички скъпи модели аларми с трансмитери с кварцова стабилизация на честотата?А? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 19, 2005 0:22 Заглавие: |
|
|
Мога да намеря два вида честотомери за ДУ. Единият е български другият Тайвански. За цената се сещам по памет БГ - 60 лв, Тв - 80 лв.
Ако ви интересува пишете на лични. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
balin Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 20, 2005 13:21 Заглавие: |
|
|
| Вижте,трябва ми нормален честотомер до 80-ина лева.Не говорим за скъпи уреди и т.н. !!! |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
|
|
 |
|