| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 20:52 Заглавие: Проблем със захранването |
|
|
Първо Честита 2006 на всички и след това проблема ми:
Захранването е гадната марка JNC и работи някаде около 3,4 месеца.
При стартиране на PC-то идва момента в които флопито избръмчава и веднага след това компа се рестартва, след няколко опита изключих захранването на флопито и windows-а зареди. След една две седмици докато си работи се рестартира и при зареждането в момента в който трябва да тества CD-то пак се рестартира,аз отново изключих захранването на CD-то и този път и на един помощен вентилатор,при което зареди.Свали захранването и го замених с ново при което работата се оправи но аз искам да разбера от какво прави така старото захранване и го натоварих на 12V със косуматора 2Ом при което захранването падна на 11.11V след това го натоварих с консуматор 1 Ом при което захранването падна на 10.34V. Максималният ток кито е даден на котията на захр. е при +12V 16A,a при +5V 35A,захр е 350W. Та моя въпрос е дали е нормално изходното напрежение да пада така като несам достигнал Imax? Все пак нали е стабилизирано,трябва да подържа стабилни изходни величини. _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 22:42 Заглавие: |
|
|
Разгледах линковете но някой ако знае да каже как да го тествам и да разбера каде "кляка" на +12 или на +5V ? _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 23:23 Заглавие: |
|
|
Ами аз си играх с някакво "куче" наскоро. Имаше същия проблем, който изчезна при смяна на електролитните кондензатори на изхода, и особено +5-те волта. А то работеше нормално с един твърд диск, всичко допълнително сваляше напрежението до под 10В.
Натовари го с една или няколко крушки от кола и все пак ме съмнява над 10А 12В да пусне. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 23:32 Заглавие: |
|
|
Аз го товаря с три резистора по 10W паралелно така че да стане общо съпротивление около 1 Ом но на 12V от закона на Ом трябва да даде 12А и да си поддържа 12V стабилни.А 5 волта с 1 ом си поддържа но там са 5А все пак, и незнам шината 12V или 5V да разхвърлям? _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
Ivan07 Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 23:16 Заглавие: Захранване |
|
|
Имам захранване CODEGEN 250W трябвами за една стара машина но нещо не работи ако може да ми помогнете да го съживя имам мултимер и също четох някаде че калпавите захранванията може да се преправят за да неса толкова скапани ако някои може да помоге няма да има равен  |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 8:57 Заглавие: |
|
|
Оправят се да, със хубави нови. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 9:53 Заглавие: |
|
|
Така и така тва е тема за захранване да не пускам нова да питам някой има ли наблюдения над захранване марка ASTEC
Купих едно за една стара машина-200W има ли шанс да са реални
Отварях го захранването и има бая чаркове вътре-едно празно местенце няма по платката(по евтингьосите нали ги връзват с мостчета)
 _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 17:34 Заглавие: ASTEC power .... |
|
|
Здравейте ! ASTEC ( http://www.astecpower.com/ ) е един от големите на световният ОЕМ пазар за захранващи модули и решения. Личен допир с техни импулсни - 24-портови суичове на "3 Com". Работят с IBM . Разгледайте им сайта. Има интересни неща . |
|
|
 |
bobyb Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 05, 2006 17:33 Заглавие: Re: ASTEC power .... |
|
|
Здравейте , за мен качественото захранване означава стабилна машина , точно при зареждането на PC товара е доста голям.
Купи си Fotron /Fortron 300W PNF Silent 12sm fan
/ и проблема ще ти се оправи в това съм сигурен . |
|
|
 |
|