| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 21:10 Заглавие: дистанциони от аларми |
|
|
колеги доста взеха да ми се убиват в главата търся нещо с което мога да ги тествам дали излъчват как ги тествате вие работят на около 400MHz a textronix -сите ми са 100MHz и като закача нищо.Днес един rover ми дойде и не мога да кажа дали е от ключа или от имобилайзера който е в колата не съм сигурен сдали дистанционното излъчва а за инфото дали пък е то вече хептен не знам само знаех че е със скачащ код друго нищо _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
Sniks Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 22:09 Заглавие: Re: дистанциони от аларми |
|
|
| omegata написа: | | колеги доста взеха да ми се убиват в главата търся нещо с което мога да ги тествам дали излъчват как ги тествате вие работят на около 400MHz a textronix -сите ми са 100MHz и като закача нищо.Днес един rover ми дойде и не мога да кажа дали е от ключа или от имобилайзера който е в колата не съм сигурен сдали дистанционното излъчва а за инфото дали пък е то вече хептен не знам само знаех че е със скачащ код друго нищо |
Най-лесният начин е с помоща на осцилоскоп с нискоомен вход
/например С1-75/.Свързваш замасяващия с активния край на сондата
/образува се примка/ в която поставяш проверяваното ДУ и наблюдаваш.На някои от по-старите по този начин можеш да снемеш
и кода им. |
|
|
 |
Strahil Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 23:37 Заглавие: |
|
|
| Става и по начина по който колегата Sniks препоръчва, използваш осцилоскопната сонда както казва той, само че вместо осцилоскоп използваш честотомер.Резултата е задоволителен. |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 23:42 Заглавие: |
|
|
Знам фирма в София която продава честотомери за дистанционни 100 - 600 mhz. Цената е около 60 лв. Ако някой го интересува да пише на лични. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 10:12 Заглавие: |
|
|
Виждал съм такова устройство,то е с големина на малък калкулатор,като едно време имаше едни елки с калъвче и се отваря като тефтер,значи поставяш го прилепнало към това устройство,натискаш дистанционното и на малко дисплейче ти показва отчитанията! Не знам кяде се продават,но съществуват! _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
|