| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 10:00 Заглавие: |
|
|
Ако става въпрос за мен обясни ми най добре на лични.Опитах да закача файл за по нагледно, но нещо се разваля при прехвърлянето.[/img] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 10:06 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Според поста на колегата дъното му е на сокет 370 ,а процесора ви го показах че е на слот 1 така че всичко казано до тук няма смисъл. |
здравейте отново, и багодаря за участието на всички, но явно аз съм ви подвел!
значи дъното е на сокет 370(само) и двата процесора са Copermine, и двата са на същият сокет 370 (няма вох)
-Ето каво казва за него Аида 32
Свойства на процесора:
Тип централен процесор Intel Pentium IIIE, 800 MHz (6 x 133)
Псевдоним на процесора Coppermine, CuMine, A80526
CPU Stepping cC0
Изходна честота 800 MHz
L1 кодов кеш 16 KB
L1 даннов кеш 16 KB
L2 кеш 256 KB (On-Die, ATC, Full-Speed)
Физическа информация за процесора:
Тип на корпуса 370 Pin FC-PGA
Размери на корпуса 4.95 cm x 4.95 cm
Брой транзистори 28.1 млн.
Технологичен процес 6M, 0.18 um, CMOS
Размер на кристала 90 mm2
Напрежение на ядрото 1.6 - 1.8 V
I/O напрежение 3.3 V
Типична мощност 11 - 25 W (в зависимост от честотата)
Максимална мощност 16.0 - 37.5 W (в зависимост от честотата)
-значи за вторият ЦПУ , казва същото само с разликата ,Pentium III 1000E (10 х 100) всичко друго еднакво, дъното го познава веднага
...-И забравих да добавя че нищо няма да плащам за този 1000мхц. процесор, просто ще направя "трампа" - замяна, при условие че си заслужава )) _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 10:21 Заглавие: |
|
|
| Аха ,значи става въпрос за Celeron 1000/256/100 ,няма да усетиш разлика ,освен ако не го пуснеш на 133 Мхц ,което е напълно възможно защото тази серия се клоква добре.Уловката тука беше думичката Pentium вместо Celeron. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 13:57 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ако става въпрос за мен обясни ми най добре на лични.Опитах да закача файл за по нагледно, но нещо се разваля при прехвърлянето. |
Не, не - просто това намерих по темата, но нямах време да го прочета и затова направо постнах линка. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 14:41 Заглавие: |
|
|
| Не го сменяй, с твоя процесор машината ти е по бърза. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 14:44 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Аха ,значи става въпрос за Celeron 1000/256/100 ,няма да усетиш разлика ,освен ако не го пуснеш на 133 Мхц ,което е напълно възможно защото тази серия се клоква добре.Уловката тука беше думичката Pentium вместо Celeron. |
Гришам!.. - не бе братче не е Celeron!!! дори на матрицата му го пише Pentium III 1000E /256/100/ незнам каква серия и версия е само знам че е свален от лаптоп Packart Bell- Easi one silver 7521N, който е бил със дефектирало дъно и твърд диск, и дисплеят счупен! явно донесен от боклуците на "запада"
 _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 15:23 Заглавие: |
|
|
| Е с това трябваше да почнеш -това е мобилен процесор и при всички положения има по ниска производителност от твоя.Не е подходящ за настолни машини според мен.Твоя процесор си е добър карай си с него пак според мен.То и самия производител не знам дали се оправя защото съм виждал екземпляри, които не фигурират в официалния сайт. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 10:21 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички включили се в темата със ценни съвети, уважавам всички ви, значи стигна се до извода да не сменям процесора, аз между другото му направих тестове като го качих на дъното и се окаЗА ЧЕ НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА(ПОНЕ ВИДИМО) ествах и със Аида и със 3D Max Studio, ..разлика никаква!
затова си оставям "старият изпитан тореадор" и закривам темата!
благодара още веднъж!  _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
|