| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 11:12 Заглавие: |
|
|
| Едно малко уточнение.Трансформаторите за руските лампово-транзисторни телевизори са с мощност 320 вата ТС-320 и ТСА-320-1,270 вата ТС270-1 и ТСА270-2.Самото желязо позволява навиване на 400 вата мрежов трансформатор,но при условие че се пренавие целия.За телевизорите трансформаторите са навити умишлено с по малка мощност за да се намали до минимум магнитното поле от разсейване,което би изкривявало изображението на кинескопа,ако решите да запазите първичните тогава се съобразявайте с написаното върху трансформатора ТС-270 ,ще даде 270 вата и така.Лично на мен от такова желязо,майстор бубиньор преди доста години в работилницата на вече несъществуващ завод ми намота 450 ватов трансформатор-шедьовър с който изградих музикантски усилвател свирещ до ден днешен |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 22:46 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Едно малко уточнение.Трансформаторите за руските лампово-транзисторни телевизори са с мощност 320 вата ТС-320 и ТСА-320-1,270 вата ТС270-1 и ТСА270-2.Самото желязо позволява навиване на 400 вата мрежов трансформатор,но при условие че се пренавие целия.За телевизорите трансформаторите са навити умишлено с по малка мощност за да се намали до минимум магнитното поле от разсейване,което би изкривявало изображението на кинескопа,ако решите да запазите първичните тогава се съобразявайте с написаното върху трансформатора ТС-270 ,ще даде 270 вата и така.Лично на мен от такова желязо,майстор бубиньор преди доста години в работилницата на вече несъществуващ завод ми намота 450 ватов трансформатор-шедьовър с който изградих музикантски усилвател свирещ до ден днешен |
Е за това става дума
И за да съм сигорен,4е ще се полу4и както трябва,първо ще направя трафа,ще го тествам и ако даде к'вот тряа ще правя нататък.
Между другото тоя траф в един справо4ник го дават 550W.
Голям проблем се оказа телта за втори4ната.Не мога никъде да намеря.Като им казах в енди бобинажна,4е ми трябва фи около 2мм име гледат изцъклено
Някой можели да даде идея откъде мога да се сдобия с такава тел? _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 11:48 Заглавие: |
|
|
| Има 1,9мм за 2 незнам но можеш да ползваш 2 тела има подобна тема в форума прегледай я пак в този раздел беше. |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 15:41 Заглавие: |
|
|
| Където пренавиват електродвигатели/стартори/алтернатори. Те ще ти кажат какво имат. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 23:24 Заглавие: |
|
|
| brum написа: | | Където пренавиват електродвигатели/стартори/алтернатори. Те ще ти кажат какво имат. | .
Там няма.Намерих един склад на едро ,но дори и там нямаше такъв диаметър,най голямото фи е 1.9мм _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 16:54 Заглавие: |
|
|
| Тогава слагай успоредно сноп от 2х1,9мм |
|
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 04, 2006 23:50 Заглавие: |
|
|
По въпроса кое е по-добре да напрваиш първо .. аз ти препоръчвам да си избереш схема и съобразно неините изисквания за захранването (волтажа) прави и трафа.. но по принцип 200 вата на 4 ома се вадят със +-50 Волта.. (+-46 са достатъчни но не трябва да има пад по голям от 1волт при трафа ! )  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 0:51 Заглавие: |
|
|
Някой из форума беше казал един цитат:"никой усилвател не е по-добър от захранването си"(май така беше).Та воден от тази максима ,ще направя първо захр. и после ще избера схема.Напрежението мисля да го правя +\-55V - +\-60V _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 1:16 Заглавие: |
|
|
| Защо не си оставиш по няколко извода от всяка намотка, та да си гласиш после напрежението. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 11:21 Заглавие: |
|
|
| За усилватели схеми има бол но много схеми, който при сходни мощности ползват различни като величина захрнвания. Може да се окаже че си харесъл 1 схема, а като мотаеш трафа да не можеш да му докараш исканите напреженията. Моят скромен съвет е като харесваш схема се съобразявай и с това което ще ти даде твоят траф. |
|
|
 |
|