Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

QUAD в мост ?
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 13:33    Заглавие: QUAD в мост ? Отговорете с цитат

Някой свурзвал ли е QUAD-a от МК в мост , как се държи и какви мощности искарва?
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 13:39    Заглавие: Re: QUAD в мост ? Отговорете с цитат

getzata написа:
Някой свурзвал ли е QUAD-a от МК в мост , как се държи и какви мощности искарва?
куада от МК просто не работи!за да тръгне схемата трябва да се преработи и при това доста сериозно да се преработи щото е правена преди бая време и тогава е нямало такава елементна база!пример-входните транзистори се заменят с 2SK301R а краините се заменят с 2 комплементарни мосфета!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Как да се рзбира това "куада от МК просто не работи!" - избщо не работи или не работи както трябва и ако е втория случай - какви са му кусурите? Question
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Ichko написа:
Как да се рзбира това "куада от МК просто не работи!" - избщо не работи или не работи както трябва и ако е втория случай - какви са му кусурите? Question
http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1208 -ето отговор на въпросите ти!
Върнете се в началото
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 22:22    Заглавие: Re: QUAD в мост ? Отговорете с цитат

Тия простотии на Уидоу... не в тоя форум, ако може???
Вече написах че тази негова преработка няма да работи, които иска да си троши главата, негова си е Smile IGBT ти да не би да си я правил и да е тръгнала, а? Може би искаш да ти обясня, защо тази преработка няма да работи??? Айде напъни се и помисли... Разгледай режимите на работа...това като жокер.

Как реши, че е неработеща схема??? Правил съм над 10 както стандартни, така и модефицирани куад МК и няма проблеми с тях...

Факта че Уидоу се е скарал с редакцията на МК, защото се почувствал обиден, като му предложили 50лв. за схемата му, не е основание да плюе по тях.

Извинявам се на редовните посетители за грубия език, мисля че модераторите е крайно време да забранят споменаването и цитирането на този сайт тук. Както и на модераторите му. Няма смисъл да разваляме най-хубавия бг. форум за електроника с реклама на комерсиален сайт.
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 22:33    Заглавие: Re: QUAD в мост ? Отговорете с цитат

Офф топик
quad написа:
Тия простотии на Уидоу... не в тоя форум, ако може???
Вече написах че тази негова преработка няма да работи, които иска да си троши главата, негова си е Smile IGBT ти да не би да си я правил и да е тръгнала, а? Може би искаш да ти обясня, защо тази преработка няма да работи??? Айде напъни се и помисли... Разгледай режимите на работа...това като жокер.

Как реши, че е неработеща схема??? Правил съм над 10 както стандартни, така и модефицирани куад МК и няма проблеми с тях...

Факта че Уидоу се е скарал с редакцията на МК, защото се почувствал обиден, като му предложили 50лв. за схемата му, не е основание да плюе по тях.

Извинявам се на редовните посетители за грубия език, мисля че модераторите е крайно време да забранят споменаването и цитирането на този сайт тук. Както и на модераторите му. Няма смисъл да разваляме най-хубавия бг. форум за електроника с реклама на комерсиален сайт.
QUAD братле това си е лично твое мнение за сайта!аз съм регнат там от 1 година и досега не съм видял отношение към потребител който говори с нормален тон и не ръси тъпни!баннаха те от там защото просто си прекалил!
схемата на Widowmaker съм я виждал работеща и то без никакви промени!Мисля че е време да спреш с тази ненавист към БГаудио защото това е единствения Bulgarian Audiophile Society Exclamation когато Ти натрупаш опит съизмерин с този на Уидоу тогава да но след като прочетох мнението им за теб ми стана ясно че си се ''осрал'' яко с извинение към другите потребители!мисля че бях достатъчно изчерпателен и се надявам да си разбрал намека ми

<EDIT>Това което написа в раздел Общи приказки беше напълно безмислено!може да ми каже нещо човек правил въпросният усилвател!ако имаш нещо да ми казваш пиши на ПМ защото човекът иска да получи удовлетворяващ отговор а не да чете лични нападки!
Върнете се в началото
quad
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna/Targovishte

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 22:54    Заглавие: Re: QUAD в мост ? Отговорете с цитат

Оффтопик:
Щом обичаш да четеш препорачвам ти да прегледаш и това:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=avhifi&Number=1945048265&page=0&view=collapsed&sb=5&part=
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=avhifi&Number=1945123181&page=0&view=collapsed&sb=5&part=
Когато свършиш с четенето се надявам да си разбрал, колко много си се заблудил.
Да те светна за някой неща, от една година си там само, нов си.
Този сайт се роди от дира, бях един от първите регистрилали се там. В началото всичко беше нормално...после започнаха ....няма да продължа, защото ще го модерират. И без това имаме уговорка с RC да избягвам да пиша за тях...
Ако погледнеш схемите на Уидоу, накрая ще видиш че има оплакване за некоректна работа...е ако се смилят над теб, може и да ти пратят добре работещ вариант(може би дори и верен графичен оригинал), но най-вероятно ще искат да си го купиш за по-лесно.

Мога да пиша още, но мисля че и това е достатъчно да не прекаляваме с търпението на модераторите.
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Куад мк в мост ще искара 2 пъти по голямо напрежение в изхода (при 2 пъти по-голям омаж) от това което вади при един канал Smile
Не съм го правил но на теория това трябва да стане Smile ..
Естествено входа на единия канал трябва да е инвертиран ! Smile
Остава ти да си сметнеш вече и мощността Smile
Върнете се в началото
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Фев 04, 2006 23:00    Заглавие: Re: QUAD в мост ? Отговорете с цитат

IGBT написа:
getzata написа:
куада от МК просто не работи!за да тръгне схемата трябва да се преработи и при това доста сериозно да се преработи щото е правена преди бая време и тогава е нямало такава елементна база!пример-входните транзистори се заменят с 2SK301R а краините се заменят с 2 комплементарни мосфета!

Апък що се отнася до този твои пост ... що не земе да си го истриеш .. доста хора биха ти се изсмяли за това твърдение..
Куад МК работи .. дръг е въпроса колко добре.. но нали знаеш че една и съща схема може при мене да работи добре а при тебе въобще да не тръгне ! Smile
Нищо лично ... просто не искам да се заблуждава който и да е !
А за мосфетите в изхода мога да кажа само : АХАХАХАХА
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Фев 05, 2006 0:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Оставете усилвателя куад и бгаудио и не разваляйте темата на човека . Моля !
Всеки едноканален нискочестотен усилвател може да работи в мост с друг таков ако:
-се използва фазоинверсно стъпало да подаде инвертиран и неинвертиран сигнал на 2-та канала .
-на 1 канал се подава сигнал а на другия входа се дава на маса и варианта е 1 канал да управлява другия. Това е по характерно за интегралните усилватели виж тда7293 там пин 11 управлва друга тда7293/подчинена/ в мостов режим.
При твоят случай ако имаш 2 куада правиш 1 фазоинвертор най добре с операционни усилватели и ще ползваш двуполярното захранване от крайните стъпала през ценери примерно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети