|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 10:00 Заглавие: |
|
|
| fishev написа: | | В моя има доста и не виждам аномалии в тях Цени на труд и параметри на договори не мога да коментирам с теб или с някой който не се занимава с такава деиност |
fishev, изразявам само лично мнение, че гаранционните ремонти особенно на евтината техника в момента са неблагодарна работа. И точно поради това възникват маса въпроси от типа на "що е то гаранция" и какво покрива тя?
За мен например не е нормално на новозакупено изделие да се окаже, че в гаранционната карта е изрично написано, че има неща върху които тя не се разпространява.
Друг е въпроса и как е структурирана сервизната мрежа (главно на големите търговски вериги). Дали тя е удобна и достъпна за потребителя? Дали е удобно на клиента да си кара техниката (от евтиния ценови клас) до най-близкия гаранционен сервиз който може и да е в друг град например. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 10:03 Заглавие: |
|
|
Vaklin това за което говори колегата fishev ти няма да го разбереш защото си получаваш заплата и като изкараш нещо то е от заплатата нагоре.Докато аз тръгвам всеки месец назад с около 350 лв.Знам имаш частна практика но регистрирана ли е? Ти си имаш платена отпуска дават ти пари когато не ходиш на работа ,а при нас няма за това че не съм на работа никои не ми дава и 5ст.Но всеки си е избрал идилията свободата която имам не бих я заменил. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 10:47 Заглавие: |
|
|
| plamen petrov написа: | | Vaklin това за което говори колегата fishev ти няма да го разбереш защото си получаваш заплата и като изкараш нещо то е от заплатата нагоре.Докато аз тръгвам всеки месец назад с около 350 лв.Знам имаш частна практика но регистрирана ли е? Ти си имаш платена отпуска дават ти пари когато не ходиш на работа ,а при нас няма за това че не съм на работа никои не ми дава и 5ст.Но всеки си е избрал идилията свободата която имам не бих я заменил. |
За регистрирането ... 106597350 ... напиши го в Дакси или друга информационна система.
Всеки месец аз също стартирам с голям минус и частната ми практика едва покрива (в повечето случаи даже не покрива) инвестиционните разходи за месеца.
В момента примерно купувам място един декар с някакви си там постройки за да си монтирам инсталацията за биодизел която сам си разработвам. Само запорната арматура и тръбите да и сметнем и отидоха на 1000 лева. Мястото 2500, с разправийте 3000+ и т.н. Съдове по 1 м3 събирани от тук и там, електроженът не спира да бръмчи и т.н. Т.е. аз бачкам 24 часа, а спя когато вече физиологичното ми състояние не позволява друго.
Отделно съм накупил стендове и друга апаратура за ремонт и диагностика на горивонагнетателни помпи, късам си нервите с китайци, руснаци и други народности докато пробия да ми дадат разумни цени за резервни части и т.н.
Луд ставам от контакта със "селските стопани" на които черно на бяло им пишеш, че рапичното семе струва 250 лева тон за краен клиент без ДДС, но йок не! Той искал да избие загубите от вкиснатия слънчоглед от миналата година и затова трябвало да е например 350 лева/тон.
Изобщо вашите 10 лева са 0 в моите разбирания. Извинете ако е прозвучало грубо.
За свободата. Докато колегите ми са на "кафенце" аз пак съм с "електроженче". Т.е. свободен да се скапвам колкото си искам. Ако нищо не правя и взимам само заплата визуално за околните ще живея по-добре, но усещането ми за постригнати успехи и болката от разочарованията ще изчезне. Или с други думи ... и аз ще стана като ония с "кафенцето". Викам им песоглавци. Това е вид маймуна която цял ден виси на един клон и нищо не прави. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 10:52 Заглавие: |
|
|
Ваклин написа | Цитат: | | Гаранционната поддръжка. Ами нали сте взели пари за всяка гаранционна карта, а я ви се явят 10% от тях в рамките на гаранционния срок я не. |
Интересно дали си вярваш за процентите? И ако един уред от тях е с неотстраним дефект и го платиш изцяло- какво става? А колко процента от цената според теб трябва да взима човек за гаранция? Ти що не поддържаш гаранционно коли от официалните вносители? |
|
|
 |
ALCOMAS Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 11:26 Заглавие: |
|
|
Нека да ви попитам: Колко от вас сами са направили коде генераторите за касетофоните или GSM или и вие ги взехте наготово. Колко сами са си намерили дъмповете а не са ги получили от някой колега. Защо fishev гледаш в канчето на другия, ами отиди и ти в Козлодуй и бачкай в АЕЦ взимай тяхната заплата. За съжаление ние българите сме си такива все някой друг ни е виновен, като е така направете форума само за богоизбрани, затворете го и си обменяйте каквото поискате само вие. А ]fishev ще го попитам само още това:
Какво да кажат Софианци като 80 процента от Перник работи в София нима те не търпят загуби от подбиването цената на труда |
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 12:02 Заглавие: |
|
|
| Ще добавя и още нещо.Това за гаранционното обслужване не ме интересува, защото който е сключвал такъв договор едва ли не си е направил Много добре сметката дали му оттърва или не.Става въпрос за писанията на Fishev че имал конкуренция около него и се биели за всеки клиент.Ами познавам колеги на които положението им е същото с конкуренция но....те просто печелят клиенти като работят на разумни цени и качествено, и не връщат клиент защото повредата била съвсем дребна и нямало да струва много а щяла да отнеме доста време за отсраняването и, или тв-то било старо и прашно или лампово, или че на някакво китайско радио му се била скъсала кордата.Разбираш ли Fishev за какво пиша? Колко хорица според теб се ровят във специализирани форуми и ти застрашават хляба, и дали ако не им се помага ще дойдат точно при теб? А за заплатите ..ами на които не му се занимава с данъци, плащания на осигуровки и в началото на всеки месец да е назад с 200-300 лева ..ами да се откаже от собствения си бизнес и да стане аргатин на някой друг за тези 200-300 лв на месец да видим тогава как ще се чувства. |
|
|
 |
Louiville Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 12:29 Заглавие: |
|
|
Нещата придобиха вид на сериозна полемика то нямаше и как да е !Винаги ще има за и против то няма как иначе!Всеки,който уважава себе си си защитава мнението в това число и аз !То и за това като цяло ситуация в страната е пълен ХАУС!Малко в страни от темата,но за мен това е реалността!Все пак се намираме в БГ  _________________ Lust(Похот),Gluttony(Лакомия),Greed(Алчност),Sloth(Леност),Wrath(Гняв),Envy(Завист),Pride(Гордост)!The Seven Deadly Sins
 |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 12:32 Заглавие: |
|
|
Vaklin радвам се че работиш легално защото половин България не е легална.И недеи да работиш 16ч частно , защото ще си помисля че си почиваш на държавната работа а от това могат да пострадат доста хора но ти го знаеш по-добре. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
VALDEMAR Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 13:43 Заглавие: |
|
|
Ffishev защо пусна тази тема та на този дето писа за 2188 сега никой не му казва какво точно да си развали в телевизора .
Гледам от вчера се чуди.А може и вече да е опитал.Кажете му на човека бе колеги!!!
Щото той сега като почне да го свива да го разтяга и като му е...
майката.Ще не ще, ще дойде в някой сервиз.И тогава му сложете 50%
върху ремонта.
Научете ги хората...да си развалят техниката!!От това само печелим!!
А между другото fishev ти от къде разбра за сервизния на NEO TV-2188FTXS? Ако не си го научил от К&К то въпрос на време е всеки да го научи от мрежата!!Така че няма смисъл да се крие това което се намира ! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2006 14:38 Заглавие: |
|
|
Деиствително темата придоби много сериозен характер ALKOMASединственото канче в което гледам си е моето и то всеки ден седмица месец и година Правя си сметка кое как е Деиствително всеки бизнес или работа изглежда много лесен и доходен отстрани но когато влезеш в кухнята се разбира че всичко е труд труд и пак труд YURIмалко не си ме разбрал по отношение на конкуренцията но много трябва да ти се обяснява кое как е и тн Всеки от нас работи качествено и не връща клиенти стига ремонта да е икономически обоснован за него и за клиента Защото при тези цени на новата техника съчетани със гъвкавата система на лизинг вече много ремонти се обезмислят Ако клиента е съгласен да заплати реалната цена на ремонта ок няма проблем но да направя примерно за 5 лв тв или DVD само защото нови стрували 80-100 лв не благодаря ценя си труда и интелекта VALDEMAR точно заради това о....не от страна на клиента я пуснах защото като доиде на сервиз няма да има доказателства за външна намеса А представи си варианта че клиента реши да върне дадениа апарат в магазина по някаква си причина и започне да го ровичка през ден и да опъва нервите на сервиз магазин и тн Ходи докажи че изделието е здраво и няма проблеми в него Всеки средно интилигентен техник може да разбере само по графиката кое шаси е вътре В момента на пазара има не повече от 10-12 различни шасита ширпотреба Ти ще ми отговориш ли ако те питам за NEO2177TX kak да вляза ако незнам и не съм погледнал графиката По нагоре са написа откъде имаме инфо ами със ровене по нета обмяна със колеги и тн Тогава нека и тия които питат направо да се поровят да изгубят час два а не влиза пита някой му казва и после и едно благодаря няма поне от елментарна учтивост |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|