| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Deyan67 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 11:05 Заглавие: Проблем с монитор Panasonic C1792p |
|
|
Здравейте колеги,
Редовно чета този форум и дори веднъж се наложи да потърся помощ и компетентно я получих. Сега отново имам нужда от вас.
Проблемът на монитора е следният: Нормален растер с ярко бял екран и видим обратен ход. Собственикът му твърди, че е станало по време на работа, /на празен ход/ като мониторът е бил тъмен и при събуждане на системата се появява проблема. Видео усилвателят е изпълнен с M52326SP и крайно стъпало с EY07P. Засега съмненията ми падат върху него. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има схема нека помага. На шасито пише Cassis No HV6. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 11:56 Заглавие: |
|
|
| виж захранването на крайните видеоусилватели дали променя, филтрация добра ли е ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 12:11 Заглавие: |
|
|
| Когато писах първият си пост не бях направил по-подробни замервания. Сега според мен изобщо няма захранване на видео усилвателите, а подразбрах, че трябва да е около 100V. Нямам схема и незнам откъде се формира това захранване. |
|
|
 |
danco Опитен потребител

Регистриран на: 13 Ное 2004 Мнения: 985 Местожителство: Бяла Слатина
|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 12:30 Заглавие: |
|
|
| От ТХО,200 волта. |
|
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 12:31 Заглавие: |
|
|
| захранването се формира от ТХО и по спомен е към 180V, отдавна правих такъв и беше друг проблема. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 15:24 Заглавие: |
|
|
| Докладвам: Сменени резистор и транзистор последователно в захранването на EY07P и захранването се нормализира - 102V, но при включване на крайното стъпало R веднага запуши. Някой знае ли може ли да се намери EY07P и на каква цена? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 10:43 Заглавие: |
|
|
| Оказа се дефектирал канала на червения цвят. След изолирането му се появи картина на червен фон. Може ли да се замени с част от някой по-достъпен и от кой? |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
|
|
 |
|