| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
начинаещият Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 19:41 Заглавие: проблемче MAG 786N |
|
|
може да е елементарно но за начинаещ като мен е очеизвадно че немога да се справя
По същество монитора спря да работи по време на до гаранционниат период
след изтичянето му повтори повредата и реших да се заема аз
очеизвадно сменяните елементи са подменени за 100% сигурност със нови но монитора все така отказва да подкара високото напрежение
На транзистора във веригата на ТХО-то липсва управление както и на всички преди него
захранващият блок по схема ми вади всички напрежения и забавното е че ми свети зеленият диод че монитора работи
Много ще съм благодарен на всякакви съвети |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 23:32 Заглавие: |
|
|
Много забавно ...! Вместо да го гледаш хвани мултицета и почвай да мериш . Търси нискоомно съпротивление през което се подава захранването на ХО .Това в случай че ''Чопера'' и ''НОТа'' са здрави !
P.S. В мониторите елементарни повреди няма (изключително рядко се случва да смениш предпазител и да тръгне стабилно ...) _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 10:29 Заглавие: |
|
|
мерси за съвета но аз чястта с мултицета я минах отдавна и да всички захранвания на Хоризонталното Отклонение са в чяс
по схемата която имам всичко си е в режим
от RGB кабела на процесора си влизат синхронизациите но към TDA9116 нищо не постъпва от тях
при вклучване на RGB кабела към монитора щтракват само двете релета и с това приклучва
като казвам че съм начинаещ незначи че от вчера се занимавам но нямам толкова отремонтирани монитори зад гърба си колкото компютърни дъна/захранвания/видео карти и лаптопи
и понеже от опит знам че процесор най трудно гори (въпреки че в него се съмнявам вече) реших да попитам за съвет защото може да има някаква елементарна повреда типична за този модел която всетаки ми убягва |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 10:44 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | мерси за съвета но аз чястта с мултицета я минах отдавна и да всички захранвания на Хоризонталното Отклонение са в чяс
по схемата която имам всичко си е в режим
от RGB кабела на процесора си влизат синхронизациите но към TDA9116 нищо не постъпва от тях
при вклучване на RGB кабела към монитора щтракват само двете релета и с това приклучва
като казвам че съм начинаещ незначи че от вчера се занимавам но нямам толкова отремонтирани монитори зад гърба си колкото компютърни дъна/захранвания/видео карти и лаптопи
и понеже от опит знам че процесор най трудно гори (въпреки че в него се съмнявам вече) реших да попитам за съвет защото може да има някаква елементарна повреда типична за този модел която всетаки ми убягва |
Ами щом е така този монитор има собствено лого ,което се появява дори ако не е включен компютър към монитора.Кажи поне логото излиза ли? Ако не ,колегата ти даде съвет. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 11:04 Заглавие: |
|
|
| не и логото не излиза |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2006 11:23 Заглавие: |
|
|
| Тогава се регистрирай, сваляй схемата от обменника и почвай с меренето. |
|
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2006 13:04 Заглавие: |
|
|
| ако още не си го оправил, виж керамичния кондезатор 220pf-2kv. типова повреда за този модел ! |
|
|
 |
Emil Evtimov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
yosko_1, ма това е когато има високо напрежение - когато няма какъв кондензатор по G2 ще му помогне ???  _________________ Когато гледам , виждам !!! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 13:19 Заглавие: |
|
|
мерси колеги че все пак отговорихте
повредата я установих и сам но след сравняване с други монитори с такава повреда
и даповторя още веднъж не съм новак токущо прохождащ в ремонтите но предпочитам да се занимавам с ремонт на компютърен хардуер и лаптопи а с монитори почнах да се занимавам отскоро |
|
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 20:17 Заглавие: |
|
|
| този кондезатор 220pf не е на G2 !!! все пак каква беше повредата ?! |
|