| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 10:22 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | по- добре не си прави експерименти с кондензаторите. Гледал съм на осцилоскоп напрежението върху тях- мърда само с частичка от волта. |
Освен това ключовете които ги щракат са сметнати за този капацитет,увеличаването му може да ги претовари по ток.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2005 12:58 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Освен това ключовете които ги щракат са сметнати за този капацитет,увеличаването му може да ги претовари по ток.... | чувствително _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Bravoto Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 0:57 Заглавие: |
|
|
ami ako vmesto na 4700/25v sloja primerno 4700/50v neshto shte go obyrka li?
Ne che imam neshto predvid no nali mi se davat izlishni pari  |
|
|
 |
Louiville Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 10:38 Заглавие: |
|
|
От обръщане на поляритета на захранването интеграла с 99% е заминала!От даване на захранването на късо не е възможно да изгори!Относно кондензаторите 4700мф те са за волт добавка и са особенно важни и от там може да дефектира схемата!Виж атача,който съм приложил наскоро правих стъпало с тая схема тръгна без проблем!Успех  _________________ Lust(Похот),Gluttony(Лакомия),Greed(Алчност),Sloth(Леност),Wrath(Гняв),Envy(Завист),Pride(Гордост)!The Seven Deadly Sins
 |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 16:45 Заглавие: |
|
|
Напрежението върху волт-добавъчните кондензатори няма как да мърда с повече от"ЧАСТИЧКА ОТ ВОЛТА"-то е близко или равно на захранващото напрежение.Какъв обаче ще е зарядът върху примерно 4 пъти по-големи кондензатори?Естествено ще е 4 пъти по-голям!И този заряд при определени условия се вкарва в захранването на крайните транзистори.Друг е въпросът,както Stoy40 подчертава,дали ключовете ще издържат на този товар Аз също имах проблеми с подкарването на тази схема.Открих наскоро едно проблемче и може би съм оправил нещата.но не ми остава време да пробвам в действие.Колкото до обръщането на поляритета,ако това се е случило,схемата е заминала не 99,а 199% Кондензаторите едва ли,те държат повечко,но схемата я отписваш без никакви угризения  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 0:07 Заглавие: |
|
|
И аз имах проблеми с пускането на този усилвател. Като увелича малко 10-15вт. и светва диода за защитата и спира да свири докъто намаля. А то какво било - кондензаторите по 4700мф ( 5,3 и 13,15 крак) трябвало да са точно за крачетата на интегралата , а и освем това филтриращия 2200мф. на захранването и той трябва да е така. А ги бях извел с проводници (доста дебели) на 10см. от платката - но нестава. Защо се получи така? Колкото до захранването - и аз бях обърнал за секунда по невнимание + и - на интегралата и после като е вързах правилно дърпаше над 10А ток.  _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 8:38 Заглавие: |
|
|
| Проводниците и 10см да са дебели, ако са по-дългички работят като индуктор, в резултат - може и да не успява да се заредят кондензаторите и да ти 'кляка' напрежението. Зависе все пак на каква честота работят ключовете дето зареждат кондензаторите. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 10:51 Заглавие: |
|
|
Getzata когато си гледал колко ток е дърпала интегралата правилно ли си видял,че е 10А !Недей да плашиш хората !За пиков ток съм съгласен обаче за постоянна консумация около 4А! Успех |
|
|
 |
ilsa Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 9:11 Заглавие: |
|
|
| може ли някой да ми каже от къде да си направя платка за тази схема и някой дали я има готова(чертеж?)????? |
|
|
 |
bucovalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:11 Заглавие: |
|
|
| нямаше ли готов кит от НЕомонтана ? или добри кит .имам такъв спомен |
|