| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
boby_rs Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 14:47 Заглавие: Проблем с PC!! |
|
|
Здравейте!С един приятел имаме вече от доста време проблем,който не можем да разрешим Става въпрос за компютър,който не иска да тръгне......в смисъл постоянно се рестартира и не може да зареди операционната система.До преди 2 дена след около 20-на рестарта си тръгваше,но от понеделник насам никакъв го няма....Сложих по-нова версия на BIOS - без ефект.Преди около 2 месеца сменихме харда(купихме 80 гб),тъй като стария беше пълен с лоши сектори.Мислехме че ще се разреши проблема,но уви.Днес моя приятел ми се обади и отидохме да купим захранване(някакъв "спец" му казал,че е от него)Смених го,но пак не иска да тръгне Реших да се допитам до Вашето мнение,за да разбера какъв е проблема.Мисля,че остана дънната платка,ако имате някаква идея,моля да я споделите,че вече ми писна да се занимавам.Благодаря Ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 19:14 Заглавие: |
|
|
И не го овърклоквайте! _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 08, 2006 23:16 Заглавие: |
|
|
Ами там е работата,че не е овърклокван никога.Ползва се най-вече за интернет и филми Не знам и аз вече....прочетох за кондензаторите,което при всички случаи означава че ще се носи на ремонт,тъй като не разполагам с качествени кондензатори.Благодаря на интермаш и cvetomirconev за отделеното внимание  |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 15:06 Заглавие: |
|
|
А какво захранване купихте? Дай по-подробна информация за машината... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 18:39 Заглавие: |
|
|
Марката не я помня,но няма и нужда де.....20 лв струва все пак.350 вата е.Та днес го оправихме компютърчето -взехме ново дъно и рам памет.всичко 100лв.Старото дъно беше Acorp 7KTA1,процесора Дюрон на 750 МХц и 128 SD Ram.Проблема на дъното беше в кондензаторите,но не знам защо техниците нямаха желанието да ги сменят,пък и моят приятел се нави да си купи ново дъно,тъй че сега това дъно е в мен и ще търся качествени кондензатори да ги сменя.Старите са TAYEH - 1500 Mкф.Тази марка е сред "черния списък" на некачествените кондензатори,сега трябва да търся из магазините нещо по-добро  |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 19:50 Заглавие: Напомняне |
|
|
Не забравяй да подмениш или поправиш и захранването,
защото не след дълго и с новото дъно ще се получат подобни проблеми. Прочети внимателно и тази тема!
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=21656
Успех _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 13:32 Заглавие: |
|
|
Дали са ти точната тема за четене... За 20 лева се купува бомба със закъснител която не знаеш кога ще гръмне Надали това захранване ще има тези 350 вата... Истинско захранване е Fortron - 300 вата такова стига за всякаква конфигурация... И не струва 20 лева, а 50  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 14:18 Заглавие: |
|
|
Е то е от ясно по-ясно че захранването е от т.нар. "пиратки" и вече е разкачено Сложихме старото,поне като го гледам отвътре няма място игла да забие човек,докато тва новото.......от другата страна вестник да сложа през решетките няма да има проблем да го прочета целия 350 Вата уж пикова мощност,но и 300 ме съмнява да е
Бях гледал захранване Fortron в един магазин за $28 и мисля скоро време да се оборудвам с такова,щото преди 3-4 месеца и на мен ми се наложи да сменям кондензатори Благодаря на всички за съветите,признавам и през ум не ми е минавало да подбирам качествени захранвания Вече ще ми е обица на ухото  |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 14:25 Заглавие: |
|
|
От тия ментаците JNC,Codegen и т.н трибуквени имена от мощността която пише вадиш 50-80 вата и получаваш реалната им мощност долу-горе. _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
|