| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 20:59 Заглавие: |
|
|
Трафа вече е готов.Направих го 2х40V променливо на 9-10 А.Мисля,че е достатъчно за желаната мощност.Остава да реша коя схема да направя.Мисля да пробвам Quad МК с някой преработки ?!?Какво ще кажете? _________________ няма начин да няма начин |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
|
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 23:46 Заглавие: |
|
|
Точно тази схема с нищо не е по-добра от куад !
Виш .. тя ако свири добре високи едва ли ще я дават за суб !
Куад е А+Б а единственият по-добър клас от А+Б е клас А
Разликата при 2-та е че колоните при клас А у-телите се връзват директно в изхода .. а при клас А+Б у-телите от клас А изхода отива в входа на клас Б и от клас Б отива в колоните(което позволява много по-малкия ток на покои и почти същата свирка като на чист клас А ) !  |
|
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 12:07 Заглавие: |
|
|
| rusin написа: |
Като имаш2х40~ изправеното и филтрирано напрежение ще е 40х1,45=58Волта. |
Правилното е 2х40 когато се изправи не става 58 а 56 и се умножава със 1,414 !  |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 12:42 Заглавие: |
|
|
Написъл съм 58волта защото ако се сложат неполярни капацитети на: изправителните диоди на греца ,първичната и вторични намотки на мрежовият траф и на изходните напрежения като цяло напрежението сметнато на 56 няма да е толкова а малко по високо дори и със 2-3 волта . А ако се използват и шотки диоди още по-добре . Затова позакръглих от 1,414 на 1,45
Относно по предният ми пост си взимам бележка за това и ще внимавам като пиша постовете си около полунощ .
ИванВас тъй като вече си навил трафа предложението ми идва късно но можеше да навиеш по дебела жица на вторичната и да намалиш малко напрежението и така да може да подкараш някой клас А 20-30Вата |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 15:14 Заглавие: |
|
|
Ето това съм правил много пъти.Трябва да си го има в къщи човек.В една друга скорошна тема дадох схема и печатна платка на опростен вариант,който скоро оживих.
http://radiosite.narod.ru/audio/suhov/article2.html |
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 10:34 Заглавие: |
|
|
Ти вярно ли си го правил в този Оригинал отпреди 16г с руските части? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 15:07 Заглавие: |
|
|
Първия който пуснах беше през 92-а година,операционния и крайните транзистори бяха руски (2Т818ГМ,2Т819ГМ),а другите 2т6551 и 6821.Бях удивен от прозрачността на звука и чистотата на атаката в басите.Вече бях пускал "Куада" и ред други схеми с 2N3055 i KD503.Тогава ЦД-тата току що се появяваха,но имах плоча на Ричард Клайдерман,та когато удареше долния регистър на пианото ми се отваряше вратата на гардероба в антрето  |
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 15:41 Заглавие: |
|
|
А усъвременените му версии правил ли си? Само не ми казвай, че при сегашната елементна база ползваш някакви антики....  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:40 Заглавие: |
|
|
Правил съм версия с транзистори на "PHILIPS" ,колкото и да е странно стори ми се че свирна още по хубаво .Тук във този форум в друга тема съм дал схема на съкратен вариант(от мен и колега добър сметач на схеми),която оживихме миналия месец.На нея пробвахме най различни прецизни операционни усилватели.За съжаление руския си ляга най добре,разбираемо защото автора си го е компенсирал него,друг който свири добре е LF357 . |
|
|
 |
|