| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 16:10 Заглавие: Vestel CTV 5511 няколко въпроса ... |
|
|
Колеги това е втория Vestel който приемам.Клиента ми каза че от половин година е започнала картината да се показва все по бавно .В началото след 5 минути после след половин час а сега чак след час.Бутоните му на предния панел не работят.Отворих го и се насочих към кинескопа но по уреда ми го показа добре.Мернах ускоряващото и показа 50в Само допрях отверката до тримера на ТХОто и напрежиението скочи на 500в и телевизора показа картина .Тъкмо се усмихнах и отново се озъбих Пак угасна и напрежението пак спадна.Проверих кондензатора на платката но се оказа здрав. Значи потенциометъра на ТХОто прекъсва.Дадох го до крайусилен и през други потенциометър прекарах напрежението към платката на кинескопа и го регулирах на 500в.Сега така работи.Първия ми въпрос е сменяли ли сте такова ТХО и скъпо ли е.Втория ми въпрос дали процесора е дефектен че от панела не приема нищо след като бутоните са изправни и дават контакт и имам по около 4 в на единия им край и при натискане се замасява . Веригите до процесора са здрави. Нещо някаква химия дали сте правили или да го оставя пак така само с дистанционното да се управлява. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 16:14 Заглавие: |
|
|
Намери с менюто заключване на лицевия панел. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 16:22 Заглавие: |
|
|
Павка черпя те една лимонада  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем... 
Последната промяна е направена от коцев на Пет Фев 10, 2006 10:23; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 18:28 Заглавие: |
|
|
Коцев това за защитата от деца сериозен въпрос ли беше или ни изпитваше нещо  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 19:22 Заглавие: |
|
|
Сашо сериозно говоря . Първо клиента ми каза че две години не му работят бутоните и ми даде дистанционното с него да го пускам и второ това е втория Vestel дето ми идва за ремонт и въобще не знаех че има такава защита .Аз проверявах бутоните пътечките до проца така че сам съм си виновен.За ТХОто ми казаха че е 45лв така че отпадна варианта пък и клиента си го взе вече.А първия Vestel дето го върнах през декември колегата който се нае да го прави още се мъчи с него. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 9:54 Заглавие: |
|
|
| Имам едно такова ТХО (HR7950), преди месец се набутах така че мога да услужа на колеги! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 10:49 Заглавие: |
|
|
Вчера правих такъв с това шаси.ТХО беше избило и пращеше яко.ХР-а е 48лв и клиента не му се даваха.Сложих от AIWA 154-211 като се разменят краката.Пасва идеално и цената все пак е 17 лв _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 14:21 Заглавие: |
|
|
Тези номера съм ги правил и аз много пъти но до 21".Слагам АТ2079-10 което се намира между 10 и 13 лв _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 17:53 Заглавие: |
|
|
За да не откривам друга тема пиша в тая . Дойде поредния Vestel със звук и тъмен екран .Уреда ми показа че червения цвят е доста по слаб от другите два. Само като си допра с пръстите изводите на видеоусилвателя ТДА6108 и картината се появява. Питането ми се свежда до следното: Възможно ли е нещо да се измени около схемата за червения цвят та да се показва картината ? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Louiville Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2006 17:59 Заглавие: |
|
|
Коцев виж резисторите около схемата и евентуално може да пробваш с нова ИС!Успех  _________________ Lust(Похот),Gluttony(Лакомия),Greed(Алчност),Sloth(Леност),Wrath(Гняв),Envy(Завист),Pride(Гордост)!The Seven Deadly Sins
 |
|
|
 |
|