| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 13:54 Заглавие: Видеомагнетофон SONY SL-T7ME Betamax.Проблем с мотор. |
|
|
Въпросното Видео е на доста години но е прекрасно изделие и не заслужава да го бракуваме. Проблема е в двигателя, който размотава лентата и я увива около главата. Вече ниаколко пъти съм го ремонтирал и все се връща за доработка. Вътре в мотора има схема за следене на оборотите на мотора реализирана с датчик на Хол с четири извода ( мостов вариант). При замерване на раменете на моста намирам разлика в съпротивлението и го коригирам с добавяне на външен резистор. Мотора тръгва и всичко е наред до следващия път, след около година. Нямам схема на въпросното Видео и не знам типа на датчика, а и на схемата надали ще е показан. Тъся съвет от някой колега който се е сблъсквал с подобен проблем, или бракуван екземпляр от същия модел за подмяна. Предварително благодаря за всички мнения и съвети. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 14:05 Заглавие: Ре |
|
|
За ремонта на мотора не мога да ти бъда полезен, но ако дадеш
хубава снимка (отпред,отзад,отстрани),ще прегледам по чарколяците
дали няма да ти намеря.
при снимането сложи линийка за да се разбира горе-долу размера. _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 14:10 Заглавие: |
|
|
Засега още не съм го разглобил, но като го направя ще постна снимки. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 20:15 Заглавие: видео |
|
|
| 028325757 виж тук дали нямат |
|