| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 10:37 Заглавие: Проблем с динамична доза на грамофон |
|
|
| Може и въпросът да е старомоден, но си има любители и на старият грамофон. Имам HITACHI с динамична доза Hitachi МТ-30, има си RIAA предусилвател, странното е че след като се пусне и иглата опре в браздите на плочата звукът се чува след 5-6 секунди. Регулирал съм тежест 1,5 Гр. /не знам колко трябва да е, максимума е 3,0 гр./. Има и антискейтинг регулирал съм го на средно положение. Определено е от дозата, защото като я махна, пусна и допра отверка до контакта към предусилвателя има брум. Та какво може да е ? Нямам представа как е устроена тази доза и как се разглобява, представлява една метална кутийка, отпред е закрепена една пластмасова джаджа на която е иглата, но не знам как да я демонтирам. Гледам в нета, че тази пластмасова джаджа е отделен детайл ама как се вади та да видя какво има вътре ?? Не смея защото е скъпа като гледам цените. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 10:55 Заглавие: |
|
|
| Провери изглаждащите кондензатори в крайното стъпало. Имах подобен проблем само че на стар руски грамофон. Имаше утечка в един от кондензаторите. Успех!!! |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 11:03 Заглавие: |
|
|
| Абе то няма крайно стъпало, има вграден RIAA предусилвател, сигнала от дозата се подава на него, а от изхода го подавам на усилвател JVC който си работи и с други устройства, DVD, Video. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 12:44 Заглавие: |
|
|
| Не съм сигурен тогава дали ще мога да ти помогна. Моя руския "Accords" си бачка без проблем и го знам като петте си пръста ама за твоя не знам. Не съм бачкал с RIAA предусилватели ама до колкото знам те бяха нещо за корекции на хармоничните изкривявания точно при динамични дози. Аз бях до тук. Повече не мога да ти помогна. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 13:42 Заглавие: |
|
|
Внимавай с дозата и по добре не я мъчи да я разглобяваш щото може да си останеш с грамофон без доза _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 14:30 Заглавие: |
|
|
| И аз така мисля, знам го от опит. Но все пак съм любопитен на какво се дължи тоя ефект. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 14:51 Заглавие: |
|
|
| Сигурен ли си ,че има запис там където пускаш иглата? Да не си уцелил паузата. Виж си захранването на коректора RIAA ,да не се включва със закъснение за да няма пукане при спускане на иглата. |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 15:31 Заглавие: |
|
|
Еее сигурен съм къде пускам иглата. А този RIAA коректор съм го правил аз, работи си защото вече трети правя по тази схема и няма такова закъснение. Правя проба, при снета доза веднага след старта на грамофона допирам отверка до активния край на куплунга към входа на коректора и си има брум в усилвателя. Все пак е възможно нещо да става там, защото го захранвам от изправителя на грамофона 30 V, като през стабилизатор с LM317 намалявам напрежението до 12 V. Но меря стабилизираното напрежение веднага след старта 12 V е, значи не "кляка". Или пък нещо при този слаб сигнал от дозата да става нещо друго, има входни електролити, корекции и пр. Но тази схема съм я правил на полски грамофони Унитра и си работи. Абе ще пробвам да вържа директно дозата с входа на усилвателя, ако е наред ще просвири веднага макар и слабо, в противен случай проблема е при моя коректор.
Благодаря за отзивите. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 21:02 Заглавие: |
|
|
При включен усилвател "драскаш"леко с пръст по иглата.Ако чуваш драскането значи всичко е наред.Ако идва по-късно и това което си написал по-горе е вярно търси за проба друга доза. Такава нетипична повреда никога не съм срещал. Тежеста е желателно да бъде не повече от 1.5 грама за да пазиш иглата и плочите. Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 21:41 Заглавие: |
|
|
Все пак провери коректора-няма как да е от дозата!Аз правих навремето за моята УНИТРА и помня,че се наложи да правя съвсем отделно захранване.Не е ли възможно захранването на коректора да е постоянно включено? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|