Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Dimming high voltage /mains powered/ halogen lamp - how to?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
advertbg
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 11:43    Заглавие: Dimming high voltage /mains powered/ halogen lamp - how to? Отговорете с цитат

Здравейте, жичкаджии. Много се запалих по така наречените "светлинни ефекти". Направил съм си доста работи, които успешно ми служат в работата. Обаче имам следния проблем-налага ми се да регулирам яркостта на светене на халогенни прожектори и навсякъде чета различна информация...Възможно ли е това да се направи с нормален димер или е необходим някакъв по-специален?Смятам да ползвам ей това- http://sound.westhost.com/project62a.htm . За нормални лампи с нажежаема жичка, той работи прекрасно, но подходящ ли е за халогенни лампи? Как според вас това би се отразило на живота на лампата?
Според това което чета тук: http://www.osram.com/service_corner/faq/general/tungsten.html не би трябвало да имам проблеми, нали?
Благодаря на всичко, които ще се отзоват.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 15:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Това което си дал е схема за управление по един мноооого остарял протокол ( ако може да се нарече протокол промяната от 0 до 10 волта ) , използван за управление на димери . В момента всички ползват DMX512 . В нета има доста разработки - някои работят що годе , други - изобщо не Поне протокола е описан. На въпроса за управление на халогенни лампи - те са си лампи с нажежаема жичка ( волфрам ) . Даймерите са същите , но е хубаво да са с плавен старт . Най добре порови в нета и после питай пак . Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
advertbg
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 16:56    Заглавие: Отговорете с цитат

toltec написа:
Това което си дал ...

10x това вече ми е известно. Идеята е че много по ефтино е да се реализира аналогов пулт и после към него да се включи интерфейс DMX to analog Smile Един готов и настроен такъв интерфейс с поръчка от USA излиза около 110$. Дава ми 9 канала 0-10V напълно командвани от компа. Съвместимост със повечето комерсиални програми. Какво повече мога да искам? Razz Вече имам свой DMX пулт. И то за под 200$. А какво ще се получи ако тръгна да реализирвам сам такъв пулт? Само интерфейса с компа и два-три димера ще ми струват толкова, да не говорим че резултата никак не е сигурен и са необходими много повече неща....
Мерси за съвета за плавно включване. Ще го имам предвид и ще го добавя и в аналоговия пулт. В комерсиалните програми има нещо подобно като режим....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети