|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 17:13 Заглавие: Помогнете да намеря едни транзистори... |
|
|
Транзисторите са следните:
2SK301R/S, 2SK117BL/V, 2SK170BL/V, 2SK364BL/V, 2SK369BL/V, 2SK389BL/V
Трябва ми Idss да е 10mA или повече. Обиколих цяла София, и само 2 места - на МЕИ-то, магазинчето до ректората, но там не можах да намеря с Idss над 4.5, и в Пулсатор, но там няма как да разбера колко е, защото не дават да мериш... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 17:44 Заглавие: |
|
|
| За какво ти е да мериш.Потърси в "Комет" какви има виж ги в нета какви параметри са и готово. |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 17:58 Заглавие: |
|
|
| Точно тези, с параметрите които ми трябват са класифицирани с буквите V(S), а тях ги няма никаде. Другите им дават че Idss е между *** и 12 или между нещо и 10, а мен ми трябват максимален Idss. В комет между другото нямат. |
|
|
 |
doktora Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 23:34 Заглавие: Re: Помогнете да намеря едни транзистори... |
|
|
| brum написа: | Транзисторите са следните:
2SK301R/S, 2SK117BL/V, 2SK170BL/V, 2SK364BL/V, 2SK369BL/V, 2SK389BL/V
Трябва ми Idss да е 10mA или повече. Обиколих цяла София, и само 2 места - на МЕИ-то, магазинчето до ректората, но там не можах да намеря с Idss над 4.5, и в Пулсатор, но там няма как да разбера колко е, защото не дават да мериш... |
Ами аз съм обърнал цяла Варна и Русе барабар с Разград и няма нищо близко до 2SK301R за другите незнам,ама няма да ти е лесно да си ги намериш  _________________ Живота е игра,бъди игач, а не играчка!! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:22 Заглавие: |
|
|
| Нещо не става много ясно какво точно търсите,имам усещането че е нужно да попрочетете повечко от книжките. Тока през канала на транзистора зависи от редица фактори например,напрежението на гета,напрежението върху дрейна,температурата и така на татък.Транзистор с фиксиран дрейнов ток незнам да има.Всеки полеви транзистор може да се замени с дтуг с подобни параметри.Максималния му дрейнов ток например може да е и 100 мА,но при определени условия ще работи с 10.Разбира се зависи какво е приложението му,трябва да се внимава най вече за входния му капацитет и стръмността му... |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:23 Заглавие: |
|
|
| Да позная ли за какво са ти:) Между другото - разлика има, огромна спрямо quad405-2 с по-новички компоненти. Quad-а сиври, онова другото свири истински:) |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:36 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Нещо не става много ясно какво точно търсите,имам усещането че е нужно да попрочетете повечко от книжките. Тока през канала на транзистора зависи от редица фактори например,напрежението на гета,напрежението върху дрейна,температурата и така на татък.Транзистор с фиксиран дрейнов ток незнам да има.Всеки полеви транзистор може да се замени с дтуг с подобни параметри.Максималния му дрейнов ток например може да е и 100 мА,но при определени условия ще работи с 10.Разбира се зависи какво е приложението му,трябва да се внимава най вече за входния му капацитет и стръмността му... |
Drain current at zero gate voltage - такава е дефиницята на Idss. И защо в datasheet-а го пише какво е ако може да е всичко ?
А за входния капацитет и стръмноста - това са конкретните проблеми в момента. Трябва да работят с 10тина mA за да имат голяма стръмност в кокретния случеи. Ако вържа по 2 вместо всеки j-fet не знам какво ще стане, но не мисля че ще се получи особенно добре.
Последната промяна е направена от brum на Вто Фев 14, 2006 11:39; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:39 Заглавие: |
|
|
Става въпрос за дрейновия ток при гейт и сорс дадени накъсо. Производителите ги групират по букви. Точно както ги групират и BJT - например BC560А,В,С.
Предполагам че му трябват за входа на аудио усилвател. (DoGC може би)  _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:39 Заглавие: |
|
|
| sparky написа: | Става въпрос за дрейновия ток при гейт и сорс дадени накъсо. Производителите ги групират по букви. Точно както ги групират и BJT - например BC560А,В,С.
Предполагам че му трябват за входа на аудио усилвател. (DoGC може би)  |
Точно. Не съм сигурен, но до сега този параметър винаги е отговарял на класификацията по Idss. Затова ги търся така. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 15:01 Заглавие: |
|
|
Аха,ставало дума за J-FET....е в "Комет" има и двата типа P ,N съответно
J175,PN4393.Стотинки са и вероятно ще работят.С по различни корпуси са обаче ще требе друга платка :lol:Друг вариант www.digikey.com
Но незнам дали ще ти харесат цените. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|