Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помогнете да намеря едни транзистори...
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 17:13    Заглавие: Помогнете да намеря едни транзистори... Отговорете с цитат

Транзисторите са следните:

2SK301R/S, 2SK117BL/V, 2SK170BL/V, 2SK364BL/V, 2SK369BL/V, 2SK389BL/V

Трябва ми Idss да е 10mA или повече. Обиколих цяла София, и само 2 места - на МЕИ-то, магазинчето до ректората, но там не можах да намеря с Idss над 4.5, и в Пулсатор, но там няма как да разбера колко е, защото не дават да мериш...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

За какво ти е да мериш.Потърси в "Комет" какви има виж ги в нета какви параметри са и готово.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 17:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно тези, с параметрите които ми трябват са класифицирани с буквите V(S), а тях ги няма никаде. Другите им дават че Idss е между *** и 12 или между нещо и 10, а мен ми трябват максимален Idss. В комет между другото нямат.
Върнете се в началото
doktora
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: разград

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 23:34    Заглавие: Re: Помогнете да намеря едни транзистори... Отговорете с цитат

brum написа:
Транзисторите са следните:

2SK301R/S, 2SK117BL/V, 2SK170BL/V, 2SK364BL/V, 2SK369BL/V, 2SK389BL/V

Трябва ми Idss да е 10mA или повече. Обиколих цяла София, и само 2 места - на МЕИ-то, магазинчето до ректората, но там не можах да намеря с Idss над 4.5, и в Пулсатор, но там няма как да разбера колко е, защото не дават да мериш...

Ами аз съм обърнал цяла Варна и Русе барабар с Разград и няма нищо близко до 2SK301R за другите незнам,ама няма да ти е лесно да си ги намериш Smile
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо не става много ясно какво точно търсите,имам усещането че е нужно да попрочетете повечко от книжките. Тока през канала на транзистора зависи от редица фактори например,напрежението на гета,напрежението върху дрейна,температурата и така на татък.Транзистор с фиксиран дрейнов ток незнам да има.Всеки полеви транзистор може да се замени с дтуг с подобни параметри.Максималния му дрейнов ток например може да е и 100 мА,но при определени условия ще работи с 10.Разбира се зависи какво е приложението му,трябва да се внимава най вече за входния му капацитет и стръмността му...
Върнете се в началото
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Да позная ли за какво са ти:) Между другото - разлика има, огромна спрямо quad405-2 с по-новички компоненти. Quad-а сиври, онова другото свири истински:)
Върнете се в началото
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Нещо не става много ясно какво точно търсите,имам усещането че е нужно да попрочетете повечко от книжките. Тока през канала на транзистора зависи от редица фактори например,напрежението на гета,напрежението върху дрейна,температурата и така на татък.Транзистор с фиксиран дрейнов ток незнам да има.Всеки полеви транзистор може да се замени с дтуг с подобни параметри.Максималния му дрейнов ток например може да е и 100 мА,но при определени условия ще работи с 10.Разбира се зависи какво е приложението му,трябва да се внимава най вече за входния му капацитет и стръмността му...

Drain current at zero gate voltage - такава е дефиницята на Idss. И защо в datasheet-а го пише какво е ако може да е всичко ?

А за входния капацитет и стръмноста - това са конкретните проблеми в момента. Трябва да работят с 10тина mA за да имат голяма стръмност в кокретния случеи. Ако вържа по 2 вместо всеки j-fet не знам какво ще стане, но не мисля че ще се получи особенно добре.

Последната промяна е направена от brum на Вто Фев 14, 2006 11:39; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Става въпрос за дрейновия ток при гейт и сорс дадени накъсо. Производителите ги групират по букви. Точно както ги групират и BJT - например BC560А,В,С.

Предполагам че му трябват за входа на аудио усилвател. (DoGC може би) Wink
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

sparky написа:
Става въпрос за дрейновия ток при гейт и сорс дадени накъсо. Производителите ги групират по букви. Точно както ги групират и BJT - например BC560А,В,С.

Предполагам че му трябват за входа на аудио усилвател. (DoGC може би) Wink

Точно. Не съм сигурен, но до сега този параметър винаги е отговарял на класификацията по Idss. Затова ги търся така.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 15:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Аха,ставало дума за J-FET....е в "Комет" има и двата типа P ,N съответно
J175,PN4393.Стотинки са и вероятно ще работят.С по различни корпуси са обаче ще требе друга платка Laughing :lol:Друг вариант www.digikey.com
Но незнам дали ще ти харесат цените.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети