| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 12, 2006 20:01 Заглавие: 120V/60Hz - 220V/50Hz |
|
|
Съседът ми домъкна някъде от чужбините една водоструйка за да си мием по-качествено колите (нали ще ставаме европейци ). Оказа се обаче, че тя е за мрежа с напрежение 120V/60HZ. Напрежението някак ще го докараме с трансформатор, макар, че мощността на тези машинки е някъде около 1.5kW. Притеснява ме обаче тази 20% разлика в честотата. Това, че двигателят ще се върти по-бавно е ясно, на така се намалява и индуктивното съпротивление на намотките. Ако някой е правил подобно нагаждане, моля нека да сподели какви са резултатите. Предварително благодаря. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 12, 2006 20:48 Заглавие: |
|
|
До колкото си спомням от ЕМУ-то, при това положение трябва да го захраниш със 144V за да се запази същото отношение между напрежението и честотата. _________________ home studio |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 6:17 Заглавие: |
|
|
Доколкото разбирам, двигателя е монофазен - 120V/60Hz . В такъв случай имате 2 проблема :
1. Осигуряване на достатъчен пусков ток. ( от трансформатора)
2. Запазване дефазирането между намотките, чрез промяна стойноста на работния кондензатор (или/и пусковия, ако го има). Възможно е да се наложи поставяне на пусково реле и пусков кондензатор (ако к. е само един).
И накрая - възможно е нищо да не излезе от цялата работа - както ми се случи веднъж, с едни компресори на 220V/60Hz (има такъв стандарт - морско изпълнение). В такъв случай решението е просто и често пъти по-евтино -- пренавиване ! |
|
|
 |
pavelari Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 0:14 Заглавие: |
|
|
| та последно еднофазен ли е или трифазен .... макар, че трее да е еднофазен и според мен - преобразовареля е доста кинти. трифазен може да е по-ефтин /траф и честотен регулатор/ ?!? |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 7:59 Заглавие: |
|
|
А дали не е постояннотоков, ката в прахосмукачките и пералните? _________________ home studio |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 20:34 Заглавие: |
|
|
Машинката е монофазна. И на мен ми мина мисълта дали не е с колекторен двигател. Май ще трябва да се надникне вътре  _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
|