Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

pcb_laser

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
FeCl3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 17:44    Заглавие: pcb_laser Отговорете с цитат

вижте този линк http://www.eldevice.net/forums/index.php?s=751ae783dfc392be808aa75fca3990fa&act=Attach&type=post&id=511. в него пише как се правят печатни платки с лазерен принтер. но не мога да схвана едно нещо за хартията - защо точно химизирана и какво става, че тонера "залепва" за платката при награването. пиша го в кавички, защото не мога да разбеа какво точно става и не знам дали въобще ще залепне и ще държи на FeCl3 или други "смески" за ецване. ако някой го е пробвал и става, ако може да ми каже дали ще стане на мастиленоструен принтер да искарам оригинала и после да го снимам на ксерокс на такава химизирана хартия. просто нямам лазерен принтер. и още коя страна на листа(дето е тонера или другата) трябва да е към платката. благодаря!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bongo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Нова Загора

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 20:37    Заглавие: Лазер и ПЛАТКА Отговорете с цитат

Ами пробах го този метод - става с обикновенна хартия за копирен апарат и ютия (после жената доста мрънка за изцапанатя ютия Laughing ), но да ти кажа честно на 3 опита един е изцяло сполучлив - за широки писти става и проблема е с премахването на хартията - понеже тонера полепва по власинките и после с киселината не може да се премахне изцяло. Ама може да опиташ - аз направих 3-4 платки по този начин - на железен трихлорид издържа със сигурност - основните проблеми са при прехвърлянето на тонера от хартията на текстолита - отлепва се, разцапва се и там подобни...
ToHu
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 02, 2004 19:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами точно за това с такава хартия, защото лесно пада от киселината. Ако ползваш нормална хартия не се знае колко време трябва да я киснеш фокато падне. Пробвах различни типове и си харесах тая. На запад сепрдава и някаква еко хартия която само от топла вода се разтваря ама тук няма таков анещо, а и не знам дали всички принтери ще печатат на нея.
А защо тонера залева ... ами защото се разтопява, тоера е полимер, при нагряване се разтопява и залепва и за платката.
Относно успеваемоста след първите 10-на опита при мен си беше 100%-ва при 0.4/0.4 правил съми доста 0.3/0.3 но там се е случвало да има понякога повредена пътечка ако не внимавам. най-малкото което съм правил е 0.25/0.25 . или 0.2/0.2 ... не помня вече отдавна беше.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети