| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 18:26 Заглавие: CD player за кола |
|
|
| Утре ще слагам на ладата на един приятел CD Player. Днес докато преглеждах плеъра видях че има кабел "Memory" , а на ладата няма предвиден такъв. Мерих на едно Рено 19 кабела и там ми показа че има 12 волта дори когато колата не е на контакт и ключът е изкаран. Въпросът ми е дали ще мога да пусна постоянен ток +12в от акумулатора за да може да работи Memory - то и да се запазват настройките които си направил. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 18:31 Заглавие: |
|
|
Ладата си има постоянен + или на запалката или от предпазителите.Не е нужно да ходиш чак до акомулатора.Трябва ти само един мултицет и въпроса ти е решен. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 19:16 Заглавие: Re: CD player за кола |
|
|
| Колев написа: | | Утре ще слагам на ладата на един приятел CD Player. Днес докато преглеждах плеъра видях че има кабел "Memory" , а на ладата няма предвиден такъв. Мерих на едно Рено 19 кабела и там ми показа че има 12 волта дори когато колата не е на контакт и ключът е изкаран. Въпросът ми е дали ще мога да пусна постоянен ток +12в от акумулатора за да може да работи Memory - то и да се запазват настройките които си направил. |
Можеш да вземеш постоянен ток 12 волта от запалката или от часовника на Ладата, ако няма вече изведен такъв. Няма проблем да свържеш двата плюса на CD-то (червения и жълтия кабел) заедно към постоянния ток. |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 21:05 Заглавие: Re: CD player за кола |
|
|
| Колев написа: | | Утре ще слагам на ладата на един приятел CD Player. Днес докато преглеждах плеъра видях че има кабел "Memory" , а на ладата няма предвиден такъв. Мерих на едно Рено 19 кабела и там ми показа че има 12 волта дори когато колата не е на контакт и ключът е изкаран. Въпросът ми е дали ще мога да пусна постоянен ток +12в от акумулатора за да може да работи Memory - то и да се запазват настройките които си направил. |
Освен всичко казано дотук ти препоръчвам да си сложиш и стабилизатор 7812,за все пак да стабилизираш напрежението,можеби знаеш че не е точно 12в. а малко повече-14.4(приблизително) за да си спестиш неприятности със CD-то. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 21:42 Заглавие: Re: CD player за кола |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | Колев написа: | | Утре ще слагам на ладата на един приятел CD Player. Днес докато преглеждах плеъра видях че има кабел "Memory" , а на ладата няма предвиден такъв. Мерих на едно Рено 19 кабела и там ми показа че има 12 волта дори когато колата не е на контакт и ключът е изкаран. Въпросът ми е дали ще мога да пусна постоянен ток +12в от акумулатора за да може да работи Memory - то и да се запазват настройките които си направил. |
Освен всичко казано дотук ти препоръчвам да си сложиш и стабилизатор 7812,за все пак да стабилизираш напрежението,можеби знаеш че не е точно 12в. а малко повече-14.4(приблизително) за да си спестиш неприятности със CD-то. | Това са меко казано глупости което си написал.По тази логика 99% от авто електрониката трябва да гори на третия километър пробег с автомобила.На вички автомобили нормалното напрежение на акомулатора е винаги над 12волта и производителите на въпросните музики са го предвидили.Повярвай ми _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 22:00 Заглавие: Re: CD player за кола |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | Освен всичко казано дотук ти препоръчвам да си сложиш и стабилизатор 7812,за все пак да стабилизираш напрежението,... |
И що трябва да пишем глупости ?
Освен всичко друго, да си чувал (явно не си чел), колко е минималното напрежение вход - изход на въпросната серия 78ХХ, при което на изхода има толкова колкото трябва?
Или просто си чешем клавиатурата  |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 22:31 Заглавие: Re: CD player за кола |
|
|
| RC написа: | | Nikolai_1 написа: | | Освен всичко казано дотук ти препоръчвам да си сложиш и стабилизатор 7812,за все пак да стабилизираш напрежението,... |
И що трябва да пишем глупости ?
Освен всичко друго, да си чувал (явно не си чел), колко е минималното напрежение вход - изход на въпросната серия 78ХХ, при което на изхода има толкова колкото трябва?
Или просто си чешем клавиатурата  |
Опа Сега схванах.Тука става въпрос за CD за кола,простете моята некадърност
А да попитам memory служеше да запази настройки-час дата пин-код и други такива,нали? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 22:41 Заглавие: Re: CD player за кола |
|
|
| Цитат: | | А да попитам memory служеше да запази настройки-час дата пин-код и други такива,нали? |
Да -тук вече знаеш  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|