Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ДЕУ с шаси СР-185 захранване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Lovech

МнениеПуснато на: Пон Авг 30, 2004 20:40    Заглавие: ДЕУ с шаси СР-185 захранване Отговорете с цитат

Колеги проблема е следния.След токов удар SE110 му бяха останали само крачетата оптрона спукан на две.Меря останалите елементи и всички са здрави.Включвам лампа 60 вата за товар но тя само леко мига и трепти.Като откача единия край на лампата включа захранването и тогава запоя откачения край то захранването заработва нормално и имам всички напрежения на изхода.Купих нов STR F6653 но и с него е същото.Свалих схемата от обменника и проверих всички елементи около естеера.Въпроса ми е дали иновия STR не е менте и имал ли е някой проблем с тях.Другия ми въпрос ( който е глупав според мен) дефекта е преди импулсния трансформатор а не след него...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 30, 2004 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

В момента имам същото шаси на масата.Вече е изправно и телевизора работи. Сложих лампа 60 вата и захранването се държи точно по същия начин.Ако вече е заработило лампата свети но ако още не е мига с честта около.....5-7 Hz. предполагам че сработва защитата на STR-a докъто все още лампата е студена а когато заработи кондензатора помага. Така че смятай захранването за изправно.
Успех!
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 31, 2004 5:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря колега това ми е достатъчно.Ще търся повредата около тиристора.Тогава значи ми е здрав и неговия естеер което ме учудва много след като оптрона е спукан на две а есето 110 му бяха останали само изводите след гръмотевица така каза клиента но мен ме навява и друга мисъл че може и от самото захранване да се е получило това нещо защото и предпазителя беше здрав а и не намерих други дефектни елементи.Като открия дефекта ще пиша.
Върнете се в началото
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Вто Авг 31, 2004 7:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото разбрах Noel иска да каже ,че "повредата" може да е в лампата. Very Happy .Опитай да включиш без лампа или увеличи мощноста и.
Върнете се в началото
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 31, 2004 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Без лампа с прекъснато захранване към ТХО самото захранване работи и имам всички напрежения след импулсния трансформатор.Като вкюча лампа на 112в не тръгва а като го пусна итогава включа лампа то тя светва нормално и пак си имам напреженията.С една дума без товар тръгва а с товар не.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 31, 2004 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

kotzev, съпротивлението на студената лампа е по-ниско и съответо товара е по-голям от въпросните 60W докато стопли. При вързана лампа - кондензатора е разреден и му идва много (на захранването). Когато си пуснал захранването без нея кондензатора го отнася в първия момент.
Опитай с по-малка лампа, ако държиш непременно да го видиш, че тръгва с лампа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
kotzev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 31, 2004 13:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги цялата работа се състоеше в това че съм се мъчил да пусна захранването през лампа а то този модел не тръгва с лампа. Заблуждаваше ме и друго че като вкюча и крайното стъпало пак имах голям товар .А всичко се оказа че ми е прекъснало отоплението на кинескопа и от там бил големия товар.И сега всичкото яйце отиде в чорбата язък за двата дни мъки.но това е риска на професията.КОЦЕВ.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 22:50    Заглавие: ДЕУ-CP185 Отговорете с цитат

А някой да предлага процесор за този модел изгодно? Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети