| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:51 Заглавие: NORDMENDE гори тр-ра на захр. S2000AF |
|
|
| Шасито е F17 и захранването е идентично с ICC5 , 618A.Сменям го тр-ра и телевизора тръгва и работи така без проблеми,на следващото пускане е въможно да заработи но се случва транзистора да дефектира. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 12:28 Заглавие: NORDMENDE |
|
|
| Смени кондензатора 2,2nF в колектора на транзистора. |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 23:34 Заглавие: ICC-5 |
|
|
Fikret,
какво стана?Докладвай.
Този модел много ме интересува.
Купувам такова шаси,може и неработещо.
Може ли ТХО-то да се замени с някакво друго?
Откъде си намираш транзистора S2000-D2-8E r S2000-A3-8H
или с кой ги заменяш? _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 0:13 Заглавие: NORDMENDE..... |
|
|
И двата транзистора се заменят с истински BU2508AX без проблеми.Стотици са минали през ръцете ми.Имам и разглобени няколко шасита та може и ТХО да се намери.Утре ще погледна в склада за някое неупостушено.
Fikret,премери и ценерите,спомням си за проблем в един модел с ликажен ценер. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 9:59 Заглавие: |
|
|
| S2000 го купувам от Чип електроник Варна 2,2nF кондензатора го смених,но в стария не видях нищо нередно,ценер в първичната част има само един проверяван е,диоди има доволно количество проверени,а на мен все ми се струва че някакъв електролит защото дефекта се получава само при пускане,проверявал съм електролитните С на +В в първичната част всичките,в базата на драйверния на крайното стъпало за ХО вторичното напрежение от ТХО 12V сега в момента TV работи пускам спирам без проблеми но все още не съм намерил нищо което да го набедя за дефекта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 10:06 Заглавие: NORDMENDE..... |
|
|
| Този кондензатор 2,2нф прекъсва и не личи външно ,а е демпфер и когато прекъсне,хармониците надделяват по амплитуда и праска транзистора.При твоят случай,като не се локализира деф.елемент-смени всички електролити,особено този в базата на S2000. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 10:14 Заглавие: Re: NORDMENDE..... |
|
|
| wesko dilow написа: | | Този кондензатор 2,2нф прекъсва и не личи външно ,а е демпфер и когато прекъсне,хармониците надделяват по амплитуда и праска транзистора.При твоят случай,като не се локализира деф.елемент-смени всички електролити,особено този в базата на S2000. | Сменил съм ги в първичната и трите но преди това съм измерил капацитета на старите и нямам основание да ги смятам за дефектни. |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 12:51 Заглавие: |
|
|
| fikret ,премери,а още по-добре смени ценера DP25 за 4,3 волта.Имал съм го тоя случай и ценера имаше лек преход.Ефекта беше същия,с пускането пробиваше транзистора!Профилактично можеш да смениш и диода с/у него DP24-1N4148 |
|
|
 |
Мечо Пух Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 16:04 Заглавие: |
|
|
| Освен по-горните съвети-смени всички 1N4148 в захранването в първичната му страна-не са много.Не ги мери-направо сменяй. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 23:47 Заглавие: |
|
|
fikret,в емитера на хор.транзистор има два нискоомни резистора вързани успоредно-смени ги без да ги мериш  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
|