Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

BTC ADSL ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 20:33    Заглавие: Отговорете с цитат

sacho написа:
Изрових тази тема от архива за да споделя мнение вече от 1 ръка.От тази вечер съм с ADSL на БТК. Скороста е много добра и като сравня с това което съм имал до сега просто бих си замълчал.Тегля почти със 60 квб/с. и за мен това е страшно много.Имам лимит 7 GB. месечно но едва ли ще ги изпълня. Така че който се колебае само напред Very Happy

Колко плащаш за този достъп?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

15 + ДДС, ама не го дават на всеки, само за техни хора. Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

di_rtv написа:
За ADSL-а знам от сигурен източник че равна скорост ще се подържа само за бизнес абонати< бизнес тарифите> . Тук се включихме още като пуснаха ADSL в Добрич към бизнес тарифата<най- ниската>. За да е по евтино включихме 8 компа през суич и един стар комп настроен като рутер под линукс .

Това за равната скорост не ми стана много ясно. Аз съм на домашен 512 и скоростта към стабилните сървъри винаги е максималната. Иначе за бизнес тарифите споделянето е по-малко: 1/20 срещу 1/50 за домашни. За сега обаче споделянето не се усеща, както казах скоростта е винаги на максимум (за стабилните сървъри, щото има сървъри където и 4-5 К едвам стига). Друго не мие ясно: защо ви е този линукс-рутер, нали модема си е рутер!?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Защото са платили за една точка и е даден един IP адрес. Китайския модем наистина е и рутер но ако се ползва с повече от 1 адрес това ще го виждат отвън. Със стар комп си правиш нещо като подмрежа и си раздаваш например 7 IP които отвън никой не ти ги вижда. Извинявам се ако не съм бил точен в това обяснение но тук не ми е най-силната част Very Happy
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Обяснението е съвсем точно Smile

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 23:56    Заглавие: Отговорете с цитат

sacho написа:
Защото са платили за една точка и е даден един IP адрес. Китайския модем наистина е и рутер но ако се ползва с повече от 1 адрес това ще го виждат отвън. Със стар комп си правиш нещо като подмрежа и си раздаваш например 7 IP които отвън никой не ти ги вижда. Извинявам се ако не съм бил точен в това обяснение но тук не ми е най-силната част Very Happy

Какво значи са платили за една точка!? Човека пише, че са купили бизнес абонамент, това значи, че модема е конфигуриран да раздава IP-адреси на цяла една мрежа, за разлика от домашните абонаменти, където е конфигуриран да раздава само един IP-адрес. Иначе и при домашните и при бизнес абонаментите реалният IP-адрес е само един и той е присвоен на външния интерфейс на модема. На вътрешния интерфейс за домашни абонати се присвоява само един вътрешен IP-адрес, а за бизнес - цяла мрежа с вътрешни адреси. И в двата случая модема се явява рутер и прави NAT, така че вътрешните IP-адреси не се виждат навън. Така че не виждам смисъл от линукс-рутера, който в случая дублира работата на модема и е напълно излишен. Един хъб или суич след модема в случая е достатъчен и можеш да включиш колкото си искаш компютри. Допълнителен рутер след модема е необходим когато си на домашен абонамент и искаш да включиш повече от един компютър.

P.S. Би ли обяснил какво разбираш под Китайския модем наистина е и рутер но ако се ползва с повече от 1 адрес това ще го виждат отвън
Върнете се в началото
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Изглежда не съм обяснил правилно . Освен ADSL-а имаме още две връзки : вътрешна между всички компютри в мрежата и още един доставчик от кабелна телевизия чрез модем от които използваме само инфото от техния сървър . Външния трафик там е ограничен да не се използва. А имахме още един доставчик на интернет който в момента е изключен . Всичко това минава през линукс рутера а от там в суитч където се свързват всички компове. Дано сега сте ме разбрали правилно . Иначе за бизнес тарифата eler е прав. Нещата стоят точно по този начин.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 8:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм догледал че се касае за бизнес абонамент. Приемам забележката и се извинявам за неточноста Very Happy
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако правилно съм разбрал, линукс-рутера се ползува за рутиране между БТК и другата мрежа.
Върнете се в началото
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Пон Фев 20, 2006 23:38    Заглавие: Отговорете с цитат

eler да правилно си разбрал . Поправката е само че рутира няколко мрежи . Имаше идея да се качи и меил сървър но компа е малък [/quote]
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 6 от 8

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети