| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ppetroff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 19:38 Заглавие: Телевизор SHARP 21D-CK1A |
|
|
Телевизора при пускане растера на кинескопа е намален от всички страни с около 3 - 4 сантиметра. Свети само в бяло няма картина и изображение от OSD от процесора. Захранването при пуснат телевизор е около 77V там където трябва да е 115V. При отделяне на захранването от TV и пускане на лампа почва на генерира но има много ниско напрежение около 10V. Сменил съм всички електролитни кондензатори в захранването ценер диода 3,9V и IC която по снема е IX1779 а в TV то беше TEA2261.
Моля колеги дайте малко идеи на къде да се насоча. _________________ Човек се учи докато е жив. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 21:57 Заглавие: Re: Телевизор SHARP 21D-CK1A |
|
|
| ppetroff написа: | Телевизора при пускане растера на кинескопа е намален от всички страни с около 3 - 4 сантиметра. Свети само в бяло няма картина и изображение от OSD от процесора. Захранването при пуснат телевизор е около 77V там където трябва да е 115V. При отделяне на захранването от TV и пускане на лампа почва на генерира но има много ниско напрежение около 10V. Сменил съм всички електролитни кондензатори в захранването ценер диода 3,9V и IC която по снема е IX1779 а в TV то беше TEA2261.
Моля колеги дайте малко идеи на къде да се насоча. |
Откачи вторичните напрежения на захранването и го пусно само с лампата. Възможно е да имаш товар във вторичните вериги. Ако пак нямаш достатъчно напрежение, тогава търси повредата в самото захранване. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 22:26 Заглавие: Re: Телевизор SHARP 21D-CK1A |
|
|
Колега благодаря но аз писах откачих всичко в вторичните намотки на захранването с изключение на 1 диод и кондензатор дето трябва да има 115V. И се държи с ниско напрежения на 60W лампа не нагрява 100W леко нагрява и има 7-8V напрежение. А на 160W (100+60) има 10V напрежение. Схемата е има в файло обменика захранването няма оптрон или някакъв ключ за стенбай. Съмнявам се има ли такова захранване да си мери само товара и да променя рязко напрежението на захранване но според мен имам нещо не на ред, което е по захранване. Дано сам прав и да не съм се заблудил. _________________ Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2006 23:11 Заглавие: |
|
|
| Интегралата си е такава на тия шарпове. R702,703.705,707 правят мизерий .Как е захранването на схемичката? R 718 сменяй с нов 0,22 |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 23:16 Заглавие: |
|
|
| Имаш в първичната и няколко диода които пробвай да смениш! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 12, 2006 23:09 Заглавие: |
|
|
| yugo написа: | | Имаш в първичната и няколко диода които пробвай да смениш! |
Диодите ги мерих здрави са. Но утре щом ме съветваш ще ги меня. За сега съм сменил само ценера без ефект. Също ще пробмам и съвета с резисторите. _________________ Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
yosko_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2006 12:35 Заглавие: |
|
|
ако ти занижава само 115V смени диода и електролита на 160V. _________________ Skype-yosko_1 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 22:40 Заглавие: |
|
|
Пак сам с моя проблем вси4и савети в форума са изпалнени но резултат за сега няма. Напржението вурху чипа нормално. За сега не сам сменял транзистори и трансформатор. Може да набутване но утре смятам да сменя транзисторите. Въпреки че генерации има. _________________ Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
yugo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 21:22 Заглавие: |
|
|
| Този модел нямаше ли в първичната и един неполярен 3мф.Мисля,чеедин път ми излезе точно от него. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 21:28 Заглавие: |
|
|
Hе намерих никаде кандензатор 3 mF. Нито в ТV то нито на схемата. _________________ Човек се учи докато е жив.
Последната промяна е направена от ppetroff на Пон Мар 06, 2006 0:24; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|