|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 13:44 Заглавие: |
|
|
Norton е собственост на Symantec по последни данни. Поне аз така знам. Norton Antivirus е Home/Home office продукта, а Symantec Antivirus е корпоративното приложение. Така че не виждам причина да има сериозни разлики между двата продукта, по-точно в engine-а им. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 14:47 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | showMANiak написа: | Не става дума за сканирането а за цялата антивирусна като цяло.
Боклук е.
Това че някой е опитал само нея и още няколко други боклука и тази се справя най-добре от боклуците не значи че е The best. |
Човек ти ме приковаваш. Дай доводи, че нещо е боклук. Това, че на теб не ти харесва не е довод. Това, че в даден момент определен вирус минава и се записва на диска, а след 6 месеца ти го намираш защото вече и производителя на антивирусен софтуер знае за него е съвсем нормално. Ти пробва ли преди да махнеш AVG'то да му обновиш базата и да сканираш диска? Най-вероятно не.
Изобщо за безплатна програмка си е много прилична даже. По-хард програмите отиват в ниво параноя.
Между другото кажете къде ходите та има толкова много вируси да ида и аз да видя. |
Естествено.
Уиндоуса и антивирусната ги ъпдейтвам всеки ден
И между другото дефинициите за новите вируси излизат много по-рано от 6 месеца
И не казвам че е безгрешна Symantec-а обаче прихваща много повече гадове отколкото AVG.
Разходи се до www.symantec.com и поразгледай хубаво да видиш че нови дефиниции излизат почти всеки ден.
Най-добре я пробвай и тогава пак ше поговорим. _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 14:55 Заглавие: |
|
|
Значи на всички антивирусни програми има ежедневно обновяване, на AVG също. На Кашперски 2 пъти дневно Въпросът беше дали е бил сканиран диска преди да се замени антивирусната програма. За 6'те месеца беше просто образно казано.
Между другото SYMANTEC и Norton anty virus са едно и също нещо, но Symantec е корпоративната версия.
За начина по който ползвам компютъра AVG покрива всичките ми нужди. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 15:03 Заглавие: |
|
|
"Norton е собственост на "Symantec" ръце за ръце през годините.
Това е абсолутно така от много години насам - филипов нещо се е объркал или се базика на цитата по горе. То неостана да кажа ама че се посмях, посмях се. Значи положението с операцинна система без антивирусен продукт категорично отпада - веднъж става и то точно когато най малко се очаква, бам и инфото го няма / понякога и HDD както ми се е случвало с прословутия продукт на "Symantec" /.
Всеки сам може да си прежали изгубеното време за трупане и складиране на инфо по харда си и да прецени резултата от евентуала загуба на нея . Ако някои се е заблудил или някой го заблуждава с антивирусен продук различен от името КАСПЕРСКИ да не му вярва - Това е продукта за момента от 2 години насам от както го ползвам и аз. Не че не съм спрял да тествам и другите боклуци за да знам къде се намирам в светъ на интернет заразите. Последното АВГ което махнах поради съмнения за вируси от факта само че ПЦ-то се държеше адски бавно и на негово място сложих Касперски 5.0.388 без даже да съм го ъпдейтнал резултата беше адски красноречив - близо 30 парцала а след упдейта и рестарта парцалите след скниране бяха над 200
Преди няколко седмици уведомих моите администратори че в вътрешната ни мрежа нещо здраво се вихри от факта че зашитата ми постоянно блокира различни IP адреси на вътрешната мрежа които са заразени с вируси. Те съответно невзеха никакви мерки освен да съобщят на клиентите си че имат вируси и ми казаха да невярвам на касперски че бил параноичен и да взема да си сложа последната версия на забележете на продукта ПАНДА и щял съм да забравя за проблемите си. Е точно последната версия на ПАНДА ПЛАТИНУМ не бях я тествал - сложих си я на втория дял на диска и наистина забравих за проблема, даже забравих че имам компютър понеже тя работеше само за себеси това че е монтирана на ПЦ е само за да живее тя, както и да е. Взех че се излъгах да я пусна да сканира и да даде резултати - но такива нямаше и незнайно от компютърна срама ли нещеш ли намери един вирус "SiSoft Sandra Pro 2005" е това беше върхъ на цялата глупост - единственото удобство при работата и беше интернет защитата която като параноя неспря да ми казва че има хакерски атаки и при молбите ми да престане тя неспираше и товареше прекалено компютъра ми. изводите са за вас неориентирани колеги. Два дена по късно касперски регистрира за мое разочарование че и централния сървър на интернет доставчика ми е заразен с които интернета млъкна за почти 3 дена.  |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 15:37 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | Значи на всички антивирусни програми има ежедневно обновяване, на AVG също. На Кашперски 2 пъти дневно Въпросът беше дали е бил сканиран диска преди да се замени антивирусната програма. За 6'те месеца беше просто образно казано.
Между другото SYMANTEC и Norton anty virus са едно и също нещо, но Symantec е корпоративната версия.
За начина по който ползвам компютъра AVG покрива всичките ми нужди. |
Естествено че е сканиран.
Сканирам всеки ден по няколко пъти независимо с кой антивирус съм.
Абе няма какво да се хабя напразно секи да си ползва каквото иска,аз споделих какви наблюдения имам над някои антивируси другите да си вадят изводи и да пробват. _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 17:40 Заглавие: За антивирусните програми |
|
|
В линка по-горе, който съм дал съм пропуснал .com
Да се чете
www.filseclab.com
А иначе чудесния разговор,който си водим всеповече ми прилича
на разговор между глухи.
Опитайте и Твистера - той е безплатен за 7 дни. _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |
Jermaine Активен потребител

Регистриран на: 26 Дек 2005 Мнения: 95 Местожителство: с.Горно Нанадолнище
|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 22:35 Заглавие: |
|
|
cdi
| Цитат: | | Ако някои се е заблудил или някой го заблуждава Laughing с антивирусен продук различен от името КАСПЕРСКИ да не му вярва - Това е продукта за момента |
А как тогава ще ми обясниш че Norton и Kasperski пропуснаха а Аваст хвана вируса при мен?Всички програми са ъпдейтвани до последно.
Май няма перфектна(или по-добра) антивирусна.Всички имат пропуски.
А по въпроса за "FORMAT:c" при мен не проработи.Ще ви обясня защо. Самия вирус имаше файлове и в другите ХДД.След формат: ц и преинсталация на уин-а като влезеш в диск д,е.. и т.н вируса веднага заразяваше "kernel32.exe".Тогава бях с нортън.След като сложих аваст и сканирах под дос хвана 1860 заразени файла.Всичко почистих и за всеки случай направих "format:c,d,e."За по сигурно. нали ме разбирате.Е загубих доста информация и ценна и не толкова ценна.И най-смешното беше че не въшлясах от нета а от диск със софт на мой приятел . _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
alfa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 8:27 Заглавие: |
|
|
Вече няколко пъти се изкушавам да кажа, и досега не го правих, но:
FORMAT C: ще изтрие всичките ви файлове заедно с вирусите и ще пренапише boot record-a, но няма да повлияе на вирусите, записали се в Master Boot Record, koито по моите наблюдения наброяват грубо около 1-2% от всички вируси.
Втората правилна команда по този метод е fdisk /mbr, или fixmbr. |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 8:50 Заглавие: |
|
|
Алфа, ето защо по горе посочих,че първо правя формат с Боот-дискетка на Уиндоус-98. _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |
alfa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 9:08 Заглавие: |
|
|
| И аз използвам често същия метод, само уточнявам че САМО format C: не премахва вирусите в mbr (koито все пак не са често срещани), а е необходимо или да се изтрият дяловете и да се създадат наново или да се изпълни и fdisk/mbr |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|