| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2004 11:36 Заглавие: Sharp-dv5403s -проблем с дистанционо |
|
|
| Здравейте, дистанционото е Р1827,проблема е че при едно натискане на бутон в повечето случаи изпълнява функцията два пъти.А е много неприятно понеже при опит за ръчна настроика в повечето случаи тръгва на автоматична (защото приема две натискания на червения бутон).Може ли да се корегира дистанционото и ако може как? Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2004 12:21 Заглавие: ДУ |
|
|
| Почисти хубавичко проводящата гума на бутоните,платката, и смени вътре кондензатора паралелно на захранването на ДУ.Ако нищо не се получи премери с уред съпротивлението на гумичките сондите на 1мм една от друга и ако е над 1000 ома сменяй мембраната смело ,или ги залепи с цигарено фолио /изрязани кръгчета на всеки бутон/ Успех! |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2004 15:40 Заглавие: |
|
|
Забравих да уточня ,че дистанционото е ново и по скоро си мисля че проблема е в несъответствие.Преди време имах подобен проблем с Тв. Dual и Р4071 само че беше обратното (трябваше да се натиска няколко пъти) и се оправи като сложих кондензатори 39пф. паралелно на кварца на дистанционото, но в сегашния случай не се получи.  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2004 18:48 Заглавие: |
|
|
GOSHO, имам чувството, че май проблема наистина е | Цитат: | | е в несъответствие |
По мои представи за посочения модел телевизор му е необходим друг доста по-прост пулт от посочения (P1656 или Visa IR3301). Моя няма да го посочвам, за да не звучи като автореклама .
В пулта който ти посочвам обаче няма бутони за настройка!, т.е. предполага се че настройките са от локалната клавиатура на телевизора.
При съвременното писане на софтуер все по-често се срещат бъгове (вярно е и това, че не съм виждал досега сервизни бюлетини за упдейт на софта на телевизор). Но е вярно и това, че съм виждал процесор в сателитен приемник (точно на Sharp) който почва да изпълнява "телевизионни" команди абсолютно неадекватно. Когато обаче му намериш това което му е нужно (а то е с друг системен адрес) всичко си идва на мястото. Също така съм виждал и JVC с неговия оригинален пулт (и това е съвсем сигурно, че е такъв) на който обаче няма команди Р+ и Р-!!!. Когато го "облъчиш" с тези команди (а те там са що годе стандартни) телевизора си ги изпълнява съвсем коректно!
Ако има проблем с пулта (което също е вероятно), то той би се държал също така неадекватно и на командите Р+ и Р-, т.е. трудно ще ти бъде да успееш да минеш от 1 на 2 ( а не направо на 3). Ако има проблем в пулта като такъв, то той ще е валиден за всички бутони и варианта с програмите е добър за проверка. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 03, 2004 7:02 Заглавие: |
|
|
Подобен проблем само че с двойно натискане съм срещал с пултове PILOT и PLANET навремето когато процъвтяваше монтажа на ДУ-56 със SAA1293. Когато го подкараш с руски пулт или с КОНЕЛ винаги работеше нормално. Като купех комплекта с такива вафли все търсех начин да ги сменя с другите. Така че моят съвет е RC да ти предложи с кой КОНЕЛ да опиташ и вероятно няма да има проблеми. Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 03, 2004 7:20 Заглавие: |
|
|
| Благодаря RC .На ТВ. има само четири бутона (за програмите и звука).Чак сега обърнах внимание че проблема е само с няколко копчета:червено(Pr),зелено(Р),жълто(S) и син(F), като функциите в скобите се сменят с Shift.При натискане на Pr влиза в режим на програмиране, където червеното е авто зеленото- ръчно.Но в моя случай при едно натискане обикновено тръгва веднага на авто. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 03, 2004 12:58 Заглавие: |
|
|
Намерих оригинално дистанционо малко поучукано ,но с него няма проблеми.Благодаря на всички. |
|
|
 |
|