| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 21:57 Заглавие: ТВ "KENDO" CT99S71VT ШАСИ К110-07 |
|
|
Колеги, моля помогнете за този звяр.Не работи драйверния транзистор BF819 има входни импулси от TDA8362, има напрежение 145V на колектора на тр.Транзистора е сменян, и не се знае какъв е оригиналния.Сменян е и ограничителен резистор за захранването на тр. При пускане 145V след разистора стават 10-12.Всички елементи са здрави около транзистора.Ако някой има схема моля да изпрати.Съмнения за дефектен трансформатор.Надписа на платката за разположението на транзистора е база към маса,емитер към входни импулси .Дали не трябва да е PNP транзистор??? :?Аз съм трети техник борил се с него за същия дефект!!!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 22:22 Заглавие: |
|
|
И базата на маса  |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 23:11 Заглавие: |
|
|
| DICHI написа: | И базата на маса  |
И да се смееш и да не, на платката надписа е завъртян.Отдавна търсих схемата във файлообменника, но НЯМА.  |
|
|
 |
DICHI Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 23:27 Заглавие: |
|
|
Че се смея,смея се.Но има класика и това ТВ едва ли се различава!
Има 20000 схеми с този чип!Нищо ново под слънцето.Ако се съмняваш в трафа,то го смени,с подобен. |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 8:29 Заглавие: |
|
|
Смешно ти е, но съм четвърти техник, за тази простотия съм сменил две шепи трафове.Схемата я намерих по шаси и всички елементи са както трябва. (Бензин да те одави, ток да те отрепе, не ще да запали!)Очаквах да има нещо объркано.Ще го бора събота и неделя и ако не стане за части!!!  |
|
|
 |
БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 9:39 Заглавие: |
|
|
| А при откачена база на транзистора на ХО импулси от драйвера появяват ли се? |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:31 Заглавие: |
|
|
| Ще бъда малко по-подробен.Сменено ТХО което е купено в Германия, свален хоризонтален транзистор BU508, проверени захранване, хориз. импулси.Пак казвам че съм трети или четвърти техник. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:53 Заглавие: |
|
|
До колкото разбирам проблема , няма от драйвера изходни импулси така ли е ?
Ако е така дефекта лесно се открива. Транзистора във всички срещани до сега схеми е npn с товар / драйверен трансформатор + товарен резистор / в колектора , емитер на маса. Това което ми се е случвало е ниска амплитуда на базата на транзистора или импулсите са повдигнати с някакво напражение.В единия случай на клоктора има високо напражение в другия транзистора е отпушен напълно и е ниско.Даже и при напълно дал на късо трансформатор на колектора ще имаш импулси / заради товарния резистор / ако не е един от двата по горни случая.Сложи един осицилоскоп и картинката веднага ще се проясни. Чак след това гледай какво става към BU508. Това е един обикновен ключ ......... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 11:52 Заглавие: |
|
|
| Точно така проблема е че няма изходни импулси към хор.тр.Когато гледам импулсите от ТДА8362 амплитудата е около 5волта (без драйверен тр.)след стартиране със запоен транзистор амплитудата става много малка и сигурно това е причината.Може би иска да върне импулси след ТХО-то за синхронизиране за да задържи постоянна амплитуда.Съмнявах се за сменени резистори които не са точно по схемата, но намерих схемата и всичко е ОК.Резултата засега е НУЛЕВ.Всичко изглежда много просто, както и за другите техници преди мен!!!Продълавам да го боря събота и неделя! |
|
|
 |
|