|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 18:42 Заглавие: |
|
|
Noel, ти беше писал така:
| Noel написа: | | Този тример който е на кинескопа / по спомени / е подпрян с резисто към 200 в на видеоусилвателите. |
аз не споменах нищо за тези 200V, тъй като напрежението за което говорим няма нищо общо със захранването на видеоусилвателите и се взим от отделна намотка на ТХО към която свързано нищо друго. за справка начертах схемата която проследявам. диода на схемата е D809. ето я и схемата
А измерените напрежения в двата края на тримера са, както казах 600V в долния край и над 1000V в горния. _________________ home studio |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 19:03 Заглавие: послепис |
|
|
измерените напрежения са на двата крайни извода на потенциометъра а не на плъзгача _________________ home studio |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 19:05 Заглавие: |
|
|
На платката на кинескопа трябва да имаш 2 тримера - *Скрийн* и *Н-стат*. На ТХО също трябва да имаш 2 тримера - Фокус и Скрийн (долния, който обаче в този ТВ не се използва, за проба можеш да го завъртиш - да видиш, че нищо не се променя) .
Проблема е в този Скрийн, който е на платката или елементите около него .
Както пространствено ТИ написах по горе : | Цитат: | Затова като *бучнеш* с ниско омовия си уред там, чертите изчезват. ---Точно там е дефекта .
(най-вероятно филтриращ високоволтов кондензатор - 4,7нФ на 2000в) . (При СОНИтата това напрежение, най-често се взима от *НОТ* - извода на ТХО, и се изправя чрез диод , - не е зле да провериш цялата верига). Обърни особенно внимание на долния (към масата)извод на тримера. | В този ТВ, долния нрай на тримера е свързан на маса през резистор 500-600к.ПРОВЕРИ ГИ. И друго ти написах там! Засега мисля- предостатъчно.
Пиша отново само защото има` доблеста да си отчетеш грешката, а както казах по горе ВСИЧКИ ГРЕШИМ понякога. |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 19:09 Заглавие: |
|
|
Изпреварил си ме със схемата , но всичко написано си остава  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2004 18:09 Заглавие: АФЕРИМ |
|
|
наистина много тъпа повреда се оказа - резистора в долния край на тимера, но мислех че преди година и нещо когато за пръв път въртях тримера съм провел пълно изслезване на схемата и бях 100%, даже не 100 а 1000% сигурен че няма повреден елемент и не приемах съвети от типа провери си схемата. още веднъж, извинявайте че толкова време ви занимавах с тази тъпашка повреда и не вземах под внимание много от съветите ви. чувставх се така сякаш съм в някаква магия и съм безпомощен.
благодаря ви че ми помогнахте да се справя с една тъпашка повреда ,която се оказа че не е по силите ми _________________ home studio |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|