| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
brossi Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:29 Заглавие: Ако можете дайте някакъв съвет |
|
|
| имам едно касетофонче за колата и не работеше изобщо както и да е подкарах го ,но като тръгна взех интегрална и като я сложих се чува едно шшшшшшш на изходите за говорителите а като осиля малко и изчезва ,от какво може да бъде ?дали някои кондензатор е избил ?е не че изчезва ама поне се слива с звука и не се чува а като намаля до дупка и дразни да ми шшшшшш-ка там ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Pavlik Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:30 Заглавие: |
|
|
На какво пробваш касетофончето ? _________________ Колкото повече майстори толкова повече работа
Павлик |
|
|
 |
brossi Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2006 10:33 Заглавие: |
|
|
| ами на акумолатор го пробвам ако това имаш в предвид |
|
|
 |
toncho_b4 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 19:49 Заглавие: |
|
|
| Внимавай при работата с акумулатора щото е един наистина мощен източник на ТОК.Още един съвет - пробвай да сложиш кондензатор 100 нанофарада паралелно на захранването ама колкото се може по-близо до самия чип.Ако продължава да шуми има едни кондензатори обикновено около 100 нанофарада и последователно на тях резистор от 1-2 ома, а другите крайща са вързани съответно към "масата" и изходите за лява и дясна колона,най-вероятно се самовъзбужда ако е дефектирал някой от изброените елементи.Ако вече и последното не помогне ти остава да провериш кабела, който върви към потенциометъра откъде взима "маса", ако не е наред -смени го, ако е - смени чипа! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 21:06 Заглавие: |
|
|
toncho_b4такива изчерпателни препоръки на такъв общо зададен въпрос не бях чувал досега във форума от нито един колега Почвам да се съмнявам че въпросът е задаен от самия теб и сам си отговаряш  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 22:59 Заглавие: |
|
|
toncho_b4, подобно твърдение | Цитат: | | акумулатора щото е един наистина мощен източник на ТОК |
е абсурдно !
Акумулатора НЕ Е източник на ток! |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 6:29 Заглавие: |
|
|
RC,
Вярно че акумулатора е източник на електрическо напрежение но съществува ли дума ТОКОИЗТОЧНИК и има ли логическа връзка с акумулатора. Знам че обичаш да мислиш, понякога макар и абсурдно.
Ето едно изречение:
Акумулатора НЕ Е източник на ток а химичен ТОКОИЗТОЧНИК.
Кое е вярно и кое не  _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 9:02 Заглавие: |
|
|
| Понятията източчник на ток и източник на напрежение формално са понятия по скоро от теоретичната електротехника Обикновено разбираме друго като ги употребяваме в ежедневното общуване Източник на ток и химичен токоизточник наистина са различни неща поне според мен а като цяло изречението е вярно особено ако става дума за идеален източник на ток Всичко това всъщност бяга от темата - по скоро е за тема формално и теоретично точен език и понятия |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 10:04 Заглавие: |
|
|
| Boiko написа: | RC,
Вярно че акумулатора е източник на електрическо напрежение но съществува ли дума ТОКОИЗТОЧНИК и има ли логическа връзка с акумулатора. Знам че обичаш да мислиш, понякога макар и абсурдно.
|
Boiko, по какво се различават източника на ток и на напрежение?
Каква ще бъде големината на тока в затворен контур образуван от:
-източник на постоянно напрежение и консуматор
-източник на постоянен ток и същия консуматор |
|
|
 |
|