| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Радо Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 10:10 Заглавие: Каква е честотата на хетеродина |
|
|
| Здравейте.Може ли някой да ми каже каква е честотата на хетеродина в тунера за дециметров обхват U322 на телевизор София-81.В момента нямам честотомер за тези обхвати,а искам да си направя малък сигнал-генератор с минимални доработки.По-точно ме интересува дали е над или под входната честота.Предварително ви благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 14:05 Заглавие: |
|
|
Aми ако МЧ на видеосигнала е по висока от МЧ на звука, това значи че лентата е обърната и че хетеродина осцилира на по-висока честота от входния сигнал.
Ако осцилира на честота под входния сигнал тогава лентата не се обръща. Но аз не знам да са се прилагали такива решения без обръщане на честотната лента, особено по-онова време когато е произвеждан въпросния телевизор. За целта потърси информация за МЧУто |
|
|
 |
Радо Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 15:54 Заглавие: |
|
|
| Значи според вас вероятно е по-ниска от входния.За съжаление не зная как да разбера за МЧУ. |
|
|
 |
Радо Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 16:02 Заглавие: |
|
|
| Току що го открих.МЧ на изображението е 38.9МХц.А МЧ на звука е 33.4МХц.Значи в този случай честотата на хетеродина е по-висока.Така ли да го разбирам? |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 20:31 Заглавие: |
|
|
| Радо написа: | | Току що го открих.МЧ на изображението е 38.9МХц.А МЧ на звука е 33.4МХц.Значи в този случай честотата на хетеродина е по-висока.Така ли да го разбирам? |
Да по-висока е!!! _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 21:47 Заглавие: |
|
|
| Да и аз да потвърдя. Сега де не питаш със колко отгоре... а това 33.4 MHz е за звук 5.5 MHz за 6.5 МHz ще е 32.4 но това не кара влака |
|
|
 |
Радо Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 22:07 Заглавие: |
|
|
| Много ви благодаря, всичко ми се изясни. |
|