| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 10:11 Заглавие: |
|
|
Лазерите се сменяват стига да намериш и да те устроива цената.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 14:34 Заглавие: |
|
|
| А може би има проблем с firmware. Защо не пробва да флашне по-нова или същата версия. Може да се е получила някаква грешка в паметта и сега като се флашне да се оправи. |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 18:29 Заглавие: |
|
|
Имам едно LITE-ON устройство(ДВД писачка) което отказа за чете ДВД-та , когато си иска пише ДВД-та , но като СД-писачка все още работи..... а може ли да се направи нещо по въпроса или нова..? _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 23:21 Заглавие: |
|
|
nafo , твойта се скапва по нормалния начин . Решението :
Почистване на четеца ...Ако не тръгне както трябва ----Нова---- |
|
|
 |
skynet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 7:45 Заглавие: |
|
|
| pavlin v написа: | Лазерите се сменяват стига да намериш и да те устроива цената.  |
Къде има сервизи за ремонт на такива устроиства,поне да разбера как стоят нещата. _________________ Помогни на достатъчно хора да получат това, което те искат
и ще получиш всичко, което ти поискаш. |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 8:31 Заглавие: |
|
|
Чистих я и пак неще... направи ми впечатление, че спря от веднъж... не да ми дава някакви грешки постепенно, ами един ден реших да пища и не стана... _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 14:10 Заглавие: |
|
|
| nafo написа: | | Чистих я и пак неще... направи ми впечатление, че спря от веднъж... не да ми дава някакви грешки постепенно, ами един ден реших да пища и не стана... |
Нещо ми прилича на някакво прекъсване IDE кабел, после лентов кабел на главата с лазерите може да е, може и по платката нещо да е пръкъснало но не вярвам. |
|
|
 |
Лукич Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 20:33 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Да.Вече разбрах че DVD се пише със син лазер a CD с червен. |
Само да вметна от личен опит - DVD се пише и чете с червен, а CD - с инфрачервен лазер. Бъдещите Блурей устройства ще са със син. Светодиодите(излъчвателите) са в отделни корпуси заради охлаждането, а фотодиодите(приемниците) са в общ. Всичко това е в сложна пластмасова оптика и обикновено проблема е във фокусировката. С течение на времето се променя и ако я гониш почти никога не се постига компромиса да работят и двете - DVD и CD. Дано да съм бил полезен  |
|
|
 |
bobyb Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 04, 2006 19:30 Заглавие: Re: Моля Помогнете - Проблем с DVD-RW |
|
|
Здравейте , според мен проблема е в FIRMWARE на записвачката.
Потърси си firmware за този модел на http://forum.rpc1.org |
|
|
 |
гого100 Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 05, 2006 7:40 Заглавие: |
|
|
извинявам се за въпроса , който не е точно по темата , но ми трябва лазерен диод от цд или двд та може ли некои да ми каже каде ги продават в софия да си купя , че по сайтоветв на доставчиците на електроника никъде не намерих ?  |
|
|
 |
|