| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
radista Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 8:46 Заглавие: Търся схема на видеокарта GF4 MX420/64M |
|
|
Търся схема на видеокарта GF4 MX420/64M,или по точно ми трябва стойността на елемента означен като "C41".Според мен би трябвало това да е кондензатор.....
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 10:57 Заглавие: |
|
|
| Плясни му снимка, горе-долу да се види къде стои (къде е вързан де), щото само по номер трудно ще го намериш. А и ако е керамичен - трудно ще изгори. |
|
|
 |
radista Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 12:32 Заглавие: |
|
|
| Първо благодаря,че отговори.Елемента се намира точно под самия чип.Снимка ще сложа след няколко дена и се надявам да погледнеш темата тогава.Още веднъй Благодаря ! |
|
|
 |
milev Опитен потребител

Регистриран на: 10 Мар 2005 Мнения: 322 Местожителство: Тополи обл.Варненска
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 17:22 Заглавие: |
|
|
| Извинявай ама не е ли MX440 и до колокото съм заподнат със електрониката дори и бегло със "С" се означават основно кондензаторите. |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 17:47 Заглавие: |
|
|
| radista написа: | | Елемента се намира точно под самия чип. | В такъв случай е един от многото филтриращи
кондензатори в захранването на видеопроцесора. _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 23:29 Заглавие: |
|
|
| Ако е филтриращ, по-вероятно да не е в него проблема. |
|
|
 |
radista Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 0:22 Заглавие: |
|
|
| Sharo написа: | | Ако е филтриращ, по-вероятно да не е в него проблема. | Ха здравейте..отново.Значи да поясня повредата:Картата си работеше,но при монтирането пропуснах да сложа вентилаторчето..и това кондензаторче се отлепи..явно от прегряване.Възможно ли е ако се смени да се възстанови картата?..Или да я хвърлям..? _________________ " За объркване на живота е нужен компютър " |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 16:13 Заглавие: |
|
|
| Aко се е разпоило от горещина, по-вероятно е да ти е изпушило ядрото. И да го сложиш обратно, едва ли ще има ефект. Ако го пазиш, може да го запоиш, доста са издържливи. |
|
|
 |
tonov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 16:50 Заглавие: |
|
|
Май картата е за боклука Имал съм подобен случай - неработещ вентилатор. Процесора прегрява и заминава. В твоя случай от горещината на чипа се е отпоил чак кондензатора. Според мен кондензаторчето не е прична за повредата а следствие. |
|
|
 |
radista Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 0:29 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички,които се изказаха.В краина сметка кондензатора се е разпоил вследствие на повредата,а тя е...прегряване.Картата е за боклука.
P.S. ---- Модератора може да трие темата ---- _________________ " За объркване на живота е нужен компютър " |
|
|
 |
|