| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 18:32 Заглавие: |
|
|
Славчо, какви ги говориш? Дори и да е възможно да се подкарат две карти то това ще е някаква пародия на видео. Въобще видеото заема почти всички ресурси на процесора и той работи едва ли не само за него. Аз имам две видеокарти но при ресет, компютъра инициализира едната. В Setup-а на BIOS-а се указва коя да бъде тя.
При моето дъно с VIA чипсет е така. Възможно и при по добри дъна да има възможност за работа с две карти, но дори когато компютъра е двупроцесорен два видеоконтролера идват нагорно. _________________ home studio |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 20:36 Заглавие: |
|
|
Абе на изуст ли говорите? Щом има изходи за два монитора, това означава, че има два RAMDAC-а съответно видеопамет за двата монитора. Като закачиш втори монитор просто казваш на Windows да ти използва втория монитор и десктопа ти се разпростира и на втория монитор.
При TV-Out-а картината се клонира, не на изхода за втория монитор! _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 21:02 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | Абе на изуст ли говорите? Щом има изходи за два монитора, това означава, че има два RAMDAC-а съответно видеопамет за двата монитора. Като закачиш втори монитор просто казваш на Windows да ти използва втория монитор и десктопа ти се разпростира и на втория монитор.
При TV-Out-а картината се клонира, не на изхода за втория монитор! |
Обясни ми по подробно механизма, че така е много просто и не разбирам  _________________ home studio |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2006 21:57 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | Славчо, какви ги говориш? Дори и да е възможно да се подкарат две карти то това ще е някаква пародия на видео. Въобще видеото заема почти всички ресурси на процесора и той работи едва ли не само за него. Аз имам две видеокарти но при ресет, компютъра инициализира едната. В Setup-а на BIOS-а се указва коя да бъде тя.
При моето дъно с VIA чипсет е така. Възможно и при по добри дъна да има възможност за работа с две карти, но дори когато компютъра е двупроцесорен два видеоконтролера идват нагорно. |
Ми зореше се малко повече отколкото само с AGP картата но все пак съм на 375 МHz целерон и дъно EX98. Начи става, е аз ползвах програмата Power Strip и с нея пусках AGP картата на 833х625 колкото е резолюцията на телевизорите. Видеоклипове с по-голяма резолюция от 300х400 се накъсваха леко като въвяха. Но зора не е голям за сегашните компоти. Плюс това самия виндовс пак си поддържа много видеокарти, а отначало биоса наистина пуска само една която си избереш.  |
|
|
 |
Jermaine Активен потребител

Регистриран на: 26 Дек 2005 Мнения: 95 Местожителство: с.Горно Нанадолнище
|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 14:02 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | Абе на изуст ли говорите? Щом има изходи за два монитора, това означава, че има два RAMDAC-а съответно видеопамет за двата монитора. Като закачиш втори монитор просто казваш на Windows да ти използва втория монитор и десктопа ти се разпростира и на втория монитор.
При TV-Out-а картината се клонира, не на изхода за втория монитор! |
Не разбирам много от хардуеър ама не мисля че има два RAMDAC-a.
RAMDAC=Random Access Memory Digital-to-Analog Converter.
DVI=Digital Video Interface.В тази ситуация мисля че няма да има RAMDAC на DVI интерфейса.Може и да бъркам.Ако някой знае повече да обясни.
Вижте и този линк: http://www.webopedia.com/TERM/R/RAMDAC.html
А за TV OUT-a на моята карта GF FX 5200 128MB/128bit може да се клонира картината , може и да се използва само телевизора.Но неможе да се използват и монитора и телевизора за два различни сигнала(картини). Или поне аз не можах
В спора се ражда истината!  _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 14:07 Заглавие: |
|
|
E при мен телевизора ми беше като втори монитор. Но пък не мога да го "клонирам" някои се оплакват че не се четели тогава надписите. Ами настройте си резолюцията на 833х625 и вижте като го клонирате дали няма да се четат буквите  |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 15:57 Заглавие: |
|
|
Извинявам се на cvetomirconev
Има карти с два RAMDAC-a но нямат DVI изход.Говорели сме за различни неща.А по въпроса за два монитора ето решението:
* Chip Set: NVidia GeForce FX 5200
* Memory: 128MB DDR SDRAM
* Interface: PCI
* Connector(s): Dual VGA (Analog) (мисля че има и с DVI)
* Enviroments: Windows 98, NT 4.0, 2000, XP
Windows може да поддържа до 8 дисплея(със някакъв сплитер беше решението.).
А на кой монитор какво да се вижда се настройва от Windows или от софтуеъра към картата.
Абе как се пуска снимка тук в поста.Не мога да я закача да видите картата.
Четох в секцията въпроси и отговори качих я на сървър ама пак не става.Затова ви давам адреса.
http://imagedump.filefactory.com/full.php?id=3352 _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 22, 2006 18:25 Заглавие: |
|
|
Та така, до обобщим.
На TV-Out може да се изкара образа от единият монитор (да се "клонира") или образа от video overlay (когато гледате филми).
На картите с два изхода за монитор (независимо дали 2xVGA, 1xVGA + 1xDVI или 2xDVI) двата монитора могат да показват два различни образа.
Какви са изходите няма значение. Всички DVI изводи включват на част от пиновете си аналогов сигнал, който чрез преходник се докарва до VGA. От тук идва необходимостта и от 2 RAMDAC-а, но те разбира се са вградени в основният чип и няма как да ги видим.
Когато имаш 2xDVI изхода и ако картата поддържа Dual Link може да закачиш на тях един монитор като по-този начин може да постигнеш резолюции над 2 мегапиксела и/или честоти на опресняване над 60 Hz. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 16:14 Заглавие: |
|
|
Порових се из нета и ето какво открих.Има два вида DVI конектора. Първите са 24+5 pin DVI female. Тези "+5" са за аналоговия сигнал.На GF FX 5200 (Albatron) e такъв.Другите са само 24 pin DVI female и доколкото знам нямата аналогов сигнал.Прилагам две снимки които ми попаднаха от FTP-server.
http://imagedump.filefactory.com/full.php?id=3420
http://imagedump.filefactory.com/full.php?id=3421 _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
|