| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 20:57 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | А може би те интересува нещо,което обработва музикален сигнал по по-особен начин Дисторшън,овърдрайв,модулатор Поясни с по-прости думи какво искаш да усилиш.Аз няма да се смея  |
Ами то си е това което сам писал в началото,по принцип и аз сам чувал за тези усилватели клас D тоя за които питам не е такъв.То може и да не се ползва за музикални нужди ами да някакъв високочестотен или нещо от тоя сорт
Ама щом и вие не знаете за подобно нещо много е вероятно да го няма... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 22:05 Заглавие: |
|
|
Импулсният усилвател служи за усилване на импулси с широк спектрален състав. Известо е, че всяко периодично колебание с произволна форма може да се представи като сума от безкраен брой синусоидални трептения с честота кратна на честотата на повторение на импулсите. Това налага ИУ да притежава много широка честотна лента (от единици Hz до 100 - 200 MHz). Такава лента на пропускане имат например усилвателите в осцилоскопите, използвани за наблюдаване на импулсни колебания с наносекундна продължителност. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 22:16 Заглавие: |
|
|
| Правилно ,аз бях го написал по-рано ,но нета ми спря и не можах да го пусна. Такива широколентови усилватели се ползват и за буфериране на дълги линии ,а и дори крайните видеоусилватели на всеки телевизор и монитор по същество са такива. |
|
|
 |
VancheS Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 19:14 Заглавие: |
|
|
Един приятел иска да си направи цифров аналайзер+еквалайзер с нещо като PIC-процесор и LCD-дисплей. Ясно е, че на входа трябва да има АЦП, а на изхода ЦАП.
Въпрос: Някой да има на идея за книга на български, която да му препоръчам, за да прочете в нея за алгоритмите, по които става обработването на цифровия сигнал? Имам в предвид, какви математически операции трябва да приложиш на цифров звук, така че да се вдигне примерно силата на звука около 1kHz или пък за Dolby и т.н.
Приятеля ми е решил да се занимава с програмиране на процесори и се интересува основно от цифровата обработка на звуков сигнал. Учи в Попов. Да имате на идея какво да му препоръчам? |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 0:34 Заглавие: |
|
|
По въпроса на VancheS.
Това с цифровия еквалайзер + аналайзер няма да е никак лесна работа. За да стане добре, обработката на сигнала трябва да доведе до минимални загуби в качеството. Примерно трябва да семплира на 192 kHz с 24 бита ако ползва вътрешно PCM, или да използва delta-sigma модулация на около 2Mhz ако ползва вътрешно DSD. И двете смятам, че са невъзможни с PIC, но ме поправете ако греша.
Математическите операции ще варират според вида на вътрешното представяне.
По-изпълнимия вариант не е ли цифров аналайзер, който да е независимо устройство и аналогов еквалайзер, които да бъдат управлявани от PIC-а? _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 16:56 Заглавие: |
|
|
| Бягате от темата. По въпроса на Nikolai_1 мисля че няма такъв усилвател за какъвто пита. Ако може само импулси да изкарва на изхода, не става за озвучаване. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 19:36 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | По въпроса на Nikolai_1 мисля че няма такъв усилвател за какъвто пита. Ако може само импулси да изкарва на изхода, не става за озвучаване. |
Славчо ,човека не пита за НЧУ ,разшири си малко кръгозора! |
|
|
 |
|