| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
silvaro Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 11:19 Заглавие: свързване на цифров оборотомер |
|
|
здравейте, нов съм в този форум и имам едно питане ! става въпрос за китчето на неомонтана за цифров оборотомер.значи взех си го и го сглобих обаче немога да го свържа на колата(опел кадет1.6i),колата е с датчик на Хол а не с чукче на делкото . опитвам се да го свържа на бубината обаче нещо не отчита. замерих с мултицет и напрежението там е 5V ,а китчето е направено да работи на 12V .на входа на оборотомера има един делител с един ценеров диод и два резизтора, в описанието пише че няма нужда от него ако колата работи с датчик на Хол ,откачих ги и пак нестава.дали не трябва да се направи някоя допълнителна схема на входа за да може да отчита ? или ако някой е връзвал такова чудо да сподели?
за справки схемата я има на www.neomontana.dir.bg
Багодаря ви, предварително!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 11:30 Заглавие: |
|
|
| първо да ти кажа че ел. инсталацията на автомобила е подложена на сериозни(около 50 волта)пикови напрежения!ако го вържеш директно има шанс някога тоя ценер на входа да пробие и ще ти се скапе схемата!имам едно списание дето пише как ставаха тея махии с датчиците на хол!ще го потърся и ще го постна! |
|
|
 |
silvaro Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 11:32 Заглавие: |
|
|
| IGBT написа: | | първо да ти кажа че ел. инсталацията на автомобила е подложена на сериозни(около 50 волта)пикови напрежения!ако го вържеш директно има шанс някога тоя ценер на входа да пробие и ще ти се скапе схемата!имам едно списание дето пише как ставаха тея махии с датчиците на хол!ще го потърся и ще го постна! |
много ще съм ти благодарен ! аз отивам пак да пробвам без ценера и ще напиша какво става!
едит: пробвах и без ценера и пак не отчита ..... |
|
|
 |
airclima Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 17:31 Заглавие: |
|
|
| Каква е колата ти и какви са цветовете на бубината? За да ти кажа каде да свържеш входа на оборотомера. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 18:35 Заглавие: |
|
|
| airclima написа: | | Каква е колата ти и какви са цветовете на бубината? За да ти кажа каде да свържеш входа на оборотомера. |
колата е опел кадет 1.6i към бубината идват два черни кабела от делкото и други два пак черни от ... най-вериятно компютъра на колата. (бубината има 4 кабела влизащи в нея и един отива към дистрибуторната капачка-високоволтов за искрата).това е което знам. мерих с мултицет на кабелите има напрежение 4.5-5.0V |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 19:04 Заглавие: |
|
|
| Айде стига сте бУбиносвали де, правилното е бОбина! |
|
|
 |
Astor Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 0:38 Заглавие: |
|
|
Какви компютри в Опел кадет бе хора !!! _________________ The Big Man |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 1:06 Заглавие: |
|
|
Човекът е написал 1.6i! Значи инжекцион. Значи с ECU. Всичко дотук е правилно. Сега да каже и типа на двигателя (буквички и цифрички) и може би и да му се реши проблема. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
silvaro Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 13:51 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Човекът е написал 1.6i! Значи инжекцион. Значи с ECU. Всичко дотук е правилно. Сега да каже и типа на двигателя (буквички и цифрички) и може би и да му се реши проблема. |
прав си колата е опел кадет 1.6i моноинжекцион !двигателя е C16LZ почти идентичен е с по-масовия C16NZ разликата е само в това че моя е малко по-бавнооборотен ..... колата наистина има компютър(ECU) за колегата дето питаше ... намира се в краката на човека седящ отдясно отпред хаванат е за дясната колона под калника... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 16:43 Заглавие: |
|
|
| Електронно запалване има сигурно в кутията, но и инжекторната система трябва да се управлява някак та това чудо прави и тая работа. От някъде трябва да се извадят импулси. Не става ли чрез увиване около кабела ня някоя свещ. чъвал съм и за такива варианти. но тогава ще отчита 4 пъти по-ниски обороти и ще трябва пренастройка. |
|
|
 |
|