Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със сериен порт

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 20:53    Заглавие: Проблем със сериен порт Отговорете с цитат

Имам проблем със серииния порт каква платка трябва да сложа на дъното за да имам други сериини портове?
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

има такива карти по принцип по компютърните магазини ама са рядкост, щото първо че RS232 много трудно гори, втори в днешно време не се използва много-много освен за програматорите Very Happy

Нямаш ли втори КОМ-порт, който да можеш да използваш? На дънната платка понякога има изводи за допълнителни портове и само трябва конектор. А какво не му работи всъщност?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 21:36    Заглавие: Отговорете с цитат

plamen petrov, какво е дъното и какви слотове има по него?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ползвам го за програматор .Имам 6 програматора които на този ком работят но програматора на НЕК не ще .Програматора е здрав на друг РС работи.На кома има сигнал DSR които сякаш не е наред но не съм сигурен.Като стартирам програматора не ми изписва хардуерната версия а пише "TIME OUT ERROR" .На дъното има един наситен ком а втория е на съединител и с кабелче трябва да се изкара до задния панел.Има си един МАХ за единия ком и един за другия ком .Предполагах че може да има проблем в МАХа и затова рамених местата на чиповете но ефекта е същия.От БИОСА втория ком е спрян.Активирах го и му дадох друг адрес . Но в диваис менажер на WIN XP ми ги показва двата кома като КОМ1 и тогава програматора въобще не вижда КОМ.На същия РС имам друг хард с 98 там проблема е същия.РС е Пакард бел на 630 м херца дъното мисля че е АТХ .Дайте някакви идеи.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Май ще е труден разговора Sad .
Този програматор на това дъно (независимо с коя ОС) работил ли е някога?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Не не е работил скоро си го купих.слотовете са от белите не съм сигурен но май ги наричат PCI
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда..., аз бях до тук!
P.S. След като програматора е нов за ТАЗИ машина и ДВЕТЕ ОС и това, че работи на друга по никакъв начин не означава категорично, че ти е виновен порта (особенно при това съобщение за грешка).
Проблема определено е друг според мен.
Върнете се в началото
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2006 10:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах такъв проблем, на серийния порт, който съм извел от дъното не ми тръгна един програматор за радиостанции, а всичко останало работи. А за ПиСиАйски платки има всякакви, 2 и 4 серийни, комбинации серийни с паралелни, но наистина не се намират лесно, защото няма голямо търсене и не ги внасят. На мен ми трябваше такава с паралелен порт за един осцилоскоп и доста зор видях докато си намеря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети